Najpierw STUDIO:
Fakty - 3 pkt
WiadomoÂści - 2 pkt.
Wydarzenia - 1 pkt.
Fakty majÂą chyba najfajniejsze studio. Studio WiadomoÂści zÂłe rĂłwnieÂż nie jest. Miejsce skÂąd nadawane sÂą Wydarzenia nie podoba mi siĂŞ zbytnio dlatego najmniej punktĂłw.
PROWADZÂĄCY:
Fakty - 3 pkt.
WiadomoÂści - 2 pkt.
Wydarzenia - 1 pkt.
Moim zdaniem g³ównym atutem Faktów s¹ Justyna Pochanke, Anita Werner, Patrycja Redo i niestety chory Marcin Paw³owski. Bogdan Rymanowski z dnia na dzieù wydaje siê równie¿ coraz lepszy. Grzegorz Kajdanowicz to przykra pomy³ka, która Pieczyùskiemu nie powinna siê zdarzyÌ. Jeœli chodzi o Wiadomoœci te¿ nie jest Ÿle. G³ówny atut programu to Kamil Durczok - znany i lubiany. Pozostali mniej znani i jak pokazuje przyk³ad Wysockiej te¿ mniej lubiani. Wydarzenia - Hanna Smoktunowicz. Przecie¿ ona nawet dobrze z promtera nie czyta. Pomy³ka kompletna. Pozostali wypadaj¹ równie beznadziejnie. Warto te¿ podkreœliÌ, ¿e w tym roku ka¿dy z programów straci³ swojego g³ównego prezentera: TVN Lisa, Polsat Gawwryluk, a TVP Pieùkowsk¹.
STRONA INTERNETOWA:
WiadomoÂści - 3 pkt.
Fakty - 0 pkt.
Wydarzenia - 0 pkt.
Punktacja prosta! WiadomoÂści jako jedyne majÂą, wiĂŞc maks, a skoro pozostali rywale nie majjÂą wcale to trudno przyznaĂŚ nawet 1 pkt.
MATERIAÂŁY:
Fakty - 3 pkt.
WiadomoÂści - 2 pkt.
Wydarzenia - 1 pkt.
Powiem krĂłtko. Fakty - poprostu relacje sÂą najciekawsze, WiadomoÂści, poniewaÂż lepsze od tych z WydarzeĂą

GRAFIKA I MUZYKA:
Fakty - 3 pkt.
WiadomoÂści - 2 pkt.
Wydarzenia - 1 pkt.
No myÂślĂŞ, Âże zdecydowanie TVN ma najlepszÂą oprawĂŞ zarĂłwno graficznÂą, jak i muzycznÂą. Dalej zdecydowanie myÂślĂŞ, Âże od WydarzeĂą lepszÂą grafikĂŞ i muzykĂŞ majÂą WiadomoÂści
PORA NADAWANIA:
WiadomoÂści - 3 pkt.
Fakty - 2 pkt.
Wydarzenia - 1 pkt.
Powiem krĂłtko: poprostu tak mi siĂŞ wydaje

OGLÂĄDALNOÂŚĂ:
WiadomoÂści - 3 pkt.
Fakty - 2 pkt.
Wydarzenia - 1 pkt.
MyÂślĂŞ, Âże to jest raczej oczywiste...
CHĂĂ OGLÂĄDANIA:
Fakty - 3 pkt.
WiadomoÂści - 2 pkt.
Wydarzenia - 0 pkt.
ORYGINALNOÂŚĂ:
Fakty - 3 pkt.
WiadomoÂści - 2 pkt.
Wydarzenia - 0 pkt.
Fakty chyba ciut oryginalniejsze od WiadomoÂści, ale sam w sumie nie wiem.

Fakty - bezapelacyjnie. Poprostu je lubiĂŞ. Zdecydowanie drugie WiadomoÂści. Wydarzeniom nie dajĂŞ nic, poniewaÂż nigdy z chĂŞciÂą nie oglÂądaÂłem tego kiczu. OglÂądam tylko, gdy sytuacja mnie do tego zmusza. ObejrzaÂłem 1,2 odcinka

SPORT:
WiadomoÂści - 3 pkt.
Wydarzenia - 2 pkt.
Fakty - 1 pkt.
Sport po WiadomoÂściach jest bezkonkurencyjny. NajwiĂŞcej informacji, najÂładniejsza grafika, studio itd. Sportu WydarzeĂą nie oglÂądaÂłem, ale domniemam, Âże jest lepszy od tego po Faktach

POGODA:
Fakty - 3 pkt.
Wydarzenia - 2 pkt.
WiadomoÂści - 1 pkt.
Wydaje mi siĂŞ, Âże pogoda w TVN jest najlepsza. Sprawdza siĂŞ chyba najczĂŞÂściej, majÂą studio, fajnie prezentujÂą, ciekawa. Pogoda po WiadomoÂściach jakaÂś taka zagmatfana - nigdy nie wiadomo kiedy jÂą nadajÂą...

OGĂLNA KLASYFIKACJA:
Fakty - 28 pkt.
WiadomoÂści - 26 pkt.
Wydarzenia - 10 pkt.
Prawie Fakty wygraÂły z WiadomoÂściami