[TVN] You Can Dance - Po prostu tańcz!
Moderator: Łukasz
Re: You Can Dance - Po prostu tańcz!
Mówienie, że "nigdy" (szczególnie po wynikach chociażby "Mąż czy nie mąż", czy "Samej Słodyczy") jest jednak przesadą.
Mam wrażenie że YCD wrócił tylko na 1 edycję, potencjał tego programu już chyba się wyczerpał tak jak na całym świecie i tak w Polsce, to już nie te czasy widownia telewizyjna sie zmieniła od tamtego czasu
To już wiemy, dlaczego przesunięto program na poniedziałek
: http://film.interia.pl/wiadomosci/telew ... 09582,3604
Mimo wszystko decyzja dla mnie błędna. Program radził sobie świetnie w środy, bronił się nawet, jak w środy była emitowana Liga Mistrzów UEFA. A "YCD" raczej nie jest skierowany do całej rodziny.

Mimo wszystko decyzja dla mnie błędna. Program radził sobie świetnie w środy, bronił się nawet, jak w środy była emitowana Liga Mistrzów UEFA. A "YCD" raczej nie jest skierowany do całej rodziny.
You can dance ma naparwde chyba bardzo niskie wyniki oglądalności i mam obawy czy 8 edycja moze nie okazac sie juz teraz naparwde ostatnią edycje w historii polskiej wersji programu, ale to wina stacji trzeba bylo emitować program w środy, a nie w poniedziałek.
Aż tak bardzo niskich nie ma. Już nie popadajmy w przesadę.
I tu znów wrócę m. in. do Holandii, gdzie format osiąga udziały, o których nawet lepiej nie wspominać. Choć fakt, że "wyrzucenie" jednej z jurorek tam też zrobiło swoje. 

Przecież program na całkiem przyzwoite wyniki - w 16-49 ma udziały 17-18%, jest ok.
Mam nadzieję, że to się nie spełni, ale "X Factor" też miał w 16-49 udziały w wysokości 18 proc., a jak wiemy - zszedł z ramówki stacji.
X Factor jest znacznie droższy w produkcji. Wiem, że tego nie widać, ale tak jest.
Sponsorzy tutaj też nie są bez znaczenia. Jakiś powód musiał być, skoro przerwa z "YCD" trwała dłużej niż zwykle. 

Ale poprzednia edycja miala wieksze wyniki oglądalności
Ale była emitowana w środę, a w środę cokolwiek się wstawi ma w zasadzie dobrą oglądalność z zaślubinami syna na czele. Poniedziałek to zupełnie inna bajka i chyba wynik pasma się poprawił.
-
- Czasem tu wpada
Project Runway w środę ma zaledwie 1,3 mln więc jest wyjątekSevenUP pisze:Ale była emitowana w środę, a w środę cokolwiek się wstawi ma w zasadzie dobrą oglądalność z zaślubinami syna na czele. Poniedziałek to zupełnie inna bajka i chyba wynik pasma się poprawił.

Mimo to Runway wygrywa z konkurencją w 16-49 i ma lepsze wyniki niż rok temu Bitwa o dom. Zresztą YCD też ma lepsze wyniki niż rok temu Sama słodycz.
Ale ogólnie jakieś szału w tej edycji nie ma słabi tancerze i ogólnie czasy YCD mineły
Słabi tancerze ? oj tu się nie zgodzę. Program ma bardzo wysoki poziom i kilku genialnych tancerzy nie dostanie się do odcinków na żywo mimo że np. w 7 sezonie mieliby murowane miejsce według mnie. Na razie program jest realizowany bardzo dobrze. Teraz mam nadzieje że nie powtórzy się sytuacja z przed roku. Kiedy X Factor miał castingi, bootcamp i domy jurorskie realizowane na wysokim poziomie wręcz na poziomie oryginału ale kiedy przyszły odcinki na żywo cały czar prysnął. Oby poziom YCD był utrzymany do finału