[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re: X FACTOR

Post autor: matik »

Dziwi mnie, że dopiero od dziś na stronach internetowych tvn.pl i xfactor.tvn.pl promują występ Pokory i Kazadi.
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: TheXF »

matik pisze:Dziwi mnie, że dopiero od dziś na stronach internetowych tvn.pl i xfactor.tvn.pl promują występ Pokory i Kazadi.
No dziwne, wręcz bez sensu.

Teraz mnie ciekawi, czy ktoś im (jury) po dwóch edycjach w końcu zwrócił uwagę, że nie powinni siedzieć na dupach po występach gwiazd... :hmm: <obciach>
(jeżeli ktoś oglądał występ Jamiroquai [który podpadł] w XF UK 2-3 edycje temu, to szczególnie rozumie ;p)
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

O występie pokory pisałem kilkanaście razy, nikt mi nie wierzył... ;) Fakt, promocja programu, gwiazd bardzo "kuleje".
Nie porównujcie TVoP do XF, program TVP nie skupia osób które prowadzą normalne życie a śpiewanie to nie ich pasja lecz zawód... Nie jest to Talent-Show

Natomiast XF skupia ludzi, którzy z muzyką mają przeważnie mało wspólnego, a poziom programu i uczestników jest o wiele wiele wyższy.

Nie porównujcie tych 2 formatów, to jest zupełnie coś innego. :grozi:
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Kolejny news. W jednym z odcinków programu wystąpi Ewelina Lisowska, zapomniany Gienek Loska.
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

biorąc pod uwagę występy gości specjalnych to dzisiejszy odcinek skończy sie min. o 22.00 :)
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

tomalapt pisze: Nie porównujcie TVoP do XF, program TVP nie skupia osób które prowadzą normalne życie a śpiewanie to nie ich pasja lecz zawód... Nie jest to Talent-Show
Niektórzy jednak mówią, że jest to talent-show w wersji 2.0. Tutaj ten program jednak dotyka dość trudnego tematu. To nie jest program dla amatorów, ale dla profesjonalistów, czy półprofesjonalistów. I występują w nim osoby, które już potrafią śpiewać, i mają doświadczenie (chociażby z chórków, czy innych programów telewizyjnych), ale z różnych względów samemu nie udaje się wybić na rynku muzycznym.
tomalapt pisze: Natomiast XF skupia ludzi, którzy z muzyką mają przeważnie mało wspólnego, a poziom programu i uczestników jest o wiele wiele wyższy.
Z tym, że poziom programu i uczestników jest wyższy bym bardzo mocno dyskutował. Obserwuję rynek takich programów dość regularnie i przyznam, że w większości jednak osoby, które były zawodowo związane z muzyką reprezentują wyższy poziom niż amatorzy. Zresztą małżeństwo Hyżów już od jakiegoś czasu dość mocno są związani z muzyką (pani Maja Hyży była zresztą w "Szansie na sukces", co już tutaj pisaliście).
tomalapt pisze: Nie porównujcie tych 2 formatów, to jest zupełnie coś innego. :grozi:
Tutaj 2 formaty są nadawane w tym samym czasie antenowym. Więc siłą rzeczy porównań nie da się uniknąć. Tutaj taką dyskusję wywołał @Camilo, który napisał, że nie może wytrzymać przy "X Factor", a "TVoP" ogląda mu się o wiele lżej i przyjemniej. Ale rzeczywiście skończmy już OT, bo jednak wątek jest o programie nadawanym w TVN-ie.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Może to będą naiwne nadzieje, ale:

1. Mam nadzieję, że wreszcie ktoś coś zrobi z dźwiękiem w tym studiu, albo ściszy muzykę, bo inaczej będzie kaszana.
2. Mam nadzieję, że każdy występ będzie miał spersonalizowaną grafikę, a nie wszyscy granatowe tło, trochę światła i trochę dymku.
3. Mam nadzieję, że wszystko nie będzie upchane tak, jakby film po X Factorze miał 10-milionową widownię i musi być puszczony o 21.50.
4. Mam nadzieję, że troche zmienią podkłady muzyczne i tło przy wypowiedziach Kazadi.

Fajnie, że zrobili wizytówki wreszcie porządne i wreszcie inne niż były. Pewnie będzie jak rok temu, ale te rzeczy trzeba kiedyś poprawić.
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pjotreeek »

widziałem reklamę i jak zobaczyłem wizytówki to nie mogłem uwierzyć :D OGROMNY PLUS, naprawdę, czekam na 20 by zobaczyć jak cała czołówka wypadnie z dźwiękiem , ale graficznie ta edycja (jak na moje oczekiwania i zagorzałego fana brytyjskiej wersji) daje radę :)
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Zdjęcie z przygotowań do dzisiejszego odcinka:
Obrazek
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pjotreeek »

małe detale , ale dzisiaj szczególną uwagę zwrócę na;
1. czołówkę z wizytówkami i muzyką w tle
2. muzykę podczas wejścia Patrycji
3. mam nadzieję że Patrycja nie będzie jak Kuźniar z tym swoim "ale w tym programie walczą także jurorzy/ to jest "bitwa" jurorów itp
4. wejście jurorów (czy będą ich nazwiska wyczytywane przez lektora oraz muzyka podczas wejścia)
5. przed występem Matta/Dawida czy pojawi się wideo-prezentacja?
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

A ja mam nadzieje, że będzie dobrze słychać wokale uczestników, bo to jest pięta achillesowa tego programu, po obejrzeniu którego jak zwykle będę się zastanawiał - czy to konkurs, wzmagania czy zwykłe odegrane szoł, teatrzyk dla plebsu, który ma kupować towary reklamowane w czasie tegoż programu.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

sybic pisze:A ja mam nadzieje, że będzie dobrze słychać wokale uczestników, bo to jest pięta achillesowa tego programu, po obejrzeniu którego jak zwykle będę się zastanawiał - czy to konkurs, wzmagania czy zwykłe odegrane szoł, teatrzyk dla plebsu, który ma kupować towary reklamowane w czasie tegoż programu.
Ty już kolo działasz na nerwy z tym plebsem. Napisałeś już to 5000 razy, czy jest sens powtarzać ciągle to samo?

Ps. na forum POLSAT'u jest użytkownik z takim samym nickiem jak ty, zagorzały fan "polszmatu". Czy to nie jest jakaś propaganda?
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

tomalapt pisze: Ty już kolo działasz na nerwy z tym plebsem. Napisałeś już to 5000 razy, czy jest sens powtarzać ciągle to samo?
Dobra, to zastąp do słowo określeniem "widz"
tomalapt pisze: Ps. na forum POLSAT'u jest użytkownik z takim samym nickiem jak ty, zagorzały fan "polszmatu". Czy to nie jest jakaś propaganda?
To nie ja :)
Ja nie oglądam Polsatu i chyba go nawet nie mam (TnK/TnK HD)
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Wycieczki osobiste proszę prowadzić poprzez "Prywatne wiadomości".
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Odcinek całkiem udany, tyle, że wokale były momentami rzeczywiście za cicho, co przeszkadzało. Na plus fajny dobór piosenek i mimo wszystko dość wyrównany poziom uczestników. Zespoły nie wypadły wcale tak źle jak zdecydowali widzowie. Gdybym miał wybrać osoby do dogrywki to byliby to dzisiaj Olga Barej i Klaudia Gawor. Najbardziej z kolei podobali mi się Gregorz Hyży i Girls on Fire. Mam nadzieję, że za tydzień nie będą zagrożone 2 zespoły, bo wcale nie są takie złe. Wybór The Voices do programu był niestety z góry skazany na porażkę, chyba nikt nie wróżył dużego sukcesu. Zamiast nich powinni tu być Kasia i Ewa lub siostry Gordziejewskie. Patricia też się dobrze dzisiaj sprawdziła, nie było w ogóle widać, że to jej 1 odcinek. Mam nadzieję, że goście specjalni pozostaną też na przyszłe odcinki i nie będą to jedynie uczestnicy poprzednich edycji.
ODPOWIEDZ