Nie. Z tymi milicjantami to przecieÂż nie wpadka, ale Faustus Ci to lepiej wytÂłumaczy. A jeÂśli chodzi o serwisy to naprawdĂŞ na niskim poziomie. Dlatego powstaÂł TVN Personal.
No ale chyba dawniej bardziej Âśmiano siĂŞ z milicjantĂłw niÂż teraz z policjantĂłw. ChodziÂło mi o to, Âże stereotyp milicjanta jest caÂłkiem inny niÂż policjanta i to raczej ten pierwszy byÂł Âśmieszny. Dlatego tak napisali.
ÂŁukasz pisze:Nie. Z tymi milicjantami to przecieÂż nie wpadka, ale Faustus Ci to lepiej wytÂłumaczy. A jeÂśli chodzi o serwisy to naprawdĂŞ na niskim poziomie. Dlatego powstaÂł TVN Personal.
JuÂż CiĂŞ pewnie kochajÂą
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl
UWAGA UWAGA Informacja dla ludzi z innych regionĂłw Polski niÂż ÂŚlÂąsk Otó¿ przez wojewĂłdztwo ÂślÂąskie przepÂływa rzeaka Przemsza (lewy dopÂływ WisÂły). Tereny le¿¹ce przed PrzemszÂą od strony Katowic to ÂŚlÂąsk. Tereny za PrzemszÂą w stronĂŞ Krakowa to juÂż ZAGÂŁEBIĂ!!!! I prosze nie popeÂłniaĂŚ takich kardynalnych b³êdĂłw. BĂŞdÂąc w Sosnowcu nie mĂłw "U Was na ÂŚlÂąsku", bo jeszcze CiĂŞ pobijÂą - dla Zag³êbiakĂłw to obraz (ZAPRZEMSZAKĂW). Podobnie jest na ÂŚlÂąsku - ÂŚlÂązacy irytujÂą siĂŞ kiedy ktoÂś nazywa Zag³êbiakĂłw ÂŚlÂązakami. OczywiÂście moze wydawaĂŚ siĂŞ Wam to Âśmieszne, ale wszystko ma swojej uwarunkowania geograficzno-historyczne. Zag³êbie naleÂżaÂło do Zaboru rosyjskiego, natomiast ÂŚlÂąsk zabrali nam Czesi w XIV wieku, potem pojawili siĂŞ tam Austriacy a w XVIII Niemcy. ÂŚlÂąsk nigdy nie byÂł pod zaborami!
Mam nadziejê, ze teraz ju¿ nikt nie pope³ni takich b³êdó i bêdzie potrafi³ wskazaÌ na mapie Œl¹sk i Zag³êbie.
Ostatnio zmieniony wtorek 23 lis 2004, 12:25 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mieszkam w Bielsku-BiaÂłej... teraz to teÂż ÂŚlÂąsk... ale jak by ktoÂś tak w BB powiedziaÂł tez by po zĂŞbach dostaÂł... My z Podbeskidzia a nie My ÂŚlÂązacy...