Wielkie dzięki r_r16 za ten filmik, wręcz nie mogę się doczekać nowej edycji

Moderator: Łukasz
Nie widziałeś tam czasem Kasi Popowskiej? Możliwe, że śpiewała "I Hate This Part" (https://www.youtube.com/watch?v=cK3WSys1wuw). Nicole na pewno spodobałby się ten repertuarr_r16 pisze:Miałem wczoraj okazję uczestniczyć w nagraniu castingu jurorskiego na Wembley Arena. Wrażenia? Nagranie zaczęło się z dwugodzinnym opóźnieniem, zamiast o 15:00, publiczność zaczęto wpuszczać o 17:00. Żeby ustawić się z biletem w odpowiedniej kolejce musiałem kilka razy okrążyć Arenę, bo każdy z obsługi udzielał innej informacji, co do odpowiedniego dla mojego biletu wejścia. Sama hala jest dużo mniejsza niż mogłoby się wydawać w tv. Jest może 2x większa niż DMiT w Zabrzu, ale to tyle. Sama realizacja nagrania zdecydowanie lepsza niż w Polsce. Jest dużo mniej "wyreżyserowana". Oczywiście jest pan, który opiekuje się publicznością (jak u nas Piotr Balicki), ale ma on za zadanie jedynie rozgrzać publikę i zająć w przerwach między występami. Nie pokazuje kiedy należy klaskać, wstawać itp. Publiczność reaguje sama - i to reaguje niesamowicie. Jest niezwykle żywa. Wszyscy dobrze się bawią, tańczą, atmosfera jest naprawdę niesamowita. Nie ma żadnych głupich nagrań reakcji publiczności przed samym castingiem, czy czegoś podobnego, co później można domontować gdzie trzeba. Wszystko dzieje się spontanicznie, a kamery to tylko rejestrują. Wrzucam kilka zdjęć tegorocznej scenografiic i filmiki m. in. z wejścia jurorów.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/138 ... 150269.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/138 ... 150271.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/138 ... 150272.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/138 ... 150274.JPG
Film: https://dl.dropboxusercontent.com/u/138 ... 181242.mp4
(Po otwarciu w przeglądarce należy kliknąć prawym przyciskiem i wybrać "Zapisz jako". Film z komórki, więc marnej jakości.)
Sharon powiedziała to raczej w żarcie, że trudno byłoby jej zapamiętać imiona tylu osób, dlatego nie chce grup.Kategorie? Sharon nie dostanie zespołów, myślę że producenci będą koło niej najbardziej "latać" i iść na wiele ustępstw, a ona w jednym wywiadzie stwierdziła iż grup nie chce. Myślę, że Sharon dostanie Over 25/28 i tego chcęLouis zespołami niech się zajmie a Scherzy zdecydowanie musi mieć dziewczyny w tym roku
Co powoduje, iż Gary dostaje chłopców, z którymi szło mu nieźle.
Jestem zawiedziona, że nie wyjeżdżają za granicę.Bootcamp jednak w UK, na Wembley 10-11 sierpnia.
W tym roku nie ma mowy o duetach z mentorami. Znowu do finału swoich uczestników mogliby doprowadzić tylko Nicole i Gary.Z drugiej strony, jeśli to jest edycja pt. "back to basics" nie zdziwiłbym się jakby finał był jak kiedyś, w Fountain StudiosI nawet chyba tak byłoby lepiej. Wolę finał taki jak kiedyś ale za to występy Z GWIAZDAMI niż robić finał przed 10,000 ludźmi, ale duety znowu z mentorami.
Po ostatniej edycji Sharon, gdzie opiekowała się dziewczynami, wątpię by ponownie je dostała.Jeśli chodzi o kategorie, myślę, że Sharon jednak dostanie dziewczyny lub chłopaków, ale raczej chłopaków. Nicole mogłaby dostać dziewczyny, a wtedy Gary grupy, a Louis 25+. Chociaż też chciałbym żeby wreszcie dostał chłopaków lub dziewczyny.
