[TVN] Warszawa - Stolica Sylwestra
Moderator: Łukasz
Re: Sylwester w TVN
Polsat jako 1 ogłosił gwiazdy swojego Sylwestra, tym razem w Gdyni - Sylwia Grzeszczak, Enej, Piersi, Maryla Rodowicz, Urszula, Krzysztof Krawczyk, Budka Suflera, Maciej Maleńczyk, Golec uOrkiestra, Blue Cafe, Pectus, Lemon, Loka.
Lista gwiazd w każdej stacji zapewne będzie mniejsza niż zawsze - teraz gwiazdy podzielą się na 3 stacje, a nie 2.
Z ciekawostek dodam, że Ewa Farna w Sylwestra wystąpi w Białymstoku, ale dopiero o 22:50 (informacja z jej strony). Możliwość, że wystąpiłaby w TVNie w Krakowie jest więc mniejsza.
Lista gwiazd w każdej stacji zapewne będzie mniejsza niż zawsze - teraz gwiazdy podzielą się na 3 stacje, a nie 2.
Z ciekawostek dodam, że Ewa Farna w Sylwestra wystąpi w Białymstoku, ale dopiero o 22:50 (informacja z jej strony). Możliwość, że wystąpiłaby w TVNie w Krakowie jest więc mniejsza.
No właśnie nie tylko 3 stacje. W każdej większej miejscowości gwiazdy wystąpią na Sylwestrze.
Jednak nie jest to kilkanaście zespołów/wykonawców, a zazwyczaj około 4.
W Łodzi dla przykładu w tym roku żadnego Sylwestra nie ma
W Łodzi dla przykładu w tym roku żadnego Sylwestra nie ma

Na 28 listopada zapowiedzieli konferencję prasową, podczas której ujawnią szczegóły.
Na scenie ustawionej przed Sukiennicami na Rynku Głównym pojawią się tylko polscy wykonawcy: Perfect, Lady Pank, Agnieszka Chylińska, Natalia Kukulska, Andrzej Piaseczny, Brodka, Feel, Wilki, Dawid Podsiadło, Ewelina Lisowska, Tatiana Okupnik, Mrozu oraz Czesław Śpiewa.
Wystąpią także uczestnicy i laureaci programów "Mam Talent" oraz "X Factor": Klaudia Gawor, Grzegorz Hyży, Wojciech Ezzat, Piotr Lisiecki, Sabina Jeszka i Ada Szulc.
Wystąpią także uczestnicy i laureaci programów "Mam Talent" oraz "X Factor": Klaudia Gawor, Grzegorz Hyży, Wojciech Ezzat, Piotr Lisiecki, Sabina Jeszka i Ada Szulc.
Jeśli mam ocenić dobór gwiazd, to źle nie jest, nie tego się spodziewałem ale brakuje mi jakiejś mocniejszej ''petardy''.
Znamy już program wszystkich 3 stacji na Sylwestra. Podsumowując wygląda to tak:
TVP2 Wrocław - Edyta Górniak, Justyna Steczkowska, Rafał Brzozowski, Kamil Bednarek, Maria Sadowska, Marek Piekarczyk, Kora, Kombi, Kapitan Nemo, Krzysztof Jaryczewski (Oddział Zamknięty), VOX, Shakin' Dudi, Izabela Trojanowska, Zbigniew Wodecki, Misia Furtak, Midge Ure (Ultravox), Ray Wilson (Genesis)
Prowadzą: Tomasz Kammel, Marika
POLSAT Gdynia - Golec uOrkiestra, Sylwia Grzeszczak, Enej, Lemon, Stachusky, Blue Cafe, Pectus, Budka Suflera, Maryla Rodowicz, Krzysztof Krawczyk, Urszula, Maciej Maleńczuk, Loka, Papa D, Piersi, Lombard
TVN Kraków - Lady Pank, Perfect, Wilki, Feel, Andrzej Piaseczny, Natalia Kukulska, Czesław Śpiewa, Agnieszka Chylińska, Monika Brodka, Ewelina Lisowska, Tatiana Okupnik, Dawid Podsiadło, Łukasz Mrozu Mróz, Future Folk, Ada Szulc, Piotr Lisiecki, Sabina Jeszka, Patricia Kazadi, Wojciech Ezzat, Grzegorz Hyży
Prowadzą: Agnieszka Szulim i Olivier Janiak, Patricia Kazadi i Marcin Prokop
+ imprezy nietransmitowane:
Katowice - Doda, Bajm, The Chance, Eddy Wata, Ego, Dawid Ignaczak, Nicco, Off Kultura
Prowadzą: Krzysztof Hanke i Krzysztof Respondek
Białystok - Ewa Farna
Szczecin - Wet Fingers, CJ Stone i The Nycer
Poznań - Mezo, Kasia Wilk, Kasia Rościńska, Daniel Moszczyński, Sick Live
Lublin - Kayah, Kasia Cerekwicka, Kuba Badach, Sławek Uniatowski, Ania Karwan, Mateusz Krautwurst
Warszawa - Sala Kongresowa - Zakopower, Grzegorz Turnau
Gdańsk - Patrycja Markowska, Cascada, Michael Mind Project
TVP2 Wrocław - Edyta Górniak, Justyna Steczkowska, Rafał Brzozowski, Kamil Bednarek, Maria Sadowska, Marek Piekarczyk, Kora, Kombi, Kapitan Nemo, Krzysztof Jaryczewski (Oddział Zamknięty), VOX, Shakin' Dudi, Izabela Trojanowska, Zbigniew Wodecki, Misia Furtak, Midge Ure (Ultravox), Ray Wilson (Genesis)
Prowadzą: Tomasz Kammel, Marika
POLSAT Gdynia - Golec uOrkiestra, Sylwia Grzeszczak, Enej, Lemon, Stachusky, Blue Cafe, Pectus, Budka Suflera, Maryla Rodowicz, Krzysztof Krawczyk, Urszula, Maciej Maleńczuk, Loka, Papa D, Piersi, Lombard
TVN Kraków - Lady Pank, Perfect, Wilki, Feel, Andrzej Piaseczny, Natalia Kukulska, Czesław Śpiewa, Agnieszka Chylińska, Monika Brodka, Ewelina Lisowska, Tatiana Okupnik, Dawid Podsiadło, Łukasz Mrozu Mróz, Future Folk, Ada Szulc, Piotr Lisiecki, Sabina Jeszka, Patricia Kazadi, Wojciech Ezzat, Grzegorz Hyży
Prowadzą: Agnieszka Szulim i Olivier Janiak, Patricia Kazadi i Marcin Prokop
+ imprezy nietransmitowane:
Katowice - Doda, Bajm, The Chance, Eddy Wata, Ego, Dawid Ignaczak, Nicco, Off Kultura
Prowadzą: Krzysztof Hanke i Krzysztof Respondek
Białystok - Ewa Farna
Szczecin - Wet Fingers, CJ Stone i The Nycer
Poznań - Mezo, Kasia Wilk, Kasia Rościńska, Daniel Moszczyński, Sick Live
Lublin - Kayah, Kasia Cerekwicka, Kuba Badach, Sławek Uniatowski, Ania Karwan, Mateusz Krautwurst
Warszawa - Sala Kongresowa - Zakopower, Grzegorz Turnau
Gdańsk - Patrycja Markowska, Cascada, Michael Mind Project
Trzeba dopisać jeszcze imprezę w Warszawie, która się odbędzie na terenie stacji kolejowej przy Stadionie Narodowym, a na którym wystąpią m. in. Afromental, Waglewski Fisz Emade, Abradab, Piersi, T.Love i Big Cyc i Jamal: http://www.eska.pl/news/sylwester_2013_ ... ideo/90468
Jeszcze w Rzeszowie wystąpi Hey 

