[TVN] Mam talent

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Re: Mam talent

Post autor: mojpierwszyraz »

Trzeciak pisze:Wyniki programów talent-show
*Mam Talent (TVN) - 3,3 mln widzów
*Must Be The Music - Tylko Muzyka (Polsat) - 3,29 mln widzów
*MasterChef (TVN) - 3,02 mln widzów
*The Voice of Poland (TVP2) - 2,11 mln (1,8 mln - część pierwsza, 2,37 mln - druga)

Co ciekawe - "MT!" wygrał z "MBTM" tylko o 18 tys. widzów.

źr: muzyka.interia.pl
Ja nie rozumiem. Pan jest jakis niepoczytalny? Ja widze, ze Tvn owszem, wygral, ale z Tvp2. A Polsat z Tvn z kolei wygral, ale w niedziele. Wiec ja od dzis, solidarnie bede porownywal wyniki M jak Milosc z wynikami Czasu honoru, 2XL, i srodowym W11. Amoze by sie pokusic o porownanie ogladalnosci piatkowej rodzinki.pl i sprzedazy Gazety Wyborczej? Ludzie, widze ze tez interesujecie sie mediami. Ale momenrami bardziej przypomina to poszukiwania taniej sensacji niz logiczne porownania.

Co do zakonczonej wczoraj czesci castingowej MT- swietni uczestńicy, poziom troche nizszy niz rok temu, ale jest calkiem prtzwoicie. W koncu to program rozrywkowy, nie wynagajmy Bog wie czego. Nie przekreslalbym tez uczestnikow tej edycji. Jak wiemy rok temu program obfitowal w pozytywne zaskoczenia w odcinkach na zywo np. Ania Filipowska, swietni Pitzo i Polsky, czy Mascow, trio ETC. Realizacyjnie najlepszy sezon. Powoli bawia sie tym orogramem, eksperymentuja. Jury najlepsze od drugiego sezonu. Sam Agustin bardzo -jak to okreslam- telewizyjny. Agnieszka zaskakujaca. Na plus Malgorzata, ktora od irytacji w 1i 2sezonie, na prawde sie zmienila. Marcin i Szymon, wiadomo, swietni jak zawsze. Fajnie ze zmieniono takze scenografie wyboru top40. W tym roku o ile nic mnie nie zaskoczy, powinna wygrac Diana John.
Co z ogladalnoscia - rowniez swietna. Jak na zmiany w polskiej tv, osiagniecie udzialow 30 proc, przy sredniej dzuennej 13-15 proc to mega sukces. Po 6 latach emisji tym bardziej. Powody do zmartwien ma MBTM, ktore mimo to rowniez radzi sibie miezle. W porownaniu do edycji rok temu, spadek widac, i to znaczacy. tylko raz program pokonal grańice 3 mln widzow. W porownaniu do wiosny br, jest jeszcze gorzej, z tym, ze takie porownanie nie ma raczej sensu. Ogladalnosc wiosna a jesienia jak wiemy sie rozni. Warto jednak przymknac na to oko, bowiem nawet w MT widac spadkowa tendencje ogladalnosciowa. W calej Europie jest zreszta podobnie.

Ps. Przepraszam za literowki. :)
tvn - latem programowo najgorsza!
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Wychodzi na to, ze Mam Talent schodzi ogladalnością do poziomu X FACTOR'a w tym tygodniu prawie taka sama oglądalnośc MBTM , MASTERCHEFA I Mam Talent - ok. 2,94 mln
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Ale udziały oba programy TVN mają praktycznie te same, co oznacza dokładnie tyle, że coraz mniej osób ogląda tv.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Biblia odebrala widzow Mam Talent xd polska ..
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

mojpierwszyraz pisze:
Trzeciak pisze:Wyniki programów talent-show
*Mam Talent (TVN) - 3,3 mln widzów
*Must Be The Music - Tylko Muzyka (Polsat) - 3,29 mln widzów
*MasterChef (TVN) - 3,02 mln widzów
*The Voice of Poland (TVP2) - 2,11 mln (1,8 mln - część pierwsza, 2,37 mln - druga)

Co ciekawe - "MT!" wygrał z "MBTM" tylko o 18 tys. widzów.

źr: muzyka.interia.pl
Ja nie rozumiem. Pan jest jakis niepoczytalny? Ja widze, ze Tvn owszem, wygral, ale z Tvp2. A Polsat z Tvn z kolei wygral, ale w niedziele. Wiec ja od dzis, solidarnie bede porownywal wyniki M jak Milosc z wynikami Czasu honoru, 2XL, i srodowym W11. Amoze by sie pokusic o porownanie ogladalnosci piatkowej rodzinki.pl i sprzedazy Gazety Wyborczej? Ludzie, widze ze tez interesujecie sie mediami. Ale momenrami bardziej przypomina to poszukiwania taniej sensacji niz logiczne porownania.
Takie zapytania, czy ktoś tu jest zdrowy sobie daruj, bo nie życzę sobie czegoś takiego w stosunku do mojej osoby.Jeśli taktować takich produkcje głównie jako maszynki do zarabiania pieniędzy, a nie wyłanianiu talentów i ich promocji, to sens istnienia programów talent-show się na tym kończy, bo to nie jest tylko program rozrywkowy, a przede wszystkim duże wydarzenie telewizyjne, które może mieć wpływ np. na scenę muzyczną w Polsce. Mam nadzieję, że ostatnia porażka przyczyni się do pewnych zmian formacie, bo w nim praktycznie od sześciu sezonów - nie było żadnych wielkich zmian.
Co do zakonczonej wczoraj czesci castingowej MT- swietni uczestńicy, poziom troche nizszy niz rok temu, ale jest calkiem prtzwoicie. W koncu to program rozrywkowy, nie wynagajmy Bog wie czego. Nie przekreslalbym tez uczestnikow tej edycji. Jak wiemy rok temu program obfitowal w pozytywne zaskoczenia w odcinkach na zywo np. Ania Filipowska, swietni Pitzo i Polsky, czy Mascow, trio ETC. Realizacyjnie najlepszy sezon. Powoli bawia sie tym orogramem, eksperymentuja. Jury najlepsze od drugiego sezonu. Sam Agustin bardzo -jak to okreslam- telewizyjny. Agnieszka zaskakujaca. Na plus Malgorzata, ktora od irytacji w 1i 2sezonie, na prawde sie zmienila. Marcin i Szymon, wiadomo, swietni jak zawsze. Fajnie ze zmieniono takze scenografie wyboru top40. W tym roku o ile nic mnie nie zaskoczy, powinna wygrac Diana John.
Co z ogladalnoscia - rowniez swietna. Jak na zmiany w polskiej tv, osiagniecie udzialow 30 proc, przy sredniej dzuennej 13-15 proc to mega sukces. Po 6 latach emisji tym bardziej. Powody do zmartwien ma MBTM, ktore mimo to rowniez radzi sibie miezle. W porownaniu do edycji rok temu, spadek widac, i to znaczacy. tylko raz program pokonal grańice 3 mln widzow. W porownaniu do wiosny br, jest jeszcze gorzej, z tym, ze takie porownanie nie ma raczej sensu. Ogladalnosc wiosna a jesienia jak wiemy sie rozni. Warto jednak przymknac na to oko, bowiem nawet w MT widac spadkowa tendencje ogladalnosciowa. W calej Europie jest zreszta podobnie.
Akurat tegoroczne castingi były znacznie lepsze od ubiegłorocznych. Jest dużo więcej uzdolnionych uczestników, którzy mogą naprawdę powalczyć o półfinał. Wymieniłbym w półfinałach jedynie rycerską kadrę Polski na Małego Inżyniera oraz jednego z wokalistów na duet AcroGym. Akurat jestem zdania, że o zwycięstwo powalczą dwa największe pewniaki, czyli Tetiana Galitsyna i Firefiles. Co tu kryć - ta edycja to nie jest edycja wokalistów (tym bardziej, że poza pewną "trójką" nie mają wyższego poziomu od uczestników z konkurencyjnych programów) i tutaj raczej będą mieli mówiąc brzydko przerąbane.

