[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
W UK gdzie także były dwa odcinki Bootcampu pokazali cały etap pierwszy i część drugiego (już "Gorące Krzesła") - w sensie całość rywalizacji w jednej grupy i kawałek w drugiej, a resztę poszło do drugiego odcinka.
Bardzo mi się podobał ten odcinek , choć decyzja o wywaleniu Mateusza była chyba najbardziej idiotyczna w całej historii tego programu. To był chłopka który mógł być nawet w finale . Reszta programu już dużo lepsza . Wg mnie oglądalność powinna być bardzo wysoka , bo jestem mile zaskoczony realizacją tego odcinka.
Kurde, co ten Czesław wyrabia? Wywalił najzdolniejszego gościa, brak słów...
Odcinek genialnie zmontowany! Dynamiczny, znakomity! Szkoda tylko, że 1. dzień bootcampu to było zaledwie 15 minut i to z jedną piosenką "Dear Darlin". Bardziej to wyglądało jak zwiastun, a nie odcinek. Scenografia genialna, jednak widownia (wraz z półkolistymi pasami nad nią) za bardzo przypominała widownię z programów na żywo. Co do decyzji Czesława - kompletnie nie zgadzam się z wyrzuceniem Mateusza i Gracjana. Oby wrócili w następnej edycji!
Skupiając się jeszcze na realizacji - bootcamp na prawdziwym, światowym poziomie! Świetnie zrealizowany! Szóstka z podwójnym plusem! Brawo! Nie mogę doczekać się następnej soboty, a potem domów jurorskich.
Skupiając się jeszcze na realizacji - bootcamp na prawdziwym, światowym poziomie! Świetnie zrealizowany! Szóstka z podwójnym plusem! Brawo! Nie mogę doczekać się następnej soboty, a potem domów jurorskich.
Co do realizacji- FANTASTYCZNA!, dobrze wszystko zmontowane, grafiki rewelacyjne lepsze niż te fioletowe w UK. Fajne też to zaplecze.
Same występy- Kuba Jonkisz i Małgorzata Makowska najlepsi.
Co do Mateusza, to mógł wejść za Aleksandra, który był zdecydowanie słaby, ale nie mówcie że był genialny, najlepszy itd. Może wcześniej tak, ale ten występ był jego najsłabszym i bardzo nieczystso. Jednak miał potencjał i ja bym go wziął.
Same występy- Kuba Jonkisz i Małgorzata Makowska najlepsi.
Co do Mateusza, to mógł wejść za Aleksandra, który był zdecydowanie słaby, ale nie mówcie że był genialny, najlepszy itd. Może wcześniej tak, ale ten występ był jego najsłabszym i bardzo nieczystso. Jednak miał potencjał i ja bym go wziął.
Łukasz, najlepszy wokalista!!! Dlaczego ten dududuńczyk go wypierniczył? Ja pierdziele...
24
ps. gdyby botcamp nadawany był w niedzielę, widownia: 5-6 mln gwarantowana
teraz każda liczba powyżej 3 mln będzie sukcesem ;p

ps. gdyby botcamp nadawany był w niedzielę, widownia: 5-6 mln gwarantowana
teraz każda liczba powyżej 3 mln będzie sukcesem ;p
-
- Bywalec
Decyzja Czesława, brak słów. Naprawdę. To był finalista tej edycji, cokolwiek by nie zaśpiewał brzmiało to fantastycznie.
Co do realizacji - brak słów. Jury po raz pierwszy w Polskiej telewizji tak autentyczne. Realizacyjnie, graficznie, muzycznie, merytorycznie, humorystycznie totalnie światowo. Do Patrycji stroju nawet nic nie mam!
Poziom niewiarygodny. Grupa Tatiany - wow, naprawdę. Warto było czekać i wierzyć w te zmiany
Tak, teraz program by się już wypalił przy 4 sezonie. A tutaj tak wielkia miła niespodzianka. Ale oczywiście obstawiam oglądalność max 2.5... bo Polacy nie docenią tego tak czy siak. Niestety, obym się mylił.
Ogółem, nie mam nic absolutnie do zarzucenia. Po raz pierwszy NIC!
Co do realizacji - brak słów. Jury po raz pierwszy w Polskiej telewizji tak autentyczne. Realizacyjnie, graficznie, muzycznie, merytorycznie, humorystycznie totalnie światowo. Do Patrycji stroju nawet nic nie mam!

