Jesienna Rewolucja w Faktach
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Re: Jesienna Rewolucja w Faktach
A jaki jest sens dalej promowanie facebooka i reklamowania faktowego profilu na fb przed czteroma miliona ludzi, zwłaszcza, że wiele postów na profilu faktów komentuje zaledwie kilkanaście / kilakdziesiąt osób?
Od października to 3 miesiące - kto miał polubic profil faktów to już to zrobił. Kto nie polubił to nawet jakby kolejne kilka miesięcy podawali na początku adres fanpaga to i tak nie polubi.
Zazwyczaj takie informacje jak adres fb podaje się na końcu programu - fakty i tak promowały go w najlepszym czasie, bo na początku i 3 miesiące myślę, że wystarczyły, abyludzie zapamięali ten adres.
Od października to 3 miesiące - kto miał polubic profil faktów to już to zrobił. Kto nie polubił to nawet jakby kolejne kilka miesięcy podawali na początku adres fanpaga to i tak nie polubi.
Zazwyczaj takie informacje jak adres fb podaje się na końcu programu - fakty i tak promowały go w najlepszym czasie, bo na początku i 3 miesiące myślę, że wystarczyły, abyludzie zapamięali ten adres.
-
- Czasem tu wpada
Pokazują miejsca w internecie, gdzie można ich znaleźć. Mają stronę, mają fanpage, więc reklamują. Pewnie jakby założyli konto na Twitterze, to też by je reklamowali. Poza tym dużo materiałów jest udostępnianych tylko na FB, a nie na stronie.
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Na fb faktów nie ma udostępnianych newsowych materiałów, które nie były pokazane w TV - mam tu na myśli materiały, które zainteresują, jak myślę, 98% widzów.
Materiały pokazujące pracę od kuchni interesują tylko fanów. Wiem, ze wielu z nas wydaje się, że są one ważne, ale 98% widzów nie ogląda faktów dla studia, ekranu czy aby zobaczyć pracę dziennikarzy od kulis. Ludzie oglądają program dla newsów. A na fb nie ma newsów, stąd promowanie facebooka na samym starcie było nieuzasadnione już.
Materiały pokazujące pracę od kuchni interesują tylko fanów. Wiem, ze wielu z nas wydaje się, że są one ważne, ale 98% widzów nie ogląda faktów dla studia, ekranu czy aby zobaczyć pracę dziennikarzy od kulis. Ludzie oglądają program dla newsów. A na fb nie ma newsów, stąd promowanie facebooka na samym starcie było nieuzasadnione już.
Dzisiaj w ostatnim materiale o Gierku działo się coś niedobrego z belkami ... pewnie jakieś opóźnienia - w efekcie czego niektóre znane osobistości polityczne zmieniły swoje dane personalne 

Wiem, że już poruszano ten temat, ale nie podoba mi się to, że "Fakty" na stronie są bardzo często okrojone... Raz widziałem 16-minutowe wydanie na stronie, a ostatnio wywalili nawet trzecią zapowiedź z czołówki! Nie rozumiem więc, po co w ogóle tak reklamują te "Fakty w TVN i w Internecie, bo... warto widzieć więcej!" skoro zobaczyć można tam zdecydowanie mniej.
Nie podoba mi się to, bo dość często oglądam "Fakty" w Internecie, ale kiedy widzę, że są okrojone to w ramach protestu wyłączam.
23
PS: Dużo czasu minęło od premiery nowych Faktów i nadal uważam, że czołówka jest słabiutka, a muzyka przeciętna. Najbardziej dziwi mnie, jak ten napis "Fakty" się już uformuje na początku i nagle przybliża się do ekranu - tego typu bajery są dobre dla TVP3 sprzed 10 lat, ew. dla kanałów z wróżkami (podobny efekt miało początkowo logo pogody, tylko że z tego co pamiętam, ono wypływało zupełnie z nicości, pisałem o tym, później to zmienili chyba...). W kolejnej odsłonie oprawy graficznej proponuję, żeby napisał wlatywał spiralą - PowerPoint ma kilka fajnych propozycji dla grafików. :devil:
Samo studio ładnie się prezentuje, trochę pustawe jest, ale w porządku. Belki i napisy - super. Niestety nie zmienię zadania i nadal będę tęsknił za poprzednimi "Faktami" z prawdziwą oprawą graficzną i muzyką.
Nie podoba mi się to, bo dość często oglądam "Fakty" w Internecie, ale kiedy widzę, że są okrojone to w ramach protestu wyłączam.

