Wstajesz i wiesz / Wstajesz i weekend
Moderator: Łukasz
Re: Poranek TVN24
Marcin Żebrowski przywita się w nieco innej odsłonie "Poranka" - zapowiedź Igora Sokołowskiego.
Inaczej ustawili prowadzących i stolik. Zmiana nieduża, ale rychłej przeprowadzki do nowego studia nie zapowiada.

Ten stolik wygląda jak deska klozetowa.nouze pisze:Inaczej ustawili prowadzących i stolik.
A prowadzący przy nim wyglądają jakby się zastanawiali… umyć, nie umyć… pochylić się na tematem czy też nie.
-
- Początkujący
Czyli lepiej pokazywać nowe studio, niż prowadzić z niego program :o. Takie rzeczy tylko w Polsce 

Dokładniekuba1245ab pisze:Czyli lepiej pokazywać nowe studio, niż prowadzić z niego program :o. Takie rzeczy tylko w Polsce

Ta zmiana, to zapewne jedyna metamorfoza z Poranku, która poprzedni początek nadawania w HD.
Ja osobiście zawsze wolałem wcześniejsze ustawienie stołu i kamer - dzięki temu tkwiła w Poranku jakaś odrębność od innych programów, a teraz przez ponad połowę doby wszystkie programy będą w nowym studiu, bądź z widokiem na nie.
Wydaje mi się, że też te stanowiska po lewej stronie (te najbardziej po lewej stronie) zostały przeniesione, nie kojarzę, by były tam wcześniej :mhm: Chyba zamieniły się miejscami z kamerami.nouze pisze:
tak, wcześniej było po prawej stronie

a po lewej były kamery /prompter

jeszcze jedno z dziś

a po lewej były kamery /prompter

jeszcze jedno z dziś

Ciekawe więc, czy te stanowiska nie będą przeszkadzać w realizacji Faktów po Faktach, na ten duży ekran, którego od dawna w Poranku nie pokazują...
Nie no, jak codziennie, to dopiero pierwsza taka zmianaLord03 pisze:To oni codziennie tak jeżdżą z tymi biurkami, ze co chwile są w innym miejscu?

A wczorajszy widok na koniec Faktów prezentował się następująco:

No i ta zmiana chyba potwierdza, że poranek zostaje na swoim miejscu z czego bardzo się cieszę. 

-
- Czasem tu wpada
Zmiany zmianami, a kamery wciąż w SD... Jedyna w HD to ta, która jest na wysięgniku przed stołem. A co do stołu, to jest mega obrzydliwy, mogliby zrobić podobny do tego, który jest w studiu głównym.
-
- Czasem tu wpada
Wymieniono kamery w "porankowym" studiu, teraz cały program robiony jest w HD.
Dziś już siódme wydanie, w odświeżonej odsłonie i po tym czasie stwierdzam, że jednak poprzednia odsłona moim zdaniem wyglądała lepiej. Tak po prostu.
Pamiętam, że ktoś się ze mną wykłócał, że studio, z którego nadawany jest Poranek zostanie zlikwidowane. Natomiast wszystko wskazuje na to, że tworzy ono jedną całość z nowym studiem Faktów. 

Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN