Zmiany ramówkowe
Moderator: Łukasz
Re: Zmiany ramówkowe
Odpada, bo to studio jest tłem do FpF i ekran ten jest używany jako tło dla prowadzącego.
Ale sport i pogoda mogły by być nie na żywo a nagrane
Sport w zasadzie w TVN jest tylko po to, żeby był, bo jego jakość pozostawia wiele do życzenia. Najczęściej są to zdawkowe, szybkie, trzy, cztery informacje i tyle. Więc w sumie spokojnie mógłby być nagrywany wcześniej.
Re:
W czwartek była taka sytuacja - pokazali nawet na żywo fragment meczu Legii, co nie zmienia faktu, że jako serwis sportowy są słabi, ale jednak w porównaniu do tego co było jeszcze 2-3 lata temu to i tak jest lepiej.Camilo pisze:Są jednak sytuacje w tych godzinach wieczornych, że trwa jakiś mecz czy coś, i podają wynik na bieżąco.
Ramówka na najbliższą niedzielę (dzień żałoby narodowej):
6:00 Wstajesz i Weekend
10:00 Kawa na Ławę
11:00 Film dokumentalny (teoretycznie - spodziewam się jednak transmisji uroczystości pogrzebowych)
12:30 Loża Prasowa
13:30 Dzień na żywo
15:00 Ciąg dalszy nastąpi(ł)
16:00 Dzień na żywo
17:30 Prosto z Polski
18:00 - 0:15 bez zmian z wyjątkiem braku powtórki "Kawy na ławę", a powtórka "Loży prasowej" zamiast o 20:40 będzie o 19:50. Od 20:50 do 22:00 Serwisy informacyjne.
6:00 Wstajesz i Weekend
10:00 Kawa na Ławę
11:00 Film dokumentalny (teoretycznie - spodziewam się jednak transmisji uroczystości pogrzebowych)
12:30 Loża Prasowa
13:30 Dzień na żywo
15:00 Ciąg dalszy nastąpi(ł)
16:00 Dzień na żywo
17:30 Prosto z Polski
18:00 - 0:15 bez zmian z wyjątkiem braku powtórki "Kawy na ławę", a powtórka "Loży prasowej" zamiast o 20:40 będzie o 19:50. Od 20:50 do 22:00 Serwisy informacyjne.
Wydaje mi się, że podawali w TV, że Kawa na ławę będzie o 9.30...
Fakt, zapowiedzi w telewizji mówią o godz. 9:30 - ja z kolei opierałem się na przesłanych zmianach ramówkowych stacji.
Zmiana na dziś:
20:00 Czarno na białym
20:30 Piaskiem po oczach
Jutro również będzie taka zmiana.matik pisze:Zmiana na dziś:
A i wydaje mi się, że zmiana w wieczornej ramówce (Tak Jest zamiast Polski i Świata) może być na dłużej. Zwłaszcza, jeżeli TJ osiągnie lepsze wyniki niż dotychczas PiŚ (zwłaszcza, jeżeli chodzi o konkurencję w postaci Tak czy Nie w Polsat News). O ile wczorajsze wydanie było jakkolwiek jeszcze uzasadnione, to dzisiejsze już niekoniecznie. Może mnie nieco wyobraźnia poniosła, ale jak tak się dłużej utrzyma, to nie zdziwię się, jak PiŚ od stycznia będzie w TVN24 BiŚ.
Ja również. Na pewno jakieś zmiany w ramówce są planowane w związku ze startem TVN24 BiŚ. ''Horyzont'' raczej wyleci z TVN24. Kto wie, ale może PiŚ również, skoro jeden z wydawców tego programu odpowiadać będzie za redakcję 'Świat' i teraz programu nie ma na antenie. Rafał Wojda będzie kierownikiem redakcji ''biznesowej'' (tego awansu bym się nie spodziewał). Nie zdziwię się jak nawet biznes wyleci z TVN24 całkowicie.avatar pisze:Zmiany w ramówce wyczuwam ... :spiewa:
A wieczorne wydania "Tak jest" wyglądają mi na konkurencję dla "Tak czy Nie", zwłaszcza, że ten drugi akurat dobrze sobie radzi w tym paśmie. Szkoda tylko, że wszystko jest tak owiane tajemnicą i dzieje się z dnia na dzień.
"Horyzont" jest pierwszy do odstrzału - osiąga udziały na poziomie ok. 1%, czyli kilkakrotnie zaniża wyniki stacji. :> Ale i "7 dni świat", i "Tydzień na świecie" mają jeszcze gorszą oglądalność, więc fakt ten nie wróży dobrze TVN24 BiŚ. Za to jak TVN24 postawi od stycznia już wyłącznie na polityczną sieczkę, to tylko wzmocni oglądalność. :>
-
- Czasem tu wpada
Też mi się coś wydaje, że od stycznia PIŚ będzie w TVN24 BiŚmatik pisze:Jutro również będzie taka zmiana.matik pisze:Zmiana na dziś:
A i wydaje mi się, że zmiana w wieczornej ramówce (Tak Jest zamiast Polski i Świata) może być na dłużej. Zwłaszcza, jeżeli TJ osiągnie lepsze wyniki niż dotychczas PiŚ (zwłaszcza, jeżeli chodzi o konkurencję w postaci Tak czy Nie w Polsat News). O ile wczorajsze wydanie było jakkolwiek jeszcze uzasadnione, to dzisiejsze już niekoniecznie. Może mnie nieco wyobraźnia poniosła, ale jak tak się dłużej utrzyma, to nie zdziwię się, jak PiŚ od stycznia będzie w TVN24 BiŚ.
Zmiana na dziś:
10:45 Kawa na ławę - wydanie specjalne
ok. 11:40 Loża prasowa - wydanie specjalne
12:45 Program specjalny
Wszystko to związane z wydarzeniami na Ukrainie.
10:45 Kawa na ławę - wydanie specjalne
ok. 11:40 Loża prasowa - wydanie specjalne
12:45 Program specjalny
Wszystko to związane z wydarzeniami na Ukrainie.