O nie ... To już wolałam podział z poprzedniego roku. W 1 edycji w najmocniejszych grupach dominowały bachory. Drew, Rachel, Astro ... Nie chcę tego oglądać po raz kolejny. Dużo lepiej jest w UK. Ale wiem, w USA chcą bardzo odznaczyć TXF od The Voice i American Idol.Natomiast w XF USA, z tego co czytałem na obecną chwilę kategorie wyglądają tak: Girls, Boys, Over 28s, Groups, a więc oznaczałoby to powrót do podziału wg płci, co akurat wydaje mi się lepszym rozwiązaniem niż zeszłoroczny podział. Cały czas nie wiem co myśleć o tym panelu. Czytałem, że podobno Kelly jest bardzo surową jurorką. Nie wiem też co myśleć o tym, że ciągle zmieniają swoje miejsca. Najpierw Paulina siedziała na lewo, obok Kelly, Demi i Simon. Potem Demi i kelly zamieniły się miejscami, a potem chyba Kelly siedziała na lewo a Paulina bliżej Simona. Sam nie wiem, czy to dobry, czy zły znakNie wiem też co myśleć o tej Paulinie. Słyszeliście jak mówi po angielsku? Coś czuję, że może zostać Czesławem Mozilem amerykańskiego XF. No i już wiadomo, gdzie Simon szukał inspiracji
Dlaczego taka minka przy Geri?W tym roku AGT przejęła Nine Network i wyemituje program chyba jakoś na jesieni (z Geri Halliwell w jury :?)
Bo gdzieś wcześniej czytałem, że Bootcamp ma przypominać Domy Jurorskie i tak trochę było w Australii. Nie licząc zeszłorocznej edycji, gdzie był Super Bootcamp na podobnych zasadach, co w Wlk. Brytanii. Natomiast wcześniej wyglądało to tak, że już na początku bootcampu każdy juror dostawał swoją kategorię i gościnnego jurora do pomocy i w przeciągu kilku dni musiał wyłonić swoją 6 do domów jurorskich. W zasadzie podobnie było w początkowych edycjach brytyjskiego programu.Nayma pisze:Ktoś tu wcześniej wspomniał, że wydaje mu się, że ten etap będzie przebiegać tak, jak w Australii. Mogę wiedzieć jakie tam są zasady?
No tak, jasne, tylko że każda taka zmiana jest czymś spowodowana. Tak jak np. na pierwszych castingach pierwszej edycji XF USA najpierw Paula siedziała obok Simona a Cheryl obok niej, a później zamieniły się miejscami, bo uważano, że Cheryl będzie się czuła pewniej i bardziej komfortowo obok Simona.Nayma pisze:W Wielkiej Brytanii i Ameryce to normalne, że jurorzy zmieniają swoje miejsca na castingach.To nie polskie wydanie, gdzie wszystko ma być sztywne.
No powiedzmy, że nie przepadam za nią specjalnie od czasu jej występu jako gościnna jurorka w zeszłym roku. Uważam, że chciała tylko zrobić koło siebie szum i bardziej niż uczestnicy interesowało ją to co zrobić, aby zaproponowano jej stałą posadę jurorki. Te zaczepki z Gary'm na siłę ewidentnie tylko po to, żeby było o niej głośno. I raczej nieprędko się do niej przekonam, chociaż pewnie program obejrzę, może zmienię zdanie.Nayma pisze:Dlaczego taka minka przy Geri?W tym roku AGT przejęła Nine Network i wyemituje program chyba jakoś na jesieni (z Geri Halliwell w jury :?)Moim zdaniem to dobrze, że tam będzie. Jest zakręcona, pozytywna. Dawn French jest komediantką, więc pewnie z nimi dwiema będzie ciekawie.
To raczej odpada, skoro Bootcamp odbędzie się nadal na Wembley. Chyba nie zmienią za wiele w tym etapie, jak i w Domach Jurorskich. Bo o ile zasadami "Bootcampu" można się pobawić i to bardzo, o tyle co można nowego wprowadzić w "Domach Jurorskich"?Bo gdzieś wcześniej czytałem, że Bootcamp ma przypominać Domy Jurorskie i tak trochę było w Australii. Nie licząc zeszłorocznej edycji, gdzie był Super Bootcamp na podobnych zasadach, co w Wlk. Brytanii. Natomiast wcześniej wyglądało to tak, że już na początku bootcampu każdy juror dostawał swoją kategorię i gościnnego jurora do pomocy i w przeciągu kilku dni musiał wyłonić swoją 6 do domów jurorskich. W zasadzie podobnie było w początkowych edycjach brytyjskiego programu.
Do dziś nie rozumiem wyrzucenia Cheryl. A w USA po prostu chcieli, by wszyscy bardziej się ze sobą zintegrowali. Od live'ów powinno to się ustabilizować.No tak, jasne, tylko że każda taka zmiana jest czymś spowodowana. Tak jak np. na pierwszych castingach pierwszej edycji XF USA najpierw Paula siedziała obok Simona a Cheryl obok niej, a później zamieniły się miejscami, bo uważano, że Cheryl będzie się czuła pewniej i bardziej komfortowo obok Simona.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość