X-Factor - edycje zagraniczne
Moderator: Łukasz
Re: X-Factor - edycje zagraniczne
zamieszania jest dużo więc mnie nie zdziwiłoby gdyby Tulisa została bo i takie pogłoski były. Louis będzie na 100%, nie wierzę aby Simon pozwolił mu zginąć. A jak Louis zostanie to Gary automatycznie też. Nicole powinna zostać bo zdecydowanie była najlepszym jurorem rok temu i dzięki niej chciało się oglądać jednak wszystko zależy od kasy bo na samych jurorów ma pójść jakieś 6 milionów funtów po tym jak niektórzy chcą podwyżek.
Podoba mi się pomysł iż chcą wrócić do castingów w zwykłej sali. Naprawdę może to być miła odmiana, powrót do korzeni i tak naprawdę to byłoby bardzo mądre posunięcie. Dla mnie panel mógłby zostać taki sam. Cheryl? Wątpię by wróciła, rok temu zgodziła się tylko na judges' houses ze względu na Gary'ego. Wątpie by chciała mieć coś wspólnego z programem, tym bardziej iż w sądzie nadal walczy z amerykańską wersją.
Podoba mi się pomysł iż chcą wrócić do castingów w zwykłej sali. Naprawdę może to być miła odmiana, powrót do korzeni i tak naprawdę to byłoby bardzo mądre posunięcie. Dla mnie panel mógłby zostać taki sam. Cheryl? Wątpię by wróciła, rok temu zgodziła się tylko na judges' houses ze względu na Gary'ego. Wątpie by chciała mieć coś wspólnego z programem, tym bardziej iż w sądzie nadal walczy z amerykańską wersją.
Do pełni szczęścia w składach jurorskich XF w UK i USA brakuje mi Simona zamiast Gary'ego w UK oraz dołączenia Cheryl i jakiegoś rockandrollowca (kogoś na wzór naszego Titusa bądź Marka Piekarczyka
) w USA. Reszta jest świetna, może z wyjątkiem Louis'a, który od 9 sezonu zaczął mnie już nudzić, ale bez niego to kompletnie nie byłoby już to, co w edycjach 5-7. Nicole super, dobrze byłoby gdyby Tulisa (jeżeli zostanie) w 10 sezonie wróciła do formy z 8 edycji. Nie powinna być tylko tłem dla pięknej i wygadanej (nie ujmując nic pani Contostavlos) Scherzy. Jeżeli Tulisa nie wróci, to nie wyobrażam sobie nikogo innego poza Sharon lub Cheryl (choć wolałabym ją w USA wraz z Demi i Simonem) na jej fotelu.

Dlaczego?A jak Louis zostanie to Gary automatycznie też.

Nayma pisze:Do pełni szczęścia w składach jurorskich XF w UK i USA brakuje mi Simona zamiast Gary'ego w UK oraz dołączenia Cheryl i jakiegoś rockandrollowca (kogoś na wzór naszego Titusa bądź Marka Piekarczyka) w USA. Reszta jest świetna, może z wyjątkiem Louis'a, który od 9 sezonu zaczął mnie już nudzić, ale bez niego to kompletnie nie byłoby już to, co w edycjach 5-7. Nicole super, dobrze byłoby gdyby Tulisa (jeżeli zostanie) w 10 sezonie wróciła do formy z 8 edycji. Nie powinna być tylko tłem dla pięknej i wygadanej (nie ujmując nic pani Contostavlos) Scherzy. Jeżeli Tulisa nie wróci, to nie wyobrażam sobie nikogo innego poza Sharon lub Cheryl (choć wolałabym ją w USA wraz z Demi i Simonem) na jej fotelu.
Jeśli Simon wróci do UK (a na 100% NIE wróci w roli pełnoetatowego jurora, są plotki że ma być piątym jurorem, co tydzień przez satelitę) to Nicole musi wypaść. Dla jej dobra - ona i Simon za jednym stołem to nie jest dobry pomysł. Jednak osobiście wolę Scherzy, więc Simon niech sobie ratuje amerykańskiego x factora

Niech zostanie panel taki jaki jest - Tulisa miała naprawdę okropny rok i wszyscy po niej jeżdżą, ale tego jak w 8 edycji spisała się znakomicie to nikt nie pamięta. Nawet jeśli ją wywalą to ona i tak się zapisała na stałe w historii programu. Ale błagam, aby panelu nie zmieniali, takie ciągłe zmiany nie wpływają na program dobrze. Jak dla mnie 9 edycja nie była aż taka straszna jak inni mówią- wręcz przeciwnie, dużo lepsza niż 8 edycja. Denerwuje mnie jedno - co Sharon ma wspólnego z muzyką? Nie orientuję się za bardzo, ale jeśli nic, to właśnie dlatego jestem przeciwny jej kandydaturze. Ok, była kiedyś jurorem, na gościnny występ w judges houses mogę się zgodzić , ale na stałą rolę jurora - nie.
Bo taki układ jest między Simonem a szefami ITV1Nayma pisze:Dlaczego?A jak Louis zostanie to Gary automatycznie też.

Fajny pomysł z przesłuchaniami w pokojach znów, to by odróżniło program od innych i wtedy większe znaczenie mieliby uczestnicy i głos a nie robienie show pod publikę. Poza tym moim zdaniem trzeba poświęcić więcej czasu na występy uczestników. W tamtym roku w UK w domach jurorskich nawet nie wszystkie występy pokazano, a i tak trwają po minutę tylko. To zdecydownie za mało.
Fajny pomysł z przesłuchaniami w pokojach znów, to by odróżniło program od innych i wtedy większe znaczenie mieliby uczestnicy i głos a nie robienie show pod publikę. Poza tym moim zdaniem trzeba poświęcić więcej czasu na występy uczestników. W tamtym roku w UK w domach jurorskich nawet nie wszystkie występy pokazano, a i tak trwają po minutę tylko. To zdecydownie za mało.
W Londynie tydzień temu pojawiło się 8 tyś chętnych
a dzisiaj castingi w Birmingham
z jurorami coraz więcej zamieszania, ciekaw jestem czy się wszystko wyjaśni na czas czy znowu będą musieli skorzystać z gościnnych jurorów

z jurorami coraz więcej zamieszania, ciekaw jestem czy się wszystko wyjaśni na czas czy znowu będą musieli skorzystać z gościnnych jurorów

Louis był w piątek gościem w irlandzkim talk show "The Late Late Show" i zdradził, że on i Gary już podpisali swoje kontrakty. Powiedział też, że trzecim jurorem miałaby być Sharon Osbourne, a czwarty juror wciąż nie podpisał kontraktu. Ale będzie to Mel B, Tulisa lub Nicole. Czyli potwierdzają się dotychczasowe informacje. Ja najchętniej ponownie zobaczyłbym Nicole. Cieszę się natomiast bardzo z powrotu Sharon, myślę że ten program bardzo jej teraz potrzebuje.
Louis zdradził też, że Simon zaproponował mu rolę jurora w The X Factor USA
, ale ten na szczęście odmówił. Teraz to naprawdę zaczynam się bać, że znowu wybiorą nieodpowiednich jurorów do amerykańskiego programu. Jak bardzo musieli być zdesperowani, żeby myśleć o Walshu? Już jutro w Nowym Jorku prezentacja ramówki FOX'a, a o jurorach coś cicho. Nie sądzę, żeby zostali jutro zaprezentowani. Chociaż z drugiej strony, niewykluczone, że decyzje już zapadły. Demi będzie gościem Ellen w poniedziałkowym odcinku programu i podczas wywiadu powiedziała, że "zna parę nazwisk, ale nie powie". Spośród wymienianych kandydatów chyba najchętniej zobaczyłbym tam Ne-Yo. No i cały czas mam cichą nadzieję, że może Cheryl zgodzi się wrócić. Simonowi, jak i pozostałym producentom na niej zależy, więc jest to kwestia jej decyzji. Niektórzy nawet doszukują się wskazówek w tym, że Cheryl od paru dni przebywa w USA, ale ja bym do tego podchodził z dystansem. A jak już nie ona to kto? Jennifer Love Hewitt, Kelly Rowland? Średnio mi się to widzi. Ale poczekamy - zobaczymy. Pierwszy casting 22 maja w Charleston.
Louis zdradził też, że Simon zaproponował mu rolę jurora w The X Factor USA

Nie, wszyscy tylko nie Gary.bartek09 pisze:Louis był w piątek gościem w irlandzkim talk show "The Late Late Show" i zdradził, że on i Gary już podpisali swoje kontrakty. Powiedział też, że trzecim jurorem miałaby być Sharon Osbourne, a czwarty juror wciąż nie podpisał kontraktu. Ale będzie to Mel B, Tulisa lub Nicole. Czyli potwierdzają się dotychczasowe informacje. Ja najchętniej ponownie zobaczyłbym Nicole. Cieszę się natomiast bardzo z powrotu Sharon, myślę że ten program bardzo jej teraz potrzebuje.