Co do jury - powoli nawet nie nudne, a irytujące robi się pytanie Agustina Egurroli, czy w każdym występie (i to nie tylko w tanecznych, ale i w każdym rodzaju sztuki) była choreografia. Irytujące, bo przybierało coraz poważniejsze ramy, a pewnych całkiem udanych występów mimo wszystko Egurrola nie powinien krytykować.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Według mnie to producenci wyrzucili tych wokalistów , bo obiecali im , ze przejda dalej w X FACTOR'ze , jeśli do niego przyjdą xd
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

@Trzeciak - wytłumacz proszę zatem sens porównywania widowni sobotniej i niedzielnej, kiedy to przed telewizorami zasiada różna ilość widzów, co widać po udziałach?
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Udziały OK, przychody OK, ale prawda taka, że "Mam Talent" to już nie jest "tajfun", co bywa po wynikach widowni. Prawda jest taka, że nawet nadawany w soboty "Mam Talent" dystansował tysiącami z pozycjami w niedzielę (choć tam rzeczywiście widownia była większa). Można mówić, że sobota to nie niedziela, można mówić, że to z powodu cyfryzacji (choć to dotyczy każdą stację, a TVN nawet chyba na tym zyskał) Ale jeśli nawet w ostatnią sobotę także "Mam Talent" przegrał m. in. z serialem "Biblia" (na Polsacie oglądało 3,2 mln widzów), to producenci i stacja telewizyjna powinna pomyśleć o odświeżeniu formatu, a nie czekać aż widownia będzie w stanie krytycznym. Chyba nie będę wspomniał jak skończył się "Idol" w Polsce po 4 edycjach.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Tak sobie spojrzałem na statystyki i jeden z odcinków MT oglądało... 6 704 752 widzów. Teraz jest 2 razy mniej. Oczywiście składa się na to wiele czynników, np. to że inne stacje kopiują TVN i wszyscy Polacy jak widzą jakiekolwiek jury w TV to mają dosyć. Nie ma się co dziwić w sumie.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

matik pisze:@Trzeciak - wytłumacz proszę zatem sens porównywania widowni sobotniej i niedzielnej, kiedy to przed telewizorami zasiada różna ilość widzów, co widać po udziałach?
Tylko pytanie - dlaczego instytuty badawcze w raportach tygodniowych prezentują oprócz udziałów - także TOP 20 programów nadawanych w stacjach telewizyjnych?
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

W TOP 20 nikt nic nie porównuje - są przedstawione po prostu najchętniej oglądane audycje tygodnia. Porównanie widowni programów np. z soboty i niedzieli nie ma sensu, bo różna ilość osób jest wtedy przed telewizorami. Bardziej zasadne moim zdaniem jest już porównywanie udziałów, bo lepiej to wtedy odzwierciedlają.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

http://mamtalent.tvn.pl/wideo,1912,v/os ... 49681.html - ostra kłótnia jurorów po jednym z występów.

Dodam tylko, że przed jutrzejszym programem na żywo podczas "Dzień dobry TVN" będą także wejścia ze studia "Mam Talent". Pierwsze po godz. 9:00.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Rano w DDTVN pokazywali proby do odcinków LIVE . Oczywiście nowa scenografia , wiecej świateł .. :P hahahhaah jak zwykle nuda ... nic sie nie zmieniło :)
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Trzeba jednak przyznać, że gra świateł (a szczególnie ich moc) była wczoraj znacznie lepsza, niż w ubiegłorocznych live'ach.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Aczkolwiek ta scenografia już zdecydowanie się znudziła. Jednak największym minusem tej edycji są uczestnicy. Ile można oglądać artystów na szarfach, linach, żyrandolach. Nie pojawia się nic nowego. Tak naprawdę w tej edycji jest tylko trzech artystów, którzy się wyróżniają. Fireflies, dziewczyna od rysunku piaskiem i artyści Mimello. Ich chcę zobaczyć w finale. Reszta już była. Program się już powoli nudzi. A szkoda, bo format jest mega dobry i mam do niego spory sentyment.
ODPOWIEDZ