[TVN] Mam talent
Moderator: Łukasz
Re: Mam talent
Można już pobrać najnowszą aplikacje polskiej edycji Mam Talent .
Najprawdopodobniej jeden z dzisiejszych wykonawców zostanie obdarzony "złotym brzęczykiem" i bezpośrednio zakwalifikuje się do półfinałów. 

oglądając zwiastun to widać komu Prokop wciska ten guzik także już 1 półfinalista jest znany 

No tak nieoficjalnie można powiedzieć że znane są 3 osoby które trafią do półfinałów . Ogólnie bardzo ciekawy odcinek i genialnie realizacyjnie . Jedyny zarzut że było mało zabawnie ale za to talenty na wysokim poziomie. Czekam na kolejne odcinki . No i oczywiście ta aplikacja która jest genialna szkoda że nie możemy przyznawać złotego brzęczyka tzw. Dzika karta. Ale ogólnie to dzięki tej aplikacji wyróżnia się ten program na tle konkurencji. Czyli X FACTOR 2015 może też będzie miał Taką aplikacje , bo na razie to nasz Mam Talent wydaje się świeższy od X Facora .Wie ktoś może ile będzie w tej edycji odcinków castingowych , bo mogli byś iść wzorem MBTM i zwiększyć ilość castingów, bo one są w tym formacie najciekawsze i w ogóle czy czekają jakieś zmiany odcinki na żywo ? czy będą dłuższe ?
Tak jak w brytyjskim oryginale ilość odcinków zostaje bez zmian, czyli 7 castingowych, 5 półfinałowy i Wielki Finał - razem 13.
A odcinek świetny. Jedynie bym przyczepił się do nieco źle osadzonego slow motion w niektóych występach. Jedak i tak nie mam wątpliwości, że to na razie najlepsza edycja.
I poszedł także pierwszy "Złoty Brzęczyk" od Małgorzaty Foremniak dla "Pielgrzyma" - moim zdaniem bardzo dobrze przyznany. Za tydzień swojego "Złotego Brzęczyka" przyzna Marcin Prokop - bo są już słynne już uczestniczki ze zwiastunu.
A odcinek świetny. Jedynie bym przyczepił się do nieco źle osadzonego slow motion w niektóych występach. Jedak i tak nie mam wątpliwości, że to na razie najlepsza edycja.
I poszedł także pierwszy "Złoty Brzęczyk" od Małgorzaty Foremniak dla "Pielgrzyma" - moim zdaniem bardzo dobrze przyznany. Za tydzień swojego "Złotego Brzęczyka" przyzna Marcin Prokop - bo są już słynne już uczestniczki ze zwiastunu.

TzG - 3,32 mln
Masterchef - 2,83 mln
Mam Talent - 2,75 mln
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ta ... w-tygodnia
Masterchef - 2,83 mln
Mam Talent - 2,75 mln
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ta ... w-tygodnia
Dodajmy, że Voice miał średnio 1,3 mln i jak tak dalej pójdzie spadnie. A TZG przegrał w 16-49 z Harrym, kolejna porażka Polsatu.
Jednak to wciąż (nie licząc "Jakiej to melodii" i "Familiady") najchętniej oglądany program rozrywkowy w Polsce. Za to czarnym koniem okazuje się program Jedynki "Rolnik szuka żony", który obejrzało aż 2,5 mln widzów.
Przy takiej promocji programu w niemal każdym bloku reklamowym, programach informacyjnych... Gdyby wokół "Wawa non-stop" była taka otoczka i podniecenie nie wiadomo czym, oglądalność 3-4 miliony. xdTrzeciak pisze:... Za to czarnym koniem okazuje się program Jedynki "Rolnik szuka żony", który obejrzało aż 2,5 mln widzów.

Przeciętny polski widzu, nie masz gustu... Choć o gustach się niby nie dyskutuje.

Akurat pod względem widowni "Rolnik szuka żony" przebił pod względem widowni "Kto poślubi mojego syna?" i "Twoją Twarz Brzmi Znajomo". Poza tym, jak to polski widz nie ma gustu? W Polsce jest naprawdę świetnie zrealizowany (przy czymś takim, co wczoraj zaprezentowała TVP1 - producenci "Kto poślubi.." powinni ze wstydu schować się wstydu i długo tam nie wychodzić za tak koszmarną realizację), a format na świecie bije rekordy popularności. W Holandii (gdzie także jak w Polsce) ruszył ten format w postaci ósmej edycji aż o 1 mln widzów przegonił nawet tamtejszy "The Voice" i już jest najchętniej oglądanym programem rozrywkowym. Taka jest tendencja ogólnoświatowa, gdzie widz odchodzi od programów szukających talentów i przerzuca się na społeczne/randkowe reality-show.
Myślę, że to był jeden z najlepszych odcinków "Mam talent" i widzowie, którzy obejrzeli go w sobotę powrócą też za tydzień. Ciekawy jestem też jakie jest zainteresowanie aplikacją. Fajne jest to, że podczas programu pokazują wyniki z głosowania w aplikacji. Poczułem się trochę, jakbym oglądał "Rising Star", z tą oczywiście różnicą, że to głosowanie nie ma nic wpływu. Ale i tak uważam, że jest to dość ciekawy eksperyment w polskiej telewizji i jestem ciekaw, czy przyjmie się na dłużej.
A "The Voice" to chyba dawno nie miało tak słabych wyników, o ile w ogóle kiedyś? Udziały pewnie poniżej 10% w obu grupach. Trochę mnie to zdziwiło, zwłaszcza, że do programu wróciła Edyta Górniak. Zapewne w najbliższych tygodniach trochę podskoczy, ale nie spodziewałbym się jakiejś rewelacji. Nie ukrywam, że nie obraziłbym się, gdyby ten program dostał jakąś dłuższą przerwę w emisji.
A "The Voice" to chyba dawno nie miało tak słabych wyników, o ile w ogóle kiedyś? Udziały pewnie poniżej 10% w obu grupach. Trochę mnie to zdziwiło, zwłaszcza, że do programu wróciła Edyta Górniak. Zapewne w najbliższych tygodniach trochę podskoczy, ale nie spodziewałbym się jakiejś rewelacji. Nie ukrywam, że nie obraziłbym się, gdyby ten program dostał jakąś dłuższą przerwę w emisji.
Oglądałem trochę "Rolnika" i nie zgodzę się. Myślę, że "z dwojga złego" to "Kto poślubi..." jednak lepiej wypada. Pozytywnie zaskoczyła mnie Agnieszka Jastrzębska. Z kolei w "Rolniku" postawili bardziej na minimalizm i prostotę. Za dobrymi wynikami zapewne stoi intensywna promocja programu i po prostu ciekawość widzów. Kolejne odcinku już nie będą miały takiej oglądalnośći. Natomiast, okazuje się, że jest pewne zapotrzebowanie na programy o takiej tematyce (co również tłumaczy dobre wyniki programu TVN) i możliwe, że w przyszłości pojawi się ich więcej, mam nadzieję że tym razem już nieco poważniejsze i na większą skalę (może "Take Me Out"?).Trzeciak pisze:W Polsce jest naprawdę świetnie zrealizowany (przy czymś takim, co wczoraj zaprezentowała TVP1 - producenci "Kto poślubi.." powinni ze wstydu schować się wstydu i długo tam nie wychodzić za tak koszmarną realizację), a format na świecie bije rekordy popularności. W Holandii (gdzie także jak w Polsce) ruszył ten format w postaci ósmej edycji aż o 1 mln widzów przegonił nawet tamtejszy "The Voice" i już jest najchętniej oglądanym programem rozrywkowym. Taka jest tendencja ogólnoświatowa, gdzie widz odchodzi od programów szukających talentów i przerzuca się na społeczne/randkowe reality-show.
Pozytywnie? Jej pierwsze wejście było tak sztuczne, że aż bije po oczach.bartek09 pisze:Oglądałem trochę "Rolnika" i nie zgodzę się. Myślę, że "z dwojga złego" to "Kto poślubi..." jednak lepiej wypada. Pozytywnie zaskoczyła mnie Agnieszka Jastrzębska.
Ale właśnie takie są formaty randkowe, które są jedną z lżejszych form rozrywki telewizyjnej, i nie stawia się na nie wiadomo jaką dramaturgię. A program TVN-u był realizowany jak z jakiegoś horroru. Nawet tego nie można nazwać programu reality, bo widać tutaj aż nazbyt sporo reżyserki.bartek09 pisze: kolei w "Rolniku" postawili bardziej na minimalizm i prostotę.
A skąd ta pewność? Wcale to nie jest wykluczone, tym bardziej, że "Blondynka" także notuje dobry wynik świetnie ciągnie ten program, czego TVN nie ma. Poza tym w środę na Polsacie wchodzi "Top Chef", a na Dwójce "Na Sygnale", które mogą nieźle rozłożyć ten program.bartek09 pisze:Za dobrymi wynikami zapewne stoi intensywna promocja programu i po prostu ciekawość widzów. Kolejne odcinku już nie będą miały takiej oglądalności.

