[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re: X FACTOR

Post autor: Trzeciak »

Tylko czym innym są zachwyty fanów nad uczestnikami, a czym inny potencjał muzyczny, jaki się w nich kryje.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Kacper Gołda? Naprawdę? Ok, chłopak potrafi śpiewać, ale kompletnie nie potrafi nawiązać kontaktu z ludźmi. Jest zbyt nieśmiały, zamknięty w sobie. Nawet gdy Patrycja go o coś pytała przed wyjściem na bootcamp potrafił wydusić z siebie tylko "Słucham?". Jego nieśmiałość i przerażenie widać najbardziej w wizytówkach uczestników kręconych po gorących krzesłach. Przerażenie na jego twarzy mówi tylko jedno - "Chcę stąd uciec!". Ale pewnie właśnie to kręci ludzi, nieśmiały chłopak z wokalnym talentem. Kolejna, taka sama już łzawa i wzruszająca historia. Tylko, że oprócz tego nie mamy nic. Tak nieśmiały i zamknięty w sobie chłopak nie zrobi żadnej kariery, a po to jest ten program i to powinno być największym kryterium wyboru - czy uczestnik ma szansę zabłysnąć po programie.
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: TheXF »

Lajki ma głównie dzięki tzw. "Farnoholikom", którym sam jest. Też kompletnie nie rozumiem tego zachwycania się nad nim, nawet na castingu, gdzie szału nie było... Nie wiem co jury w nim widziało :) Jest bardzo, ale to bardzo przeciętny wokalnie. Nie pokazał niczego z serii "wow". Piosenki, w których mógł pójść mocniej, wyciągnąć jakieś wyższe dźwięki itp. olał i zaśpiewał to w sposób nudny/bezpieczny. Osoby z takim zwykłym (karaoke'owym?) odśpiewywaniem likwidowałbym już na starcie, bez względu na tło (historie itp.). Nie rozumiem Czesława, kompletnie. Pewnie ma głupią (bo z przesadą) strategię zróżnicowania swojej "drużyny". W jego przypadku wizja podwójnych eliminacji bardzo mi się podoba :)
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Szczerze mówiąc nie wiem jak zostaną przyjęte zespoły i czy ktoś będzie na nie głosował, ale ja jednak jestem przekonania że to drużyna Tatiany utonie pierwsza. A nie zdziwiłbym się gdyby 3 Ewy była nieruszona do 3 czy 4 live.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: musicomaniakk »

Moim zdaniem z drużyny Tatiany największe szanse ma jedna z dziewczyn, reszta polegnie raczej w pierwszych dwóch odcinkach. Dziewczyny od Ewy moim zdaniem utrzymają się dłużej i na pewno chociaż jedna z nich pojawi się w finale. Jeżeli chodzi i chłopców to myślę, że będą trzymać poziom i jeden z nich może wygrać program. Mówię to, bo znam wyniki. A co do zespołów (ich wyników nie znam), to tak jak przedmówca mówi, nie wiadomo jak zostaną odebrane, ale moim zdaniem jeżeli Poprzytula wejdzie do live'ów to mają wielkie szansę na finał :) Zobaczymy z resztą jak to będzie, 1 live już za 2 tygodnie :)
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Widzę duży rozwój X'a na fejsie :D po każdym występie post :)
kamico7
Początkujący
Początkujący

Post autor: kamico7 »

Odcinek ogólnie fajny , ale tak szczerze to liczyłem na coś więcej . Myślałem właśnie że to bardziej ta druga część Bootcampu mnie bardziej zachwyci , ale jednak 1 odcinek Bootcampu był dużo lepszy pod względem emocji i takiego trzymania widza przed telewizorem . Ten dzisiejszy odcinek mnie przynudzał i miałem wrażenie że reklam było za dużo .Jestem zaskoczony że zagubił się zespół "śnieżek trio" nawet go nie pokazali , ale przecież oni byli najlepszym zespołem tej edycji i to zdecydowanie oraz kilka innych zespołów fajnych nie pokazali. Nie liczę na większą oglądalność niż tydzień temu , a może nawet niższą , Była wielka Zapowiedź , ale jakoś się to nie pokryło.. no ale pod względem poziomu , to widzę że naprawdę jest bardzo wysoki poziom
Ostatnio zmieniony sobota 12 kwie 2014, 21:48 przez kamico7, łącznie zmieniany 1 raz.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Najlepszy odcinek X Factor EVER! Zespoły miazga, MBTM może tylko pozazdrościć. Największe błędy Kuby to moim zdaniem wyeliminowanie JÓGI i JD. Szkoda bardzo, że odpadły tak dobre zespoły. Mimo wszystko jestem zdania, że ma mocną grupę. Ewa i jej dziewczyny to jedna wielka miazga! Wszystkie dziś pokazały na co je stać, moim zdaniem to najmocniejsza grupa tej edycji, jeżeli dalej tak pójdzie to w pierwszej edycji z 4 jurorami wygra ktoś z grupy dziewczyn.

Moje top3:
Dziewczyny: Magda Bal, Daria Zawiałow i Marta Bijan.
Zespoły: Poprzytula, Pop It Up i Hatbreakers.

I dodam, że Dziarmagowska jest tak irytująca, że brak słów po prostu!
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Właśnie X zgniótł inne program już nawet pod względem wokalnym, Daria i Marta były fenomenalne, choć cała 5 piekielnie mocna. To jest grupa na poziomie UK. Dodatkowo pojawiły się relacje na fejsie.

Genialny odcinek, ale czy potrzeba to pisać kolejny raz w tym roku? Oby dalej tego nie zmarnowali.

