Porażki?marusiek pisze:Czy kogoś dziwi zupełna cisza w programach informacyjnych TVN i TVN 24 na temat porażki platformy nc+?
Ja słyszałem, że NC+ to sukces!
Nawet Durczok w Faktach o tym mówił i Miszczak zachwalał.
Uwierz, że jest dobrze

Moderator: Łukasz
Porażki?marusiek pisze:Czy kogoś dziwi zupełna cisza w programach informacyjnych TVN i TVN 24 na temat porażki platformy nc+?
Zdjęcie serwisów sportowych argumentowano powstaniem nSportu, który już od dłuższego czasu też nie ma serwisów informacyjnych. Sport - owszem, jest marginalizowany na antenie TVN24. W całej tej sytuacji dobrze, że chociaż w "Faktach po południu" czasem na sport przeznaczają 10 minut - chociaż tyle dobrego.kontaktowy24 pisze:Nie zgodzicie się ze mną, że w TVN 24 brakuje serwisów sportowych i ekonomicznych z prawdziwego zdarzenia?
Zgoda, że jest TVN CNBC i nSport, które odciążają antenę. Ale jest też TVN Meteo z zasięgiem porównywalnym do TVN24, a oni mimo tego pogodę wałkują przynajmniej raz na pół godziny.matik pisze:Zdjęcie serwisów sportowych argumentowano powstaniem nSportu, który już od dłuższego czasu też nie ma serwisów informacyjnych. Sport - owszem, jest marginalizowany na antenie TVN24. (...) Te bardziej zawiłe, szczegółowe informacje niech będą jedynie w TVN CNBC.
Jest to zbyt wielkie uproszczenie. Nie można winić tylko dyrektora, bo to tak naprawdę niewielki pionek. Prawdziwą rolę odgrywa oglądalność, wpływy z reklam i ograniczony budżet.avatar pisze:Do tego wszystkiego brakuje jednego elementu... osoby, która chciałaby i wiedziałaby jak to wszystko ogarnąć.
Ale obiektywnie na to patrząc, informacji z zagranicy i tak jest więcej niż jeszcze rok temu. Więcej, ale przeważają w formie "ciekawostek CNN".Camilo pisze:Fakt, że nie mam pojęcia co się dzieje za granicą, ale już się przyzwyczaiłem do tego, że muszę szukać w Internecie, jeśli chcę wiedzieć.![]()
Jest Poranek, kiedy pogoda jest często (częściej przedstawiana przez gospodarza niż kogoś z Meteo). I w poranku niech będzie jak jest. Poranek ogląda się często jednym okiem, w trakcie przygotowań przed pracą/szkołą. Krótki serwis + pogoda to dobre połączenie by rano coś wiedzieć. A dalej? Dalej jest DNŻ. Krótkie 15-sekundowe plansze z ogólnymi informacjami co 30 minut chyba nie zapychają na tyle ramówki by rezygnować z pogody. Czasem też jest nieco dłuższa ze studia, albo sponsorowana z jakiejś miejscowości. Sponsorowana na pewno nie zniknie, zresztą inne też nie. To cały czas tylko ogólne informacje o pogodzie. Tak jak są przedstawiane ogólne informacje o biznesie. Te szczegółowe są jednak w TVN CNBC i TVN Meteo. Nie należy popadać ze skrajności w skrajność. Zresztą są pory dnia, w TVN Meteo, kiedy trudno trafić na jakąkolwiek prognozę.Camilo pisze:Zgoda, że jest TVN CNBC i nSport, które odciążają antenę. Ale jest też TVN Meteo z zasięgiem porównywalnym do TVN24, a oni mimo tego pogodę wałkują przynajmniej raz na pół godziny.
no to w takim bądź razie wysil się i uzasadnij swoje stanowiskorogi pisze:Jak dla mnie cały ten harmonogram jest nie do przyjęcia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość