TVN24 BIS - dyskusja ogólna

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Camilo
Guru
Guru

Re: TVN24 Biznes i Świat - dyskusja ogólna

Post autor: Camilo »

Od jakiegoś czasu stacja nie emituje już filmów dokumentalnych po 23.00. I kończy tak absolutnie każda pozycja programowa, do której przyzwyczaję się i którą polubię. :lol2: Dlatego wolę już nie chwalić "Świata w południe" i "Świata o czwartej".
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: michal_borkowski »

Widać stacja nie ma określonego pomysłu na to pasmo, choć osobiście wolę, jeśli pojawiają się tam pozycje magazynowe np. powtórka Blejera (jest emitowany dość wcześnie), niż dokument, których jest dużo w weekend. Ostatecznie może skończyć się tak, że zdublują Dzień po Dniu, który będzie emitowany na obu antenach.
To tylko moje skromne zdanie
Ksero
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ksero »

Dwie stacje informacyjne nie emitują informacji po godzinie 18. Program Blajera mogliby skrócić do pół godziny lub np. przesunąć na godzinę wcześniej.
KKK
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Hm, program Blejera został już okrojony do ok. 35 minut (odejmując bloki reklamowe), a po 18. w TVN 24 BIŚ jest krótki, ale jednak, serwis informacyjny.
Ksero
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ksero »

Racja, ale np. tak jak wczorajsza sytuacja związana z niewyłonieniem prezesa ZUS. Ktoś włączył o 18:25 TVN24BiŚ, widzi pilny pasek i tyle zobaczył. Musi czekać do 19 na pierwsze podsumowanie dnia, ale tam w ogóle nie znalazła się ta informacja. Problemem polskich stacji informacyjnych jest nadmiar informacji podawanych przedpołudniem i nagłe ich zniknięcie w godzinach popołudniowych/wieczornych.
KKK
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Dla mnie "Tak Jest" w TVN24 mogłoby trwać krócej, tak by czas pomiędzy 18. a 19. nieco urozmaicić, ale to dyskusja nie na ten wątek.
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Swego czasu mieli prime-time w namiastce amerykańskiego stylu, co bardzo mi odpowiadało, a po likwidacji "Epicentrum" i odejściu Węglarczyka ze "Świata" jakoś cały czas nie mogę się tam odnaleźć. Blajer też już się odrobinę wypalił, Werner zniknęła, a "Fakty" i "Fakty po Faktach" są w TVN24, więc to żadna atrakcja. Na domiar złego doszła jeszcze Pieńkowska.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Ja chciałbym zwrócić uwagę na rzecz jaką od pewnego czasu obserwuję, ale gdzie się podziali prezenterzy tej stacji? Ostatnio tylko pojawiają się Agata Wolna, Łukasz Kijek, Mateusz Walczak, Patrycjusz Wyżga, Patrycja Drozd, Robert Stanilewicz i Michał Sznajder. Pomijając Karolinę Hytrek-Prosiecką, która przebywa obecnie na urlopie to dziennikarze tacy jak Jan Niedziałek, Paweł Blajer czy Katarzyna Karpa-Świderek bardzo rzadko pojawiają się na antenie, a Joannę Skrzypiec to już nawet nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem. Coś dziwnego dzieje się w tej stacji.
ketjow
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: ketjow »

a wiadomo co z Moniką Tomasik?
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

A może nieobecność Katarzyny Werner też jest z tym związana?
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

ketjow pisze:a wiadomo co z Moniką Tomasik?
Na urlopie macierzyńskim.
michal_borkowski pisze:A może nieobecność Katarzyny Werner też jest z tym związana?
Powód nieobecności Katarzyny Werner znam i mogę w 100 proc. powiedzieć, że nie jest z tym związana, mimo, że nie znam powodów nieobecności Joanny Skrzypiec czy rzadkich dyżurów innych dziennikarzy.
Martin1999
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Martin1999 »

"Camilo"]Swego czasu mieli prime-time w namiastce amerykańskiego stylu, co bardzo mi odpowiadało, a po likwidacji "Epicentrum" i odejściu Węglarczyka ze "Świata" jakoś cały czas nie mogę się tam odnaleźć. Blajer też już się odrobinę wypalił, Werner zniknęła, a "Fakty" i "Fakty po Faktach" są w TVN24, więc to żadna atrakcja. Na domiar złego doszła jeszcze Pieńkowska.[/quote]
Ja tak samo nie mogę w tej stacji znaleźć nic dla siebie po odejściu B.Wenglarczyka świat jest słaby, a tak samo 24h hoć Sznajder nawet dobrze prowadzi to Werner prowadziła lepiej.
tvn24bisfan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tvn24bisfan »

Od teraz pasek z zapowiedziami jest też używany wieczorami, co jest to dla mnie zmianą na minus.
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Program specjalny poświęcony prof. Bartoszewskiemu jest emitowany równocześnie w TVN24 i TVN24 BIŚ.
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Program "Pieprz i Wanilia", znany z anteny TVP, od soboty 2 maja w TVN24 BIŚ - Elżbieta Dzikowska, 78-letnia podróżniczki i sinolog, złoży wizytę w Chinach, o czym opowiedziała red. Janowi Niedziałkowi. Emisja o 12. 30.
ODPOWIEDZ