Bardzo Marcina lubi³em, nigdy go nie zapomnê...Pamiêtam jak dziœ oko³o 17 w³¹czy³em tvn24 i zauwa¿y³em wst¹¿kê obok logo stacji, nie bardzo wiedzia³em co siê dzieje, momentalnie pobieg³em do drugiego pokoju, w³¹czy³em komputer i zaraz siê dowiedzia³em, ¿e Marcin odszed³...to by³, to jest dla mnie wielki wstrz¹s, pare minut siedzia³em przed monitorem jak wryty, otêpia³y, nie wiedzia³em co siê dzieje do teraz serce ¿al œciska, bardzo...
Co do relacji Polskich mediów to có¿...wg. takie dywagacie kto ³adnie postapi³, a kto nie s¹ nie namiejscu, to tak samo jak obgadywanie ludzi na pogrzebie, kto jaki mia³ wieniec i jak siê ubra³...jednak skoro Wy ju¿ zaczeliœcie o tym mówiÌ to te¿ powiem coœ od siebie
1. Najszybciej zareagowa³ tvn24 piêkny gest z wst¹¿k¹ i pami¹tkow¹ plansz¹ przed ka¿dym serwisem
2. Wydarzenia, bardzo lakonicznie podeszÂły do tematu, moÂżna by siĂŞ nawet na upartego przyczepiĂŚ, Âże powiedzieli o tym tylko dlatego, Âże tak wypada...
3. TVN po 18 równie¿ obok logo stacji zamieœci³ wst¹¿kê, program 'Maraton Usmiechu" zast¹pi³ dokument o zakonnikach o ile dobrze pamiêtam ze srebnej góry
4. Fakty TVN byÂł wrĂŞcz wstrzÂąsajÂąco smutne, bardzo poruszajÂące, zwÂłaszcza na koĂącu pusty fotel prowadzÂącego, wielkie ukÂłony dla realizatorĂłw dzisiejszych faktĂłw - zauwaÂżyÂł ktoÂś ze dzisiejsze wydanie byÂło anonimowe ? Nie byÂło na koĂącu stopki redakcyjnej, Grzegorz teÂż siĂŞ chyba nie przedstawiÂł na poczÂątku...
5. WiadomoÂści bardzo Âładnie, rozmowa z Sekielskim i Miecugowem do tego Kamil, poruszajÂące...
6. Onet, có¿...jest na g³ównej informacja o smierci Marcina z godz. 16 z minutami, owszem mogli bardziej to wyeksponowaÌ ale widocznie uznano, ¿e Onet tak jak np.TVN Turbo nie by³ zwi¹zany z Marcinem i wystarczy jak TVN, TVN24 i
http://www.tvn.pl oddadz¹ czeœÌ Marcinowi...
To jeden z moich wierszy traktujÂący o Âśmierci, chciaÂłbym go tu umieÂściĂŚ, w hoÂłdzie wspaniaÂłemu dziennikarzowi

:
RozpĂŞtaÂła siĂŞ burza
W oddali sÂłychaĂŚ brzdĂŞk tÂłuczonego szkÂła
To szyba niesiona wiatrem wypadÂła z okiennych ram
Buuuummm !!!
RozlegÂł siĂŞ huk piorunĂłw
Jeden, drugi...
I znowu nastĂŞpny
Jak potĂŞÂżne trÂąby gwaÂłcÂą moje uszy
ZgasÂło ÂświatÂło
Ale czy na pewno ?
Zapadam w mrok, czuje, Âże tonĂŞ