10 dni do 1st judges audition i brak informacji o jurorach.bartek09 pisze:Louis zdradził też, że Simon zaproponował mu rolę jurora w The X Factor USA, ale ten na szczęście odmówił. Teraz to naprawdę zaczynam się bać, że znowu wybiorą nieodpowiednich jurorów do amerykańskiego programu. Jak bardzo musieli być zdesperowani, żeby myśleć o Walshu? Już jutro w Nowym Jorku prezentacja ramówki FOX'a, a o jurorach coś cicho. Nie sądzę, żeby zostali jutro zaprezentowani. Chociaż z drugiej strony, niewykluczone, że decyzje już zapadły. Demi będzie gościem Ellen w poniedziałkowym odcinku programu i podczas wywiadu powiedziała, że "zna parę nazwisk, ale nie powie". Spośród wymienianych kandydatów chyba najchętniej zobaczyłbym tam Ne-Yo. No i cały czas mam cichą nadzieję, że może Cheryl zgodzi się wrócić. Simonowi, jak i pozostałym producentom na niej zależy, więc jest to kwestia jej decyzji. Niektórzy nawet doszukują się wskazówek w tym, że Cheryl od paru dni przebywa w USA, ale ja bym do tego podchodził z dystansem. A jak już nie ona to kto? Jennifer Love Hewitt, Kelly Rowland? Średnio mi się to widzi. Ale poczekamy - zobaczymy. Pierwszy casting 22 maja w Charleston.

Gdzie znajdę informacje kiedy odbywać będą się castingi jurorskie do kolejnego X Factor UK?
Chociażby na portalu tellymix.co.uk. 

A czy ktoś posiada wiedzę o tym, jak można dostać się na nagranie castingowe/bootcampowe?
Masz na myśli widownię? Nie wiem jak będzie z Bootcampem, ale castingi jurorskie od tej edycji znów będą odbywały się w zwykłym pokoju (tak jak seriach 1-5). Do dziś zresztą wyglądają tak castingi w American Idol.
No właśnie nie wiem do końca jak to będzie. Bo czytałem, że najpierw odbędą się castingi z jurorami w pokojach przesłuchań, osoby które przez nie przejdą wezmą udział w drugim castingu z publicznością i dopiero po nim można dostać się na bootcamp. Tak zresztą też jest to opisane na wikipedii. Czyli wychodzi na to, że castingi w arenach dalej będą, tylko że przed nimi trzeba będzie przejść przez te w pokojach przesłuchań. Trochę to dziwne jak dla mnie, ale zobaczymy jak to będzie wyglądać.Nayma pisze:Masz na myśli widownię? Nie wiem jak będzie z Bootcampem, ale castingi jurorskie od tej edycji znów będą odbywały się w zwykłym pokoju (tak jak seriach 1-5). Do dziś zresztą wyglądają tak castingi w American Idol.
Informacja o miejscach na widowni podczas castingów / bootcampu powinna pojawić się wkrótce na tej stronie: http://www.applausestore.com/home.php
Czyli teraz przejdą jakby przez potrójne sito castingowe (precastingi, casting w pokoju i casting z publiką)?
.

Szczerze wątpię, że dzisiaj zaprezentują tych jurorów. Gdyby tak miało być już budowano by napięcie, pojawiłyby się jakieś zapowiedzi, a tu nic... Demi w programie Ellen powiedziała niewiele. Powiedziała, że nazwisk nie zdradzi, a ona sama chętnie by widziała Lady Gagę, Katy Perry, Cher czy Madonnę, co raczej wyklucza udział wszystkich tych pań, a przypomnijmy, że Gaga i Katy jeszcze parę tygodni temu były wymieniane wśród kandydatek. Naprawdę dziwne kandydatury przewijają się dziś na amerykańskich portalach. Meksykańska piosenkarka Paulina Rubio, gwiazdka Disneya Hilary Duff, piosenkarka country Faith Hill i oczywiście wciąż wymieniane Kelly Rowland i Jennifer Love Hewitt.
A, i wygląda na to, że casting w Charleston rozpocznie się już dzień wcześniej, 21 maja. Chyba, że to błąd na tej stronie: http://on-camera-audiences.com/shows/Th ... Road_Shows
A, i wygląda na to, że casting w Charleston rozpocznie się już dzień wcześniej, 21 maja. Chyba, że to błąd na tej stronie: http://on-camera-audiences.com/shows/Th ... Road_Shows