Widziałem dzisiaj reklamę Sylwestra TVN. Niczym szczególnym się nie wyróżnia - na ekranie jest lista wszystkich gwiazd wieczoru i lektor po kolei czyta każdą - przy wymienieniu tej, którą czyta napis się powiększa 

Tekla Klebetnica dołączyła do wykonawców, którzy wystąpią na sylwestrze TVN. Prawdopodobnie jeszcze kilku wykonawców z X-Factor/Mam Talent dołączy, gdyż w planach było około 30 wykonawców, a jest około 20.
Oprócz Tekli Klebetnicy z wyżej wymienionych programów zagrają też Ada Szulc, Grzegorz Hyży, Wojciech Ezzat, Klaudia Gawor, Piotr Lisiecki i Sabina Jeszka.
Najbardziej w całym składzie sylwestra brakuje Ewy Farnej, Bednarka (będzie w TVP2) i Wyrostka (będzie w Polsacie).
Oprócz Tekli Klebetnicy z wyżej wymienionych programów zagrają też Ada Szulc, Grzegorz Hyży, Wojciech Ezzat, Klaudia Gawor, Piotr Lisiecki i Sabina Jeszka.
Najbardziej w całym składzie sylwestra brakuje Ewy Farnej, Bednarka (będzie w TVP2) i Wyrostka (będzie w Polsacie).
To Tobie brakuje Bednarka, Wyrostka i Farny 

@felek - Nie chodzi mi o to, że mi ich brakuje, bo Sylwestra i tak nie oglądam. Po prostu są to gwiazdy talent-show TVN, więc stacja według mnie powinna się starać o ich udział.
Tymczasem dzisiaj w DDTVN były wywiady prosto z rynku w Krakowie. Do grona wykonawców dołączył Paweł Binkiewicz z 2 edycji X-Factor (podejrzewam, że Spenner w takim wypadku również się pojawi).
Tymczasem dzisiaj w DDTVN były wywiady prosto z rynku w Krakowie. Do grona wykonawców dołączył Paweł Binkiewicz z 2 edycji X-Factor (podejrzewam, że Spenner w takim wypadku również się pojawi).
Zapowiadano ok. 40 wykonawców, więc ciekawe jak wygląda cała lista.
Ogólnie scena sprawia dobre wrazenie , a dobór prowadzących i gwiazd jest świetny ! przewiduje około 2 mln