To nie jest pierwszy kana³ tematyczny TVP i nie pierwszy nieudany.Kilka lat temu TVP uruchomi³a kana³ TYLKO MUZYKA.Oczywiœcie tak jak TVP KULTURA kana³ mia³ ma³¹ ogl¹dalnoœÌ i w konsekwencji upad³.TVN_FAN pisze:Po prostu to nietrafiony strza³ TVP w pierwszy swój tematyczny kana³ i tutaj zupe³nie nic nie pomo¿e.
TVP Kultura
Moderator: Łukasz
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Desperacko poszukuje archiwalnego zapisu Teatru Telewizjii Spektaklu
pod tytuÂłem "Rajski ogrĂłdek " spektaklu dyplomowego IV roku PWST w Krakowie !
Jesli komuÂś wpadÂło kiedys w rece badz ma mozliwosci dostepu do tegoÂż nagrania
prosze o kontakt : [email protected]
Jesli komuÂś wpadÂło kiedys w rece badz ma mozliwosci dostepu do tegoÂż nagrania
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
poszukaj na stronoe http://www.itvp.pl*Marcia* pisze:Desperacko poszukuje archiwalnego zapisu Teatru Telewizjii Spektaklu
co ja miaÂłem tu mĂłwi,ĂŚ aha TVP niema co robiĂŚ wyrzuca naszÂą kasĂŞ w bÂłoto
Re: TVP Kultura
Nowe logo stacji na 10. urodziny:

Zmiana niewielka, subtelna ale przynajmniej dopasowana do oprawy graficznej, także na plus.
TVP Kultura ma w budżecie ok. 5 mln zł na produkcje programowe - dla porównania: to równowartość trzech edycji Warszawskich Spotkań Teatralnych. Ten festiwal trwa dwa tygodnie - obszerne podsumowanie działalności TVP Kultura pojawiło się ostatnio w "Gazecie Wyborczej".
Skoro przy porównaniach jesteśmy - to mniej więcej równowartość połowy jednej edycji dużego telewizyjnego widowiska rozrywkowego.
TVP Kultura puszcza właśnie "Dzień świra", okraszony jak wiemy nieco kwiecistą polszczyzną. Nie chce byś złośliwy, ale w imię narodowej poprawności to niebawem też raczej będzie nie do pomyślenia, a i cały film można uznać za antypolski.
- Maciek_POZ
- Guru
W sumie tak, choć uważam go za jeden z najlepszych filmów w historii naszej kinematografii po transformacji. Niby wulgarny, niby człowiek się z niego śmieje, ale ile razy każdy z nas widział swoje myśli w myślach głównego bohatera? Gdy spojrzy się na drugie dno tego filmu wcale nie jest już tak śmiesznie, bardziej ironicznie.Camilo pisze:TVP Kultura puszcza właśnie "Dzień świra", okraszony jak wiemy nieco kwiecistą polszczyzną. Nie chce byś złośliwy, ale w imię narodowej poprawności to niebawem też raczej będzie nie do pomyślenia, a i cały film można uznać za antypolski.
Pytanie co będzie zakładać nowa poprawność? Że Polacy w II WŚ byli jedynie ofiarami? Czy to, że za komuny ludzie obecnie związani z partią rządzącą byli kryształowi, a reszta to zaprzańcy i zdrajcy? Zobaczymy te "hollywoodzkie dzieła", które obiecywano w kampanii wyborczej. Chociaż? Nie wiem, czy chciałbym to oglądać...
Nieoficjalny fanklub Agnieszki Cegielskiej - o pogodzie i nie tylko
http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!

http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!
I nade wszystko "krzewienie wartości chrześcijańskich". Czy para mieszkająca bez ślubu w serialu już kwalifikuje się pod to czy jeszcze nie?
-
- Fan Forum
Stacja, jako pierwsza w Polsce, pokaże nagrodzony w 2014 roku nagrodą Emmy - brytyjski serial "Utopia". Emisja zapowiadana jest na 22.30 w soboty.
To tylko moje skromne zdanie
Podobnie było chyba swego czasu z "Mad Menem". Cóż, mieliby większy budżet, to by to tak nie dziwiło.
W najbliższy czwartek "Hala odlotów" po raz ostatni. Wielka, wielka szkoda.
Katarzynę Janowską zastąpi najpewniej redaktor naczelny kwartalnika "Fronda Lux" Mateusz Matyszkowicz. Za rozwój kanału odpowiadał będzie także Jakub Moroz, teatrolog i redaktor "Frondy".