Zobaczymy jak sobie poradzi w kolejnych tygodniach. Chociaż wynik pierwszego odcinka pokazuje, że z całą pewnością jest zainteresowanie tego typu programami wśród widzów. To co dalej? "The Voice Kids" za rok w TVP?
Mi program średnio przypadł do gustu, ale to głównie dlatego, że nie przepadam właśnie za takimi programami z udziałem dzieci i z góry jestem do nich negatywnie nastawiony, więc ciężko jest mi go ocenić. Było parę lepszych momentów i parę słabszych. Na plus na pewno prowadzenie Chajzera. Podobał mi się też montaż materiałów z castingów (w ogóle chyba montażyści FremantleMedia mają ostatnio lepsze dni, bo pierwszy odcinek "Project Runway" też był niezły pod tym względem

). Osobiście stałym widzem tego programu nie będę, ale z ciekawością będę obserwować, jak sobie będzie radzić.
Trzeciak pisze:Swoją drogą - tak świetny wynik chyba ewidentnie zamyka perspektywę powrotu "X Factora" w najbliższych latach, jeśli nie w ogóle.
Teoretycznie "X Factor" mógłby wrócić na niedziele w jednej ramówce z "Małymi Gigantami" (oczywiście po niezbędnych zmianach personalnych w jury). Tylko, że wtedy to "Project Runway" albo "You Can Dance" musiałyby dostać przerwę. Nie wiem jak będzie, ale nie wyciągałbym od razu wniosków, że sukces "Małych Gigantów" oznacza koniec "X Factora". W końcu to zupełnie różne programy.