Kazimiera Szczuka

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
bambi
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bambi »

mi sie podobaÂł ten wywiad w Vivie, szczegĂłlnie o zyciu prywatnym ale co to byÂło tez wÂłasciwie nic, w sumie jakbym czytaÂła o sobie, tez cierpie na spiaczke albo to je4stem lesbijka polityczna ekstra a kto wie moze nie tylko:) a w co za tydzien byÂło baaaaaaaardzo kroĂłtko chyba minuta albo dwie, ale za to jak slicznie kazia wygladaÂła w takiej obcisÂłej sukience (tzn gĂłra byÂła obcisÂła -)i spokojnie poddawaÂłaa sie zabiegom fryzjerskim:) Kazia jako modelka :?: superrrrrr :lol: :) :)
zadra
Bywalec
Bywalec

wydanie II poprawione

Post autor: zadra »

dziÂś w czasie "NajsÂłabszego ogniwa" byÂła reklama jej programu o ksiazkach.
Moze wreszcie zacznie sie promocja, bo do tej pory wiĂŞkszosc ludzi nawet nie wiedizaÂła, Âże cos takiego istnieje!
zadra
Bywalec
Bywalec

dla osĂłb z warszawy i okolic :-)

Lambda Cafe zaprasza! - spotkanie z KazimierÂą SzczukÂą

JuÂż 15 grudnia o godzinie 19.00 goÂściem Lambda Cafe bĂŞdzie Kazimiera Szczuka!

Wybitna humanistka, pisarka, znana wszystkim feministka. Z Kazimier¹ Szczuk¹ porozmawiamy o aborcji i feminizmie, a tak¿e o jej najnowszej ksi¹¿ce i na wiele innych tematów. PrzyjdŸcie koniecznie! Nie przegapcie tej okazji!

W trakcie spotkania bĂŞdzie moÂżna zakupiĂŚ najnowszÂą pozycjĂŞ autorki - pod tytuÂłem "Milczenie owieczek".

Termin: ÂŚroda, 15 grudnia 2004, godz. 19:00 w siedzibie Stowarzyszenia Lambda Warszawa, ul. HoÂża 50/40 - przy MarszaÂłkowskiej)
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

SZkoda Âże mam do Wawy 3 h drogi.....
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
justa'60
Początkujący
Początkujący

Post autor: justa'60 »

Kazia jest Super!! w "Wydaniu drugim poprawionym". Ostatnio Profesor K³osiùski/ wspó³prowadz¹cy/ chwali³ J¹ za œwietne porównania , za wnikliwe spojrzenie itd. Polecam - œwietny program!
nowicjusz
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

justa'60 pisze:Kazia jest Super!! w "Wydaniu drugim poprawionym". Ostatnio Profesor K³osiùski/ wspó³prowadz¹cy/ chwali³ J¹ za œwietne porównania , za wnikliwe spojrzenie itd. Polecam - œwietny program!
Co do tego, Âże "Wydanie II poprawione" jest Âświetnym programem nie mam Âżadnych wÂątpliwoÂści. Program oglÂądam z wielkim zainteresowaniem (Szkoda tylko, Âże programu nie ma teÂż w TVN -ie).
A dzisiejszy odcinek OGNIWA byÂł Âświetny. Kazia wydaÂła nawet ciekawy odgÂłos (konia chyba) :D . Pozatym lubiĂŞ odcinki, gdzie uczestnicy popisujÂą siĂŞ wiedzÂą -chodzi o duÂże wygrane. DziÂś byÂło chyba 14700 zÂłotych 8)
http://www.tvnfakty.pl - wszystkie fakty o TVN

BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
zadra
Bywalec
Bywalec

szczuka harpiÂą roku

Domagalik przyznaÂła swoje coroczne nagrody, jedna z nich powĂŞdrowaÂła do szczuki:

"Harpi¹ 2004 zostaje tak¿e Kazimiera Szczuka - nie za to, ¿e jako pierwsza na tak¹ skalê spopularyzowa³a w telewizji aparat na zêby, nie dlatego, ¿e w ramach równouprawnienia poca³owa³a jednego z telewizyjnych dyrektorów w rêkê, i nie dlatego, ¿e wyskakuj¹c z "Pegaza", gdzie indziej przy³apuje innych na niewiedzy. Równie¿ nie za swoje, komentowane nawet na tych ³amach, gafy, ale za to, ¿e jest m³od¹ kobiet¹, która swoj¹ niepokor¹, niezgod¹ na obyczajow¹ g³upotê i zaanga¿owaniem w to, o czym mówi i jak mówi, sprawia, ¿e feminizm staje siê u nas pojêciem publicznie dyskutowanym. Doda³a wiêc do niego to, czego do tej pory ba³y siê, jak diabe³ œwiêconej wody, feministki - komercjê. Poza tym naprawdê zna siê na literaturze. Kocha ksi¹¿ki. Wystarczy. "

tutaj ca³oœÌ: http://www.wprost.pl/ar/?O=71324&C=57
zadra
Bywalec
Bywalec

szczuka

a w nowej Gali w podsumowaniu roku Szczuka zostaÂła uznana za jedno z odkryĂŚ 2004, jest teÂż zdjĂŞcie!

caÂły numer beznadziejny, wyjÂątek to artykuÂł o Amandzie Lear :D
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

Fajny numer Gali, wedÂług mnie, dobry jest przez artykuÂł o Kasi z "Wyprawy Robinson". :D
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
zadra
Bywalec
Bywalec

gala

Maciek pisze:Fajny numer Gali, wedÂług mnie, dobry jest przez artykuÂł o Kasi z "Wyprawy Robinson". :D
no, moge jeszcze zrobiĂŚ wyjÂątek dla wywiadu z RenatÂą Dancewicz, ktĂłry przyjemnie odbiega od sztampy wiekszosci wywiadĂłw z gwiazdami w takich pismach! :D
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

WÂłaÂśnie, teÂż jest niezÂły. :D
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Myszak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Myszak »

Obserwuj¹c postac kazimiery szczuki z perspektywy obserwatora dochodze do wniosku, ze mimo calego tego zamtu, ktory roztacza sie wokól jej fizycznoœci, tak naprawde nie zauwa¿am innej postacji, ktora w sposob tak wyraŸny zarysowa³a sie w medium telewizyjnym. Nie chodzi mi tylko o teleturniej "Najs³absze Ogniwo", ktory stal sie odskoczni¹, to robieniua tego co naprawde ja interesuje i do tego co zgodne jest z jej przekonaniem, choc na marginesie przynam ze ze wzgledy na postac Kazimiery Szczuki , teleturniej tenm sta³ sie w moim przekonaniu jednym z lepszych, jesli nie najlepszym jaki mia³em okazje ogl¹daÌ. Po s³abym poczatku i kiepskim pierwszym sezonie, drugi okaza³ sie naprawde bardzo dobrym widowiskiem. Kolejny element rysujacy postac charyzmatycznej feministki to 'Wydanie drugie poprawione", jeden z najlepszych programów o ksi¹¿kach. Konkluzja jaka mia³a wyp³yn¹c z tego wywodu, to miedzyjnymi fakt ze z ca³¹pewnoœcia kazimiera szczuka w moim przekonaniu jest odkryciem roku...nie wiem czy w przysz³ym pojawi sie jednostka podobna, ale mam nadzieje ¿e pojawi sie kolejna seria "najs³abszego ogniwa"
Re-----aktywacja-----Aktywuje sie na nowo....
zadra
Bywalec
Bywalec

szczuka

W nowym numerze kwartalnika "Zadra" jest list do redakcji autorstwa Kazi Szczuki, a w numerze jest jeszcze tekst "KsiÂązkowy backlash" w ktĂłrym pisze sie o pomijaniu w prasie ostatniej ksiaÂżki Szczuki.
zadra
Bywalec
Bywalec

szczuka

ogladaliÂście dziÂś KaziĂŞ w "Warto rozmawiaĂŚ"? byÂła goÂściem obok m.in. Pilcha, Bralczyka.

Program oczywiscie beznadziejny i stronniczy, ale Kazia Âświetna i najwiecej ze wszystkich mĂłwiÂła! :D
Awatar użytkownika
bambi
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bambi »

ja ogladaÂłam, Kazia byÂła najlepsza, a niektĂłrzy panowie beznadziejni, a dzisiaj bedzie powtĂłrka tego programu na tv polonia godz. 22:10
ODPOWIEDZ