PS: Dużo czasu minęło od premiery nowych Faktów i nadal uważam, że czołówka jest słabiutka, a muzyka przeciętna. Najbardziej dziwi mnie, jak ten napis "Fakty" się już uformuje na początku i nagle przybliża się do ekranu - tego typu bajery są dobre dla TVP3 sprzed 10 lat, ew. dla kanałów z wróżkami (podobny efekt miało początkowo logo pogody, tylko że z tego co pamiętam, ono wypływało zupełnie z nicości, pisałem o tym, później to zmienili chyba...). W kolejnej odsłonie oprawy graficznej proponuję, żeby napisał wlatywał spiralą - PowerPoint ma kilka fajnych propozycji dla grafików. :devil:
Samo studio ładnie się prezentuje, trochę pustawe jest, ale w porządku. Belki i napisy - super. Niestety nie zmienię zadania i nadal będę tęsknił za poprzednimi "Faktami" z prawdziwą oprawą graficzną i muzyką.

Nie wiem, czy to tylko ja zauważyłem, ale czołówka Faktów chyba trzęsie się. :?
Najlepiej widać to w zapowiedzi kilkanaście minut przed Faktami.
Najlepiej widać to w zapowiedzi kilkanaście minut przed Faktami.
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
W dzisiejszych Faktach Kamil Durczok po zapowiedzi tematów zaprosił widzów mniej więcej tak:
zapraszam na Fakty w TVN i na www.Fakty
Też tak usłyszałem, ale wolałem zaczekać z tym na to, jak pojawi się w TVN Player.
tak, tak było. ale nawet nie było na telebimie po stronie internetowej faktów "przejazdu" napisu "facebook.com/faktytvn"
Adresu fanpage na facebooku nie ma już od dawna.3405t pisze:tak, tak było. ale nawet nie było na telebimie po stronie internetowej faktów "przejazdu" napisu "facebook.com/faktytvn"
Swoją drogą to dobra decyzja (z wyrzuceniem tej części "przejeżdżającego" napisu) Strona nie jest źródłem informacji, dzięki której będziemy mogli "wiedzieć więcej" - jest to jedynie strona fanów programu. Stroną 'merytoryczną' jest natomiast dział Faktów na stronie tvn24.pl - czytaj: fakty.pl.
Dziś też www.Fakty
A tak poza tym, to strasznie mnie irytuje fakt, że Durczok jako jedyny przy odliczaniu stoi już przed bimem, co psuje moim zdaniem ten widok.
A tak poza tym, to strasznie mnie irytuje fakt, że Durczok jako jedyny przy odliczaniu stoi już przed bimem, co psuje moim zdaniem ten widok.
hahaha, a najlepsze jest to, że ten adres odsyła na stronę Faktów TVP Wrocławmatik pisze:Dziś też http://www.Fakty

Durczok jest najlepszy.
Lubię, jak prowadzi Fakty.

Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
www.fakty byłyby strzałem w dziesiątkę, jeżeli K.Durczok zakończyłby podawaniem adresu mówiąc pl - nie dość, że podaje niepełny adres to brzmi to, jakby było urwane z jakiegoś kontekstu.
moim zdaniem Durczok powinien przygotować sobie coś nowego do powiedzenia