[TVN] MasterChef
Moderator: Łukasz
Re: Masterchef
A gdzie było napisane, że finał mialby być na żywo. Tak nie jest w żadnej lokalnej edycji programu. Z resztą - co do finału na żywo - to były tylko domysły użytkowników, kiedy format wchodził do Polski.
Swoją drogą - wyniki finału potwierdziły "wycieki".
Swoją drogą - wyniki finału potwierdziły "wycieki".
Niedobrze się stało, że ujawnili zwycięzcę przed emisją programu.
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wp ... ed-finalem
Przy 2 edycji rozważą finał na żywo, który według mnie, aby nie był nudny musi być naprawdę ciekawie zorganizowany. Na pewno na przygotowanie potraw nie byłoby 2,5h, tylko z max 1,5. W czasie przygotowywania można puszczać skróty podsumowujące edycję i reklamy w tych nudniejszych momentach. Jednak to by było za mało, bo widz się zanudzi. Jakiś gość specjalny pokroju Joe Bastanich na pewno by się przydał i do tego jakaś specjalna konkurencja. Do odcinka na żywo pasowałby test smaku, który mógłby wyeliminować jednego finalistę. Ale to tylko moje fantazje na finał na żywo
Przy 2 edycji rozważą finał na żywo, który według mnie, aby nie był nudny musi być naprawdę ciekawie zorganizowany. Na pewno na przygotowanie potraw nie byłoby 2,5h, tylko z max 1,5. W czasie przygotowywania można puszczać skróty podsumowujące edycję i reklamy w tych nudniejszych momentach. Jednak to by było za mało, bo widz się zanudzi. Jakiś gość specjalny pokroju Joe Bastanich na pewno by się przydał i do tego jakaś specjalna konkurencja. Do odcinka na żywo pasowałby test smaku, który mógłby wyeliminować jednego finalistę. Ale to tylko moje fantazje na finał na żywo

Finał na żywo był zapowiadany w oficjalnych opisach programu przed emisją pierwszych odcinków.

Jeszcze gorzej, wg mnie, że już pokazała się książka z okładką "Przepisy kulinarne zwyciężczyni programu Masterchef"patryk19 pisze:Niedobrze się stało, że ujawnili zwycięzcę przed emisją programu.

po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
Ktoś tu kogoś zrobił w wała 

Rekordowa oglądalność "MasterChefa"
Ostateczne rozstrzygnięcia w kulinarnym show śledziło niemal 4,8 mln osób!
http://film.interia.pl/wiadomosci/telew ... 67249,3604
wynik rewelacyjny, oby II edycja miała wysoką oglądalność
no i niech zaproszą Gordona 
Ostateczne rozstrzygnięcia w kulinarnym show śledziło niemal 4,8 mln osób!
http://film.interia.pl/wiadomosci/telew ... 67249,3604
wynik rewelacyjny, oby II edycja miała wysoką oglądalność

Na antenie TVN emitowane są już zapowiedzi mówiące co należy zrobić, aby wziąć udział w drugiej edycji programu.
Polsat szuka uczestników do show kulinarnego "Top Chef". Zasady podobne jak w Masterchefie, tyle że tam rywalizować będą zawodowcy.
Liczą się tylko Fakty.
Już wiem to z innego forum. Na razie różnica między "Top Chefem", a "Masterchefem", to trochę tak jak porównywać "The Voice" i "Idola".
Przynajmniej tytuł mogą zmienić, bo jest zbyt podobny do programu TVN-u.
Problem w tym, że nie mogą - bo nazwa zawarta jest w księdze formatu - i ze względu na zobowiązania licencyjne - takich rzeczy nie można zbyt zmieniać.
Co nie zmienia faktu, że póki co strategia Polsatu wobec tego programu wydaje mi się niezbyt przemyślana.
Co nie zmienia faktu, że póki co strategia Polsatu wobec tego programu wydaje mi się niezbyt przemyślana.
Powszechnie wiadomo, że kulinarne programy TVN-u cieszą się dużą popularnością, więc nie dziwi fakt, że i Polsat chce spróbować swoich sił w tej kategorii.
Rozumiem, że nie ma jeszcze oficjalnych informacji w sprawie programu, a szkoda, bo już jest lipiec.
Rozumiem, że nie ma jeszcze oficjalnych informacji w sprawie programu, a szkoda, bo już jest lipiec.
Na antenie Polsatu między programami lecą spoty promujący nowy program - więc program raczej pojawi się jesienią w Polsacie.
Kuuurde, w tym Polsacie naprawdę nic się nie zmienia od lat. Oczywiście nie widzę w tym nic złego, ze walczą o widza, ale również nie jestem zaskoczony, że program tego typu najpierw pojawił się w TVN.
Powinni zacząć szukać trochę głębiej, na różnych rynkach, a nie w ramówce programu obok.
Pamiętam, jak Andrzej Sołtysik kiedyś groził Polsatowi sądem, gdyż ten kradł "potencjał intelektualny" TVN-u (miało to miejsce wtedy, gdy wystartował "Big Brother", a Polsat zdecydował się na swoje "Dwa Światy").
Nazwa programu taka, że mniej rozgarnięty widz może się nawet nie kapnąć, że to coś innego

Pamiętam, jak Andrzej Sołtysik kiedyś groził Polsatowi sądem, gdyż ten kradł "potencjał intelektualny" TVN-u (miało to miejsce wtedy, gdy wystartował "Big Brother", a Polsat zdecydował się na swoje "Dwa Światy").
Nazwa programu taka, że mniej rozgarnięty widz może się nawet nie kapnąć, że to coś innego