Ogółem, nie mam nic absolutnie do zarzucenia. Po raz pierwszy NIC!
tvn - latem programowo najgorsza!
Tak, to był jeden z najlepszych odcinków w historii, ale pewnie za tydzień dojdzie do tego lepszy poziom, więc będzie jeszcze lepszy. Zakończenie tego programu, nawet jeśli widownia byłaby na poziomie 2 mln byłoby wielkim nieporozumieniem.
Mam nadzieję, że Ewa i Kuba dadzą radę, o ile Ewa przepuści moje faworytki, to nie wiem czy Kuba nie wywali Poprzytuli
Mam nadzieję, że Ewa i Kuba dadzą radę, o ile Ewa przepuści moje faworytki, to nie wiem czy Kuba nie wywali Poprzytuli

-
- Czasem tu wpada
Bootcamp świetny! Podjazd aut do grup tak jak w UK, świetnie zmontowane na dodatek, super że wybrali halę, a nie dwór, bo jakoś miało to swój image. Fajnie też, że nie pokazali za wiele z 1 dnia, bo jednak lepiej było patrzeć na walkę o krzesła dłużej niż miałoby to być nieco krócej, mimo że nie pokazali całej 10 to i tak super. No Czesław zawiódł i z Mateuszem, które występ bardzo mi się podobał i na pewno był lepszy niż występy Gracjana i Aleksandra. Szkoda też Kamila, bo również był lepszy, ale mimo to mocna 4 jest w tej 5. Grupa Tatiany na początku nie prezentowała dobrego poziomu, ale się rozkręciła i Małgosia Markowska i Ania Tacikowska pokazały klasę. No i również Karolina dobrze wypadła. Teraz czekam na kolejny bootcamp, mimo że znam dziewczyny i zespoły, które weszły do domów 
Mogę wam zdradzić, że to nie koniec takich decyzji Czesława, bo w domach również z jednym mnie bardzo zawiódł, Tatiana również mnie zaskoczyła i to negatywnie... niestety!
Na dziś patrząc obiektywnie moje trójki do live'ów:
Chłopacy:
Kacper Gołda, Kuba Jonkisz i Kuba Jurzyk.
25+:
Małgorzata Markowska, Karolina Duszkiewicz i Anna Tacikowska.
To tyle

Mogę wam zdradzić, że to nie koniec takich decyzji Czesława, bo w domach również z jednym mnie bardzo zawiódł, Tatiana również mnie zaskoczyła i to negatywnie... niestety!
Na dziś patrząc obiektywnie moje trójki do live'ów:
Chłopacy:
Kacper Gołda, Kuba Jonkisz i Kuba Jurzyk.
25+:
Małgorzata Markowska, Karolina Duszkiewicz i Anna Tacikowska.
To tyle

Wybrałbym tak samo, ale wątpie żeby Tatiana wybrała i Anię i Karolinę, bo trochę podobnie śpiewają. Pewnie będzie Anna jako ta z mocnym głosem, Gosia z taką chrypą i soulowym głosem i druga Gosia raczej taka liryczna i spokojna. Nie mniej Portugalczyka dalej sobie nie wyobrażam, podobnie jak Aleksandra u Cześka.
Odcinek świetny. Cały czas trzymał w napięciu. Też żałuję trochę, że tak bardzo ograniczyli ten materiał z pierwszego dnia, ale i tak pamiętam, że w brytyjskiej edycji skrócili to jeszcze bardziej, więc nie jest źle
Te decyzje Czesława, choć absurdalne, nie szokowały mnie tak bardzo, bo byłem już trochę na to przygotowany. Ale gdybym nic o tym nie wiedział, to mógłby to być niezły szok. Najbardziej szkoda Mateusza i Gracjana. Mam nadzieję, że przyjdą za rok. Za to przynajmniej te jego decyzje dodały pikanterii odcinkowi i myślę, że wywołają niezłą dyskusję i dużo szumu w internecie, dzięki czemu o programie będzie naprawdę głośno. Szkoda tylko, że nie pokazali wszystkich występów. Ale przynajmniej nie było widać żadnego pośpiechu i mogliśmy na spokojnie usłyszeć opinie jurorów. Scenografia naprawdę świetna, zarówno scena, jak i poczekalnia. Liczę na dobrą oglądalność. Nie odważę się strzelać konkretnych liczb, ale mam nadzieję, że oglądalność dzisiejszego odcinka była przyzwoita, bo na pewno widownia ta powróci za tydzień na drugą część.

-
- Czasem tu wpada
No to póki co:
CHŁOPCY

>25

CHŁOPCY

>25

-
- Czasem tu wpada
http://teleshow.wp.pl/title,Kontrowersy ... aid=112804
Przyznała się, oto słowa Tatiany:
"Jestem już po nagraniach do ostatniego etapu castingowego, czyli domów jurorskich. Wybrałam już trójkę uczestników, którzy wystąpią w programach na żywo, choć czuję, że mój wybór będzie kontrowersyjny - przyznaje wokalistka. "
Przyznała się, oto słowa Tatiany:
"Jestem już po nagraniach do ostatniego etapu castingowego, czyli domów jurorskich. Wybrałam już trójkę uczestników, którzy wystąpią w programach na żywo, choć czuję, że mój wybór będzie kontrowersyjny - przyznaje wokalistka. "
I tak Cześka raczej nie przebije 

-
- Czasem tu wpada
Nie znam Twoich faworytów, ale dobrze nie będzie...SevenUP pisze:I tak Cześka raczej nie przebije