Moi faworyci: Marta (!), Daria (!), Magda, Poprzytula
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Postanowiłem sobie pozwolić na kolejne podsumowania, tym razem jeżeli chodzi o zespoły i dziewczyny. Według internautów największym zaskoczeniem z grupy dziewczyn są Marta Bijan, Agata Dziarmagowska i Daria Zawiałow. To one typowane są na live'y. Jeżeli chodzi o zespoły to zainteresowanie jest mniejsze, ale internautów najbardziej urzekli Hatbreakers, Cała Góra Barwinków i Poprzytula.

A jeżeli chodzi o fanów na ich profilach to wygląda to następująco:
Dziewczyny:
Agata Dziarmagowska - 29.016
Marta Bijan - 15.099
Daria Zawiałow - 2.527
Magdalena Bal - 1.604
Beata Spychalska - 639

Zespoły:
Cała Góra Barwinków - 7.467
Trzynasta w Samo Południe - 5.943
Hatbreakers - 2.737
Poprzytula - 1.637
Pop It Up - 424
marcine_
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcine_ »

Tak jak Jury powiedziało najlepsza jest Agata i tym wykonaniem zmiotła resztę uczestniczek. Jeżeli Ewa ją wywali, to będzie mega dym i dobrze, bo nie po raz pierwszy w tym programie odpadnie ktoś niesprawiedliwie.Po fanach na profilach widać kto jest wyraźnym faworytem publiczności z grupy dziewczyn. Również w wyświetleniach na yt prowadzi Agata, czy też w sondzie na stronie x factor. Agata na tle reszty miałkich z charakteru dziewczyn wyraźnie się wyróżnia, ma to coś. Zobaczymy jak będzie w domach jurorskich ale Ewa publikując na swoim fb filmik ze śpiewającą Agatą chyba się zdradziła z rezultatem, jak podejmie niestety dla siebie i programu.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

A moim zdaniem Agata;
1. nie zaśpiewała najlepiej
2. pokazała, że jest chamska i egoistyczna ciesząc się z wylotu innej uczestniczki
3. skomprowitowała się organizacją swojego zlotu, a nawet nic nie osiągnęła
4. jury nie powiedziało, że jest najlepsza
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

Agata to bardzo wyrazista osobowość. I z tego powodu będzie wzbudzać skrajne reakcje. Jedni będą ją uwielbiać, a innych może zwyczajnie irytować. Mi się osobiście bardzo podoba i chyba jest aktualnie moją faworytką. Podoba mi się, że ma swój styl, jest bardzo wyrazista, łatwo zapada w pamięć, a dodatkowo naprawdę świetnie śpiewa. Przypomina mi trochę Tamerę Foster, z tą różnicą, że jest od niej dużo lepsza. Poza tym, myślę, że spośród wszystkich dziewczyn to ona jest najlepiej przygotowana do rozpoczęcia kariery. I warto też zauważyć, jak bardzo zmieniła się od czasu jej występu w "Mam Talent", bardzo pożytecznie wykorzystała ten czas. Nawet uważam, że za jakieś pół roku / rok może być tak sławna jak Ewelina Lisowska.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Tylko szkoda, że nie śpiewa jak tamera Foster, rapuje ok, ale kiedy tylko śpiewa jest taka sobie wg mnie. Nic nadwyczajnego, brak góry.
marcine_
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcine_ »

SevenUP pisze:A moim zdaniem Agata;
1. nie zaśpiewała najlepiej
2. pokazała, że jest chamska i egoistyczna ciesząc się z wylotu innej uczestniczki
3. skomprowitowała się organizacją swojego zlotu, a nawet nic nie osiągnęła
4. jury nie powiedziało, że jest najlepsza
Po pierwsze każda z tych dziewczyn chciała przejść do domów jurorskich więc nie wmówisz mi, że reszta dziewczyn jest tak altruistyczna , że oddałaby swoje miejsce innej osobie, bo tak nie jest. Wymowna jest mina Darii, kiedy usłyszały, że Agata zostaje, " twarz pełna przerażenia, zaraz się popłacze ",a niby to ta, której ciężko zabrać miejsce innej. To, że jest pewna siebie i wie czego chce nie oznacza, że jest egoistyczna i chamska, poza tym nigdzie się nie cieszyła i nie mówiła " jak dobrze, że ta odpadła" ani nie skakała do góry z radości, po prostu zastanawiała się czy Ewa wywali kogoś od razu, czy będzie każda osoba siadać, bez względu na wykonanie. Ok mogę uściślić Tatiana to powiedziała . Po drugie Agata nie organizowała nigdzie zlotu. Chyba, że dla ciebie zlot to napisanie "Jutro, 16:00, Galeria Jurajska?:) kto wpada?:)" - trochę się tym kompromitujesz, poza tym to miło z jej strony, że chce trzymać kontakt z osobami, które ją lubią i to powinna robić każda osoba z tego show, bo to dzięki nam oni mają szanse wygrać, jeżeli zostaną dopuszczenie do live'ów, a teraz już czytając komentarze jednego z użytkowników tego forum, który nie przepada za Agatą, a wie, kto przeszedł dalej to jej szanse spadły do 0% . Dla mnie Agata ma świetny głos zarówno w rapie, jak i śpiewie. Całe szczęście, że nie śpiewa jak Foster, której głos niczym się nie wyróżnia. Na Ewę spadną gromy i to zasłużenie, bo ( choć jeszcze nie przesądzajmy) odpadnie jak do tej pory jedna z Faworytek przez duże F . Mam nadzieję, że się mylę choć teraz już co raz mniejszą...
ODPOWIEDZ