Telemetria to ci¹g³y elektroniczny pomiar widowni telewizyjnej. W wylosowanych gospodarstwach domowych zamontowane s¹ niewielkie urz¹dzenia elektroniczne - telemetry, które pod³¹czone do dostêpnego w domu sprzêtu telewizyjnego, zapamiêtuj¹ zarówno moment w³¹czenia i wy³¹czenia telewizora, jak i nazwê odbieranej stacji.
Badany przy pomocy specjalnego pilota telemetrycznego rejestruje siê, informuj¹c system, ¿e w³aœnie zacz¹³ lub skoùczy³ ogl¹daÌ telewizjê. Zgromadzone w ten sposób informacje transmitowane s¹ poprzez modem do centrum obliczeniowego TNS OBOP.
Centralny komputer TNS OBOP ³¹czy siê automatycznie i bezg³oœnie z miernikiem zainstalowanym w domu i pobiera dane z poprzedniego dnia. Nastêpnie dane o ogl¹dalnoœci s¹ kompilowane z danymi z monitoringu programowego i reklamowego, a potem przeliczane. Dziêki temu serwis telemetryczny dostarcza z dok³adnoœci¹ do jednej minuty dane o widowni dowolnie definiowanych pasm dla ponad 200 stacji telewizyjnych. Baza danych telemetrycznych zawiera równie¿ informacje o czasie emisji i ogl¹dalnoœci programów TV, bloków reklamowych i pojedynczych reklamówek dla 14 najwa¿niejszych stacji telewizyjnych.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl
Niestety FAKTY nie przebi³y ostatniego wyniku :? Ogl¹dalnoœÌ ponownie bliska 4,4 mln widzów. Szkoda i mam nadziejê, ¿e zim¹ przebij¹ barierê 5 milionów. Przypomnê, ¿e po odejœciu Lisa FSKTY chyba tylko raz tê barierê przeskoczy³y. Ale ogólnie jest dobrze, ogl¹dalnoœÌ trzyma siê (naszczêœcie) na wysokim poziomie Bogu dziêki -nie spada
no ale 6. miejsce to jest naprawdĂŞ dobry wynik
Âżeby chociaÂż stanĂŞÂły kiedyÂś na podium tj przynajmniej 3. miejsce gdyby Fakty miaÂły wtedy by byÂła mowa o wielkim sukcesie
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
NO NIE NO tego to nie mogĂŞ zrozumieĂŚ
w jeden dzieĂą Fakty na 6. miejscu a w drugi poniÂżej dziesiÂątki
nie mogĂŞ patrzeĂŚ jak jakaÂś gÂłupia fala zbrodni piepszonego polsatu jest w rankinku 10. najpopularniejszych programĂłw
widac, Âże wieÂśniaki nie majÂą co w domu oglÂądaĂŚ
ja tam wole W11 czy Kryminalnych niz jak¹œ tam falê zbrodni
mam nadziejĂŞ, Âże jutro siĂŞ wynik oglÂądalnoÂści poprawi
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
A ja siê tam nie dziwie. Pozatym tak¹ Falê zbrodni i Pensjonat pod Ró¿¹ ogl¹da³em nawet ja Dla mnie ciekawsza by³a np w³aœnie FALA ZBRODNI ni¿ nudnawe ju¿ "Mamy Ciê" (mnie np ju¿ nudzi) lub Pod napiêciem -Marcin Wrona straci³ juz moj¹ sympatiê kilka tygodnii temu. Miasto wiec te¿ ogl¹da³o FALà (mieszkam w Bytomiu ).
Dlatego pewnie teÂż TVN miaÂł w niedziele tak niskie udziaÂły: 13,7%. POLSAT miaÂł 17%. Taka Fala zbrodni i Pensjonat zgroamdzili Âśrednio po 4,5 mln, TVN i jego MAMY ciĂŞ z POd napiĂŞciem sr. 3 miliony widzĂłw. Pewnie NAjsztub tez miaÂł niski wynik...
Ale "WiadomoÂści" teÂż cieĂąko - 5,8mln widzĂłw jako najlepszy wynik z caÂłego tyogodnia... no, no...
Gag z Kayah miaÂł byĂŚ wyemitowany wczeÂśniej, zauwaÂżyliÂście Âże jak wyskoczyli z kwiatami to zawoÂłali coÂś w stylu "Witamy CiĂŞ w nowym programie telewizji TVN 'Mamy CiĂŞ!'". Nagrywali to gdzieÂś na poczÂątku tego roku, bo w tych najnowszych gagach woÂłajÂą tylko "Mamy CiĂŞ!" i juÂż wiadomo o co chodzi
A w ostatnim odcinku fajna byÂła tylko ta babka z "LokatorĂłw" czy "SÂąsiadĂłw"... juÂż sam nie wiem
A ja w niedzielĂŞ oprĂłcz "Mamy CiĂŞ!" oglÂądam jeszcze "Smallville" na TVN Siedem W TVN Siedem ten serial oglada od 250 tys. widzĂłw [wg. OBOP] do 350 tys. [AGB].
Kayah nie wyraÂżaÂła udziaÂł na wyemitowanie gagu i przyjÂście do studia, toteÂż zdecydowali siĂŞ, Âżeby daĂŚ ten gag Kurowskiej. Ale Kayah teraz zmieniÂła zdanie i jest MĂłwiÂło siĂŞ o tym juÂż od dawna.
Troche tendencyjny ten wykres- na pierwszy rzut oka wynika z niego, Âże WiadomoÂściom spadÂło, bo Dworak dorwaÂł siĂŞ do koryta, a Faktom- bo odszedÂł Lis. A te spadki i wzrosty to normalny roczny rytm- do koĂąca roku roÂśnie, potem do wakacji spada, przez wakacje nisko, a po wakacjach znĂłw do koĂąca roku roÂśnie. Jedno nie ulega wÂątpliwoÂści- Wydarzeniom/Informacjom na pewno wzrosÂło po innowacjach Lisa.
Poza tym widaĂŚ tam jedynie ogĂłlno panujÂący trend - tj albo wszyscy zyskujÂą, albo wszyscy rĂłwnoczeÂśnie tracÂą. wyjÂątkiem byÂły polsatowskie Informacje, ktĂłre traciÂły od listopada 2003r do stycznia 2004r - w tym czasie zyskiwaÂła TVP1 i TVN. Obecnie trzymam kciuki za poraÂżkĂŞ Lisa - Âżal mi starych Informacji. OczywiÂście rĂłzniÂły siĂŞ od dzisiejszych WydarzeĂą, ale w rzeczywistoÂści byÂły powaÂżniejsze.
PS a gdzie Teleexpres i Panorama? ZwÂłaszcza ten pierwszy - lider w wynikach ogladalnoÂści, Panorama o 18.30 tez zazwyczaj wygrywa z Wydarzeniami.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....