TVN: sprawy biężące (dyskusja ogólna o stacji i