MT - 3,16 MLN
MASTERCHEF - 2,38 MLN
TVoP - 1,48 MLN ( CZ.1 ) , 1,83 MLN ( CZ.2 )
TTBZ - 2,21 MLN
MBTM - 2,23 MLN
TzG - 3,18 MLN
Widać po wynikach , że Masterchef mocno stracił po dołączeniu MBTM do rywalizacji o widza Za to widownia w sb się podwyższyła , i dla MT i TVoP (choć ten program prawie napewno spadnie po tym sezonie z anteny)
Twoja Twarz ... i MBTM jak widać też już się znudziła
Jak na razie to TVN wygrywa w jesiennej walce o widza programów talent-show 
MASTERCHEF - 2,38 MLN
TVoP - 1,48 MLN ( CZ.1 ) , 1,83 MLN ( CZ.2 )
TTBZ - 2,21 MLN
MBTM - 2,23 MLN
TzG - 3,18 MLN
Widać po wynikach , że Masterchef mocno stracił po dołączeniu MBTM do rywalizacji o widza Za to widownia w sb się podwyższyła , i dla MT i TVoP (choć ten program prawie napewno spadnie po tym sezonie z anteny)

I się nie myliłem. "Rolnik szuka żony" wczoraj zobaczyło aż 2,8 mln widzów, i był to trzeci najchętniej oglądalny program rozrywkowy tygodnia (wyprzedziły go tylko "Mam Talent" i "Taniec z Gwiazdami"). A program TVN-u odniósł porażkę, nie dość, że stracił widzów, to jeszcze zanotował gorszy udział w grupie komercyjnej (16,14%) od "Rolnika..." (17,09%), co tylko potwierdza klapę produkcji.Trzeciak pisze:A skąd ta pewność? Wcale to nie jest wykluczone, tym bardziej, że "Blondynka" także notuje dobry wynik świetnie ciągnie ten program, czego TVN nie ma. Poza tym w środę na Polsacie wchodzi "Top Chef", a na Dwójce "Na Sygnale", które mogą nieźle rozłożyć ten program.bartek09 pisze:Za dobrymi wynikami zapewne stoi intensywna promocja programu i po prostu ciekawość widzów. Kolejne odcinku już nie będą miały takiej oglądalności.
Z tym , że w paśmie 21 nd TVP1 nigdy nie bedzie miec mniej widzów , niż 2,5 MLN , więc to żaden sukces ;/ W tym paśmie wszystko w takim razie jest sukcesem stacji xd