Nie do końca tak to działa. Panowie od dźwięku specjalnie wyciszają mikrofony w studiu, pewnie zauważyłeś w TV wokale są ciche, a w studio prawie ich nie słychać. Jest to związane ze słabym sprzętem dźwiękowym jakim dysponuje firma wynajmowana przez TVN. Jeśli wokal byłby głośniej, w TV mielibyśmy podwójny głos. TYLKO MUZYKA i TVoP nie ma tego problemu, mają lepszy sprzęt.r_r16 pisze:Czyli uogólniając - nie dość, że podkłady muzyczne idą bezpośrednio na (powiedzmy) "satelitę", dodatkowo jeszcze są wyłapywane przez mikrofony i też idą do emisji, stąd podkład jest 2x głośniejszy, przez co wokale "giną", zagłuszane przez muzykę?
[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Więc skoro dźwięk z mikrofonów idzie jakby dwoma drogami - jedna to prosto do głośników zamontowanych w studio, druga to do wozu transmisyjnego, skąd dźwięk idzie do naszych telewizorów, to czy w wozie transmisyjnym nie można wokalu, który ma iść do TV po prostu pogłośnić nie pogłaśniając jednocześnie wokalu w studio?
P.S. Wiem, że w moich "analizach" zapewne popełniam masę błędów, ale zwyczajnie staram się zrozumieć w czym tkwi problem.
P.S. Wiem, że w moich "analizach" zapewne popełniam masę błędów, ale zwyczajnie staram się zrozumieć w czym tkwi problem.
Długo zapowiadany spot reklamowy akcji "Anty X-Factor TVN"

Widocznie sprzęt im na to nie pozwala. :aniol:r_r16 pisze:Więc skoro dźwięk z mikrofonów idzie jakby dwoma drogami - jedna to prosto do głośników zamontowanych w studio, druga to do wozu transmisyjnego, skąd dźwięk idzie do naszych telewizorów, to czy w wozie transmisyjnym nie można wokalu, który ma iść do TV po prostu pogłośnić nie pogłaśniając jednocześnie wokalu w studio?
Nie wiem, czy mogę Tobie na to odpowiedzieć. Moje posty są skrupulatnie cenzurowane przez moderatora Matik...r_r16 pisze:Więc skoro dźwięk z mikrofonów idzie jakby dwoma drogami - jedna to prosto do głośników zamontowanych w studio, druga to do wozu transmisyjnego, skąd dźwięk idzie do naszych telewizorów, to czy w wozie transmisyjnym nie można wokalu, który ma iść do TV po prostu pogłośnić nie pogłaśniając jednocześnie wokalu w studio?
r_r16 nie pozwala im na to sprzęt. Układ nagłośnienia, sprzęt etc. jest jak na jakimś koncercie typu Orange Warsaw, a nie show telewizyjne.
No tak, atakuj i zmyślaj dalej. Żadnego postu Ci nie ocenzurowałem, a jedynie jeden przeniosłem do innego tematu.tomalapt pisze:Nie wiem, czy mogę Tobie na to odpowiedzieć. Moje posty są skrupulatnie cenzurowane przez moderatora Matik...
I podkreślam, że ten temat nie służy do dyskusji na temat Anty X Factor
Sprzęt mają wystarczający, tylko ludzi do jego obsługi brak i zwyczajnie partolą robotę. To jedna z tez...tomalapt pisze:r_r16 nie pozwala im na to sprzęt. Układ nagłośnienia, sprzęt etc. jest jak na jakimś koncercie typu Orange Warsaw, a nie show telewizyjne.r_r16 pisze:Więc skoro dźwięk z mikrofonów idzie jakby dwoma drogami - jedna to prosto do głośników zamontowanych w studio, druga to do wozu transmisyjnego, skąd dźwięk idzie do naszych telewizorów, to czy w wozie transmisyjnym nie można wokalu, który ma iść do TV po prostu pogłośnić nie pogłaśniając jednocześnie wokalu w studio?
Ja jednak skłaniam się ku tezie, iż wina lezy w kiepskim poziomie uczestników. Ich braki przykrywa się więc prostym zabiegiem polegającym na cofnięciu wokalu, dołożenia doń echa lub wciągnięciu chóru na pierwszy plan (jeśli występuje). Czysty wokal po prostu mógłby zabrzmieć fatalnie, a to jest szoł, a nie konkurs.
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/m ... 80191.html
Heh dziś znalazłem na stronie ddtvn. No i teraz pytanie: po co ona albo Diana miały być w tym programie? Którakolwiek by to nie była, zdmuchnęłaby konkurencję.
Heh dziś znalazłem na stronie ddtvn. No i teraz pytanie: po co ona albo Diana miały być w tym programie? Którakolwiek by to nie była, zdmuchnęłaby konkurencję.
Wczoraj znów się zawiodłem na kilku uczestnikach, chyba już nie dorównają świetnemu 1 live show. Występ Filipa był tragiczny, jeszcze gorszy niż tydzień temu. Maja również zaśpiewała fatalnie, było trochę lepiej niż tydzień temu, ale według mnie powinna być z Filipem w dogrywce. Girls on Fire ok, ale dla mnie to był ich najsłabszy występ live, co nie zmienia faktu, że był bardzo dobry. Piosenka, którą śpiewał Ezzat jakoś mi do niego nie pasowała, przez co całość mnie nie powaliła. Aicha i Asteya jak zwykle trochę dziwnie, ale fajnie
Hyży na koniec mimo wszystko mi się podobał i podejrzewam, że to on wygra tę edycję. W dogrywce Mettler przeżył jakąś metamorfozę, bo 1 raz w tej edycji zaśpiewał naprawdę nieźle. Girls on Fire również wykonały świetny wykon, ale biorąc pod uwagę 3 odcinki to Filip jest słabszy. Chciałbym, aby za tydzień odpadła Maja, ale mam wrażenie, że na siłe zostanie dopchana aż do finału, aby byłą rywalizacja małżeństwa.

Powiem tak, jeśli jurorzy przy jakiejkolwiek pierwszej dogrywce Mai ją zostawią, to będzie to kpina i porażka.
Ja odnoszę wrażenie, że Maja, która jest kompletnym beztalenciem jest w tym programie na siłę promowana co najmniej tak, jak by już było z góry ustalone, że ma wygrać.
Być może tak jest... bo w uczciwe liczenie SMSów dawno przestałem już wierzyć.
Fanpage na FB po tygodniu
1. Maja Hyży - 62,5 tys. (+6,5 tys.)
2. Grzegorz Hyży - 45,4 tys. (+3,8 tys.)
3. Wojciech Ezzat - 3,1 tys. (+1,3 tys.)
4. Aicha i Asteya - 3 tys. (+600)
5. Klaudia Gawor - 2,9 tys. (+800)
6. Girls on Fire - 1,5 tys. (+300)
Filip Mettler - 17,9 tys. (+6 tys.)
1. Maja Hyży - 62,5 tys. (+6,5 tys.)
2. Grzegorz Hyży - 45,4 tys. (+3,8 tys.)
3. Wojciech Ezzat - 3,1 tys. (+1,3 tys.)
4. Aicha i Asteya - 3 tys. (+600)
5. Klaudia Gawor - 2,9 tys. (+800)
6. Girls on Fire - 1,5 tys. (+300)
Filip Mettler - 17,9 tys. (+6 tys.)
Maja ma niestety największe poparcie wśród widzów i czy nam to sie podoba cyz nie to tak jest. Przez drugą część widzów jest mocno krytykowana - to druga strona medalu. Nanfpage Majki ma ponad 60 tysięcy fanów, reszta jest daleko, daleko w tylesybic pisze:Ja odnoszę wrażenie, że Maja, która jest kompletnym beztalenciem jest w tym programie na siłę promowana co najmniej tak, jak by już było z góry ustalone, że ma wygrać.

No właśnie o tym piszę. Poparcie na FB może być nakręcone lub zwyczajnie kupione. To obecnie powszechne. Zwycięzca może być już dawno wyłoniony, a my widzowie tylko nie niepotrzebnie się nakręcamy, tak jak kibice na sprzedanych meczach.
Wsłuchałem się wczoraj dokładnie zwycięzcy FB i nie mam wątpliwości, że to beztalencie. Czegoś tu wiec nie rozumiem.
Wsłuchałem się wczoraj dokładnie zwycięzcy FB i nie mam wątpliwości, że to beztalencie. Czegoś tu wiec nie rozumiem.
Tylko że ludzie raczej nie głosują z odcinka na odcinek, czyli dziś ten był najlepszy to na niego głosuję. Ludzie głosują na tych co lubią, ewentualnie np. na castingu ktoś dobrze zaśpiewał i od tego czasu kibicuję.
-
- Czasem tu wpada
Jestem pod dużym wrażeniem płyty Lisowskiej. Słyszałem już wszystkie fragmentu piosenek i jest moc