tomalapt pisze:Jestem z tych co od lat wyśmiewają kanał Solorza i wszystko co z Polsatem związane, stacja niegdyś kojarzona z disco-polo, prymitywnymi serialami, tandetnymi produkcjami, zacofaniem dziś przewyższa o 1000 % jakością, ofertą programową, podejściem do współczesnego widza stację TVN.
nie sądziłem, że doczekam takich czasów

24 TVN mówiąc krótko stracił power i moje zaufanie, teraz to Polsat rozdaje karty...

24
B R A W O MISZCZAK!!
ps.
TheXF nasza ukochana telewizja nie zajmuje się już ambitnymi programami kootore przyciągają widzów, nie licz na powrót "Wyprawa Robinson"...
Dawno nie czytałem tak durnej wypowiedzi.
1. Polsat jak i TVN nadal tworzą tandetne produkcje. Żeby jakkolwiek na to nie spojrzeć, czy to "Pielęgniarki", czy to TTBZ, czy TZG to programy TANDETNE. Misją nazwać można chociażby "Nasz Nowy Dom" oraz dobry serial "Na Krawędzi". Ale... takie są media. Wszędzie. Taki jest trend. Jeśli jesteś zwolennikiem ambitnych produkcji, masz późnymi wieczorami TVP2 z dokumentami i KochamKino, oraz całą dobę w TVP Kultura. Obstawiam jednak że nie oglądasz tych programów z jednego prostego powodu - mówienie o jakości i ofercie programowej w stosunku do programów Polsatu jest... groteskowe. Naprawdę.
2. Po słowach władz TVN widać, że szykuje się mocny sezon. Big Brother to format nadal gorący, a moim zdaniem, TVN ma na prawdę świetne miejsca w ramówce, aby wprowadzić go i odkryć od nowa. Do zapełnienia jest pon-czw 20.45, np. pon-pt 15, a show na żywo np. po Mam Talent. Wariantów wiele, możliwości także.
3. miałeś ambitny i dobry "Efekt Domina", a w takim pasmie skończył jak skończył. Trzeba było oglądać, wtedy można byłoby narzekać.
3. Fakt faktem, wiosną Polsat pochwalił się swoją kreatywnością i odwagą w tworzeniu ramówki.Dużo nowych formatów, o tej stacji było głośno. Pierwszy raz od lat. TVN widać zawsze chce być "głośny" i "o krok przed konkurencją"... widać, o tych programach będzie głośno. Poziom poziomem - nikt nie karze niczego oglądać. Ja jestem wierny kilku pozycjom z Polsatu, TVP1, 2 i TVN, i na zmiany wielkie się nie zapowiada. A ramówkowe rewolucje tak winny co sezon w polskiej telewizji wyglądać.
4/ Wprowadzenie Agenta np. jest dla Was "byciem o krok przed konkurencją"? Jeśli tak dosłownie bierzecie te słowa - współczuję. Dla TVN jak dla każdej stacji komercyjnej na świecie, liczy się zysk i zatrudnienie dla swoich pracowników/gwiazd. Ich sukces to sukces stacji. Im więcej mówi się o programach i ludziach z TVN, tym rośnie wartość i TVN, i programów, i gwiazd. To współmierny zysk, z korzyścią dla każdego. Bycie o krok przed konkurencją, to to, jak często mówi się o TVN, ile emocji wzbudzają wśród ludzi jego programy, opinie, skandale. To kreuje opinie i daje tematy i pożywkę dla reszty mediów.
5. Liczę na sporo zaskoczeń ze strony TVN tej jesieni. Aż ciekaw jestem do czego się posuną

Bo Polsat, co normalne, postawi na hity z wiosny. Co na to TVN?