[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: X FACTOR

Post autor: tomalapt »

Informacja z eski nie jest pewna ;) Poczekajmy na oficjalny komunikat TVN.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Kazadi z Pokorą pewnie zaśpiewają na otwarcie, wejście Kazadi (?), a Podsiadło przed wynikami. Nie wiem jak chcą się zmieścić w 75 minut (bo 30 to reklamy). Rok temu w 1 odcinku całość potrwała gdzieś do 22, a teraz dochodzą jeszcze 2 występy specjalne. Przynajmniej daje to nadzieję, że w kolejnych odcinkach coś się może zadziać i będą jacyś goście.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Adrian ;P pisze:Kazadi z Pokorą pewnie zaśpiewają na otwarcie, wejście Kazadi (?), a Podsiadło przed wynikami. Nie wiem jak chcą się zmieścić w 75 minut (bo 30 to reklamy). Rok temu w 1 odcinku całość potrwała gdzieś do 22, a teraz dochodzą jeszcze 2 występy specjalne. Przynajmniej daje to nadzieję, że w kolejnych odcinkach coś się może zadziać i będą jacyś goście.
Fajnie by było, wszystkie odcinki live powinny być wydłużone do minimum 130 minut... (100 min show, 30 reklamy).
Ostatnio zmieniony czwartek 11 kwie 2013, 22:42 przez tomalapt, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

105 minut to trwają teraz :P
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Wybacz, pośpiech ;)

Jakich zmian oczekujecie w kolejnej edycji, jeżeli takowa powstanie? (moje typy)

-zmiana emisji programu z soboty na niedzielę
-dodanie 4 jurora, koniecznie fachowca w dziedzinie muzyki
-rozszerzenie grupy 16-25 do 8 osób, jej podział
-lepsza promocja w internecie
-większe nakłady finansowe i tworzenie profesjonalnego show
-zapraszanie światowych gwiazd
-częste odświeżanie grafiki, nie chodzi mi o całość, lecz o elementy typu: texty, kolor grafiki studia live zmieniane z edycji na edycję
-udoskonalenie domów jurorskich, jak widać oglądalność najsłabsza

Jako twórca kilku dobrze prosperujących stron na facebooku, śmiem stwierdzić, że http://www.facebook.com/xfactor.polska to jedna wielka klapa. Zero gustu i profesjonalizmu. uwagi:
- Adres: http://www.facebook.com/xfactor.polska, Polacy lubią proste nazewnictwo/skróty co za problem nadać nazwę /xfpl, /xfpolska, /xfactorpl ? Chyba w stacji brakuje speców od reklamy... W żadnym kraju nie ma tak kiepsko skonstruowanego oficjalnego profilu XF.
- Wiadomości publikowane na profilu to same linki. Wszystko przekierowania na xfactor.tvn.pl . Zero organizowanych zabaw przyciągających fanów, poczucia humoru.
- W nagłówku widnieje: OFICJALNA STRONA PROGRAMU : http://xfactor.tvn.pl/ . Estetyczniej wygląda małymi literami, link powinien być napisany w wersji oficjalnej, czyli www.xfactor.tvn.pl.
- Opis profilu: https://www.facebook.com/xfactor.polska/info . Normalnie ogrom informacji :D25
- Jakość logo: https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hp ... 1688_a.jpg "Sami oceńcie"
Mogę wymienić jeszcze kilkadziesiąt usterek... Teraz wszyscy widzicie, dlaczego ten profil cieszy się tak małą popularnością. A M A T O R K A !!!
:D24

ps. Takie małe porównanie: https://www.facebook.com/TheXFactorUSA
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Można mieć masę genialnych pomysłów, co należy zmienić w polskim X-Factorze, ale TVN w tej kwestii jest wyjątkowo uparty i nie wiem, czy to tylko kwestia pieniędzy.
Jak startowali, to myślałem, że program z Kuźniarem czy Wojewódzkim, których de facto bardzo lubię oglądać w TVN, wpisze się gdzieś na stałe do mojego kanonu ulubionych programów, nawet jeśli będę miał jakieś ALE. Ale, no właśnie, polska edycja jest tak... specyficzna, że po prostu nie jestem w stanie oglądać odcinka dłużej niż przez 2 występy. Jeżeli już spędzam sobotni wieczór przed telewizorem, to staram się oglądać "The Voice of Poland". O wiele lżej i przyjemniej się to ogląda mimo Steczkowskiej i Kammela. :uhh: Co więcej, nie wiem w czym tkwi tego przyczyna.
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: TheXF »

tomalapt pisze:Informacja z eski nie jest pewna ;) Poczekajmy na oficjalny komunikat TVN.
http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/dawi ... 26005.html
Na 99% nie będzie Pokory w 1 LIVE, raczej by o tym wspomnieli, tak jak o Dawidzie. No chyba, że jako niespodzianka na początek programu, ale raczej takich rzeczy się nie robi, gdy walczy się o oglądalność :)
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

Mat Pokora to żadna gwiazda ;) Poza tym takie 'mini gwiazdki' nie przyciągają widzów. Na przestrzeni kilku ostatnich lat pojawiały się w różnych programach i wcale nie przyciągały widowni. (proszę nie zmuszać mnie do wyciągania statystyk). Gdyby to była Super Star typu Rihanna, Beyonce czy Madonna to oglądalność by skoczyła, ale nie przy Pokorze ;)
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Jeszcze odnośnie zmian w studio. Skoro widać (po konferencji), że nie zmieniło się (w tym "zwisające" logo na ekranach - chyba , że wyświetlą na live nowe), to mam nadzieję, że chociaż będzie postęp w zakresie audio. Mam na myśli puszczanie popularnych piosenek w tle, gdy np. mówi prezenterka, jury, itd., a nie głucha cisza lub X-Factorowe dźwięki, które mogły już się przejeść... Audio "bicie serca" po każdym występie (podczas opinii jury) mogliby na coś innego zmienić. Wydaje mi się, że powinno ono być tylko i wyłącznie podczas ogłaszania wyników. W ogóle mam nadzieję, że Koncerty LIVE będą dynamiczniejsze niż poprzednio i oglądać będzie się je jeszcze milej.
Ech te nadzieje... :)
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Obrazek
Jeszcze jedno przyszło mi do głowy. Mianowicie, mogliby podrasować trochę uczestników przed Koncertami LIVE. Oczywiście nie mówię, że mają zmieniać ich styl na siłę (kreując "kogoś innego"), ale na pewno to by dobrze zrobiło tym, którzy są, że tak to ujmę - trochę przeźroczyści. Mam na myśli nowe stylowe fryzury, zmiany kolorów, bardziej dopasowany ubiór pod konkretnego uczestnika, itp. itd., ogólnie coś zgoła odmiennego, oryginalnego, wyróżniającego się. Do tego zalicza się także poruszanie się po scenie itp. Jako przykład posłużę się grupą The Voices - podczas każdego ich występu stoją (i zapewne dalej będą) w jednym rządku z dyrygentką naprzeciw nich. To jest bardzo tandetne w takim programie jak X-Factor. Tu musi coś się dziać także wizualnie. Niech to będą jakieś rozejścia czy coś, nie muszą przecież tańczyć.
Za bardzo nie znam się w tej kwestii i może coś nie tak tłumaczę, ale może rozumiecie co mam na myśli. Chyba coś podobnego działo się np. w XF US z tego co pamiętam.
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Dziś pojawiła się w TV zapowiedź jutrzejszego Koncertu LIVE, a w niej wizytówki uczestników. Wizytówki (z białym tłem) niemal identyczne jak w ostatniej edycji XF UK.

Przy okazji jeszcze dodam, że dużo lepiej/klimatyczniej byłoby, gdyby tak u nas nie oświetlali głównym światłem sceny...
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

TheXF pisze:
tomalapt pisze:Informacja z eski nie jest pewna ;) Poczekajmy na oficjalny komunikat TVN.
http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/dawi ... 26005.html
Na 99% nie będzie Pokory w 1 LIVE, raczej by o tym wspomnieli, tak jak o Dawidzie. No chyba, że jako niespodzianka na początek programu, ale raczej takich rzeczy się nie robi, gdy walczy się o oglądalność :)
No nie wiem. Z twittera można się dowiedzieć, że Matt Pokora jest obecnie w Warszawie. Chociaż też mnie to dziwi, że nie wspomina się o nim w spotach. No, ale fajnie, że będą dwa występy specjalne. Coś czuję, że ten program nie ma szans skończyć się przed 22 :D

A jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości, to tutaj wspomina, że w sobotę wystąpi z Patricią w X Factorze:
@MPOFFICIAL pisze:Départ avancé pour la Pologne on va profiter un peu de Varsovie avant X FACTOR samedi avec @PatriciaKazadi ! #backtotheroots #poland
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Matt Pokora wystąpi jutro w "X Factorze". Potwierdzenie z biura prasowego TVN w linku poniżej.
http://tvnfakty.pl/matt_pokora_na_zywo_w_tvn
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Można wrzucać na Kubę, że jego wybór był dziwny. Tylko dziwi mnie dlaczego ludzie mówią, że w TVoP są prawdziwi artyści, którzy świetnie śpiewają. Obejrzałem dziś parę bitew w Internecie i poziom jest żenujący, dużo niższy niż w X Factorze.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

Ale sam też nie napisałeś, co było żenujące w tych "Bitwach"?
ODPOWIEDZ