[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
-
- Bywalec
Re: X FACTOR
To że leci w Trójce to znak, że płyta na prawde musi być całkiem nie zła. Ciekawe...
tvn - latem programowo najgorsza!
SevenUp - Tyle, że płyta Dawida nazywa się "Comport and Happiness", a "Trójkąty i kwadraty" to tylko tytuł jednej z piosenek
O ile "Nieznajomy" Dawida nawet przypadł mi do gustu, tak "Trójkąty i kwadraty" mnie nie zachwyciły. Przesłuchałem też płytę Eweliny i o ile nie jest to muzyka, którą słucham na co dzień to mogę stwierdzić, że w swoim gatunku jest dobra. Kilka piosenek wpada w ucho i myślę, że mogą odnieść mniejszy lub większy sukces
O ile "Nieznajomy" Dawida nawet przypadł mi do gustu, tak "Trójkąty i kwadraty" mnie nie zachwyciły. Przesłuchałem też płytę Eweliny i o ile nie jest to muzyka, którą słucham na co dzień to mogę stwierdzić, że w swoim gatunku jest dobra. Kilka piosenek wpada w ucho i myślę, że mogą odnieść mniejszy lub większy sukces

Re: Anty X-Factor TVN (Dyskusja)
Zapraszam do tematu "X Factor".
W takim razie przepraszam za pomyłkę, na stronie trójki była taka grafika z tytułem tej piosenki i pomyślałem ze to okładka płyty.
W najbliższym odcinku uczestnicy wykonają przeboje zespołu Queen i Michaela Jacksona. Zaplanowane są także wspólne występy.
Prawda jest niestety taka, że 4. juror niczego tunie zmieni. Ludzie się zrazili do tego programu, zresztą trudno się dziwić, bo większość ma tu problemy ze śpiewaniem a co dopiero jakiejś interpretacji tu szukać. Można powiedzieć, że Kubuś dopiął swego.
PS. żeby nie było przeszukałem różne portale i fora, i o ile w 1. i 2. edycji było co oglądać, tak poziom muzyczny tej to żenada. Takie są opinie.
PS. żeby nie było przeszukałem różne portale i fora, i o ile w 1. i 2. edycji było co oglądać, tak poziom muzyczny tej to żenada. Takie są opinie.
czyli będą po 2 występy uczestników + występ grupowy ? Bosz. szaleni 

Kto powiedział, że będą po 2 występy uczestników? Pewnie 3 zaśpiewa Queen, a 3 Jacksona. Do tego wspólny występ i tyle.
Mała rada dla TVN. Zmieńcie XF na jakiś inny format. Powód? Fremantlemedia Polska, która ma jedyne prawa do produkcji tego formatu w naszym kraju, nie ma zielonego pojęcia o podejmowanej przez siebie pracy. Wszystkie programy, które produkują są drętwe, nudne, niczym za czasów PRL. XF ma ogromny potencjał, jednak przedstawiciele tej firmy w Polsce go zniszczyli.
Cała ekipa produkująca format w Polsce do "odstrzału"...
Cała ekipa produkująca format w Polsce do "odstrzału"...
Niestety tak jest, ale już dawno nie jest tajemnicą to że XF to dla TVN tylko i wyłącznie zapychacz antenowy. Zresztą sami już kilkadziesiąt razy napisaliśmy, że to wszystko jest takie bez pomysłu i zero wyobraźni i inicjatywy. Reżyser oczywiście do odstrzału jako pierwszy.
Poza tym jeśli casting jest tylko w Zabrzu, to komu się bedzie chciało tam jechać? Bardzo niewielu takich desperatów się znajdzie. Nawet środowe show, już nie wspominam o MT mają castingi w różnych miastach. Uczestniczki TM i tancerze w YCD latają sobie po świecie, a uczestnicy XF jadą POD WARSZAWĘ do jakiejś willi. Promocja programu oczywiście zero, poza tym jest bałagan. Gdybyn nie oglądał XF UK, to nie miałbym pojęcia o co chodzi że nagle jakiś drugi etap, nie wiadomo co się dzieje. Po za tym bootcamp jest tragicznie upchany. No i o ile w poprzednich edycjach można bylo powiedzieć, że chociaż są fajne osoby które dobrze śpiewają, to jak widać i słychać już tego też nie ma. No i na dokładkę Kuba Wojewódzki, który sobie ubzdurał, że to jest program o stawaniu się gwiazdą z osoby która nie porafi śpiewać. Dlatego wyrzuca najlepsze osoby, bo ona nie wywołają emocji pod tytułem o jaka fajna dziewczynka z historią.
W związku z tym, jeśli 4. edycja ma powstać wiosną 2014 w tej samej wersji, to nie ma to sensu. Żadnego. Żeby znów wrócić do poziomu, muszą albo znaleźć świetnych uczestników, albo zrobić rewolucje u sibie.
Poza tym jeśli casting jest tylko w Zabrzu, to komu się bedzie chciało tam jechać? Bardzo niewielu takich desperatów się znajdzie. Nawet środowe show, już nie wspominam o MT mają castingi w różnych miastach. Uczestniczki TM i tancerze w YCD latają sobie po świecie, a uczestnicy XF jadą POD WARSZAWĘ do jakiejś willi. Promocja programu oczywiście zero, poza tym jest bałagan. Gdybyn nie oglądał XF UK, to nie miałbym pojęcia o co chodzi że nagle jakiś drugi etap, nie wiadomo co się dzieje. Po za tym bootcamp jest tragicznie upchany. No i o ile w poprzednich edycjach można bylo powiedzieć, że chociaż są fajne osoby które dobrze śpiewają, to jak widać i słychać już tego też nie ma. No i na dokładkę Kuba Wojewódzki, który sobie ubzdurał, że to jest program o stawaniu się gwiazdą z osoby która nie porafi śpiewać. Dlatego wyrzuca najlepsze osoby, bo ona nie wywołają emocji pod tytułem o jaka fajna dziewczynka z historią.
W związku z tym, jeśli 4. edycja ma powstać wiosną 2014 w tej samej wersji, to nie ma to sensu. Żadnego. Żeby znów wrócić do poziomu, muszą albo znaleźć świetnych uczestników, albo zrobić rewolucje u sibie.
Tak? A poprzednia edycja "Mam Talent", który też produkuje Fremantle, gdzie była znacznie lepsza gra świateł i bardzo dobra "oprawa" występów - chociażby tanecznych, więc zanim napiszesz kolejny taki post nt. producenta pod wpływem emocji - lepiej go przemyśl.tomalapt pisze:Mała rada dla TVN. Zmieńcie XF na jakiś inny format. Powód? Fremantlemedia Polska, która ma jedyne prawa do produkcji tego formatu w naszym kraju, nie ma zielonego pojęcia o podejmowanej przez siebie pracy. Wszystkie programy, które produkują są drętwe, nudne, niczym za czasów PRL.
Co nie zmienia faktu, że programy na żywo tej edycji "X Factor" realizowane są coraz bardziej monotonnie - i prawie nic się nie zmieniło od pierwszej edycji show. Nie dziwię się, że sam program notuje coraz niższe wyniki oglądalności i wyraźnie przegrywa z "MBTM".
Ale trzeba przyznać, że MBTM notuje strasznie słabe wyniki jak na niedzielę. Lepza pora emisji, a tylko 400 tys. przewagi. X Factor miał przewagę 1,5-2 mln.
Dwa lata temu, to było dwa lata temu. Wtedy to była nowość, która była swego rodzaju pewniakiem, a na samo hasło "show twórców "Mam Talent"" - nic dziwnego, że sporo osób oglądało. Jednak pojawiła się dość mocna konkurencja i niektóre produkcje (m. in. "MBTM") wyrobiły sobie markę na rynku programów talent-show.
Liczy się, to co jest teraz. "X Factor" z roku na rok notuje coraz gorsze wyniki oglądalności, a "MBTM" wręcz przeciwnie - bo show w kolejnych latach nadal trzyma swą widownię.
Liczy się, to co jest teraz. "X Factor" z roku na rok notuje coraz gorsze wyniki oglądalności, a "MBTM" wręcz przeciwnie - bo show w kolejnych latach nadal trzyma swą widownię.
Widownia MBTM wzrosła, kiedy przeniesiono show na niedzielę, ale teraz już spada.