Zmiana szaty graficznej forum
Moderator: Łukasz
Zmiana szaty graficznej forum
Zapraszam do wzięcia udziału w sondzie.
Rozważamy zmianę szaty graficznej forum na taką, jaka jest na stronie głównej serwisu tvnfakty.pl. Dominowałyby różne odcienie niebieskiego, dodatki pomarańczowe i białe. Ważną odmianą byłby fakt, że czcionki byłyby białe, na niebieskim tle - tak jak jest to teraz na stronie.
Co sądzicie o możliwości takiej zmiany? Uatrakcyjniłoby to forum, czy raczej utrudniło jego przeglądanie i czytanie?
Rozważamy zmianę szaty graficznej forum na taką, jaka jest na stronie głównej serwisu tvnfakty.pl. Dominowałyby różne odcienie niebieskiego, dodatki pomarańczowe i białe. Ważną odmianą byłby fakt, że czcionki byłyby białe, na niebieskim tle - tak jak jest to teraz na stronie.
Co sądzicie o możliwości takiej zmiany? Uatrakcyjniłoby to forum, czy raczej utrudniło jego przeglądanie i czytanie?
Re: Zmiana szaty graficznej forum
Nie wiem ile to jest roboty, ale może zmień na tydzień, testowo i wtedy ocenimy :rozglada:
-
- Fanatyk :)
Białe czcionki na niebieskim tle utrudnią czytanie.
Dlatego moja odpowiedź - NIE
Dlatego moja odpowiedź - NIE
Początkowo jak się dowiedziałem o tym pomyśle, to spodobał mi się, ale miałem obawy, czy innym się spodoba, dlatego....Łukasz pisze:Co sądzicie o możliwości takiej zmiany?
... proponowałbym wrzucenie tej skórki jako dodatkowej w profilu tak by była możliwość zmiany na obecną w razie, gdyby się nie podobało.nouze pisze:Nie wiem ile to jest roboty, ale może zmień na tydzień, testowo i wtedy ocenimy :rozglada:
Sugerujesz, że teksty na tvnfakty.pl źle Ci się czyta :> ?epsztajnek pisze:Białe czcionki na niebieskim tle utrudnią czytanie.
To prawda, biały tekst na ciemnym tle to nie najlepsze połączenie... :/
Chociaż sam pomysł odświeżenia forum jak najbardziej OK.
Chociaż sam pomysł odświeżenia forum jak najbardziej OK.
-
Znacznie gorzej, niż teksty pisane czarną czcionką na jasnym tle.matik pisze:Sugerujesz, że teksty na tvnfakty.pl źle Ci się czyta ?
Ale, w odróżnieniu od forum, na główną stronę zaglądam baaaaaaaaardzo rzadko

Uruchomiliśmy zapowiadaną wcześniej nową wersję forum ujednoliconą graficzne ze stroną główną naszego serwisu. Zapraszam do podzielenia się - za kilka dni - opiniami, gdy zdążycie się już przyzwyczaić i wyrobić sobie zdanie 

To chyba pierwsze forum, na którym piszę, gdzie teksty będą koloru białego
.

Pozostawiliśmy białe tło w miejscu, gdzie wprowadza się treść posta (podobnie zresztą jak na stronie).
Za to na niebieskim tle dużo ładniej prezentują się zdjęcia
Za to na niebieskim tle dużo ładniej prezentują się zdjęcia

Jak dla mnie nawet nawet. Nie wiem tylko dlaczego przy niektórych tematach znaczki z lewej strony są z pomarańczowym elementem, a niektóre bez. Trochę to utrudnia wychwycenie nieprzeczytanych postów ( bo wtedy "otoczka" też jest pomarańczowa).
Moja skromna opinia jest taka, że gdyby wszystkie znaczki były białe byłoby lepiej. Wtedy, gdy pomarańczowa otoczka przy nieprzeczytanych się włącza od razu widać o co chodzi.
Może to pierdoła, ale mnie osobiście bardzo przeszkadza.
Moja skromna opinia jest taka, że gdyby wszystkie znaczki były białe byłoby lepiej. Wtedy, gdy pomarańczowa otoczka przy nieprzeczytanych się włącza od razu widać o co chodzi.

Te znaczki, są tylko przy popularnych tematach - w poprzedniej wersji forum nie zwracały na siebie tak uwagi, bo wyglądały identycznie, tyle, że były nieco ruchome.Pelikan pisze:Jak dla mnie nawet nawet. Nie wiem tylko dlaczego przy niektórych tematach znaczki z lewej strony są z pomarańczowym elementem, a niektóre bez. Trochę to utrudnia wychwycenie nieprzeczytanych postów ( bo wtedy "otoczka" też jest pomarańczowa).
Owszem pierdoła i owszem mi również bardzo przeszkadza.
-
Ratuuuunkuuuuu
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
24
24
24
24
24 :ban: :ban: :ban:

-
- Czasem tu wpada
Jest bardzo ładnie, rzekłabym elegancko 

Wygląd i estetykę oceniam na 5+, natomiast funkcjonalność? Na Boga 1! Czytanie wypowiedzi użytkowników to ogromny wysiłek dla moich oczu, strasznie źle się czyta... Według ostatnich badań, mam Sokoli wzrok, więc nie możecie zarzucić mi żadnej wady wzroku...
Panowie, intencje były na 100% dobre, wygląda to bajecznie, ale biały tekst na niebieskim tle? Takie łączenie kolorów nie ma racji bytu, albo biały tekst na czarnym/bardzo ciemnym tle, albo czarny tekst na białym/bardzo jasnym tle. :grozi:
MOJE OCZY!!!
Panowie, intencje były na 100% dobre, wygląda to bajecznie, ale biały tekst na niebieskim tle? Takie łączenie kolorów nie ma racji bytu, albo biały tekst na czarnym/bardzo ciemnym tle, albo czarny tekst na białym/bardzo jasnym tle. :grozi:
MOJE OCZY!!!

moim zdaniem jest teraz ok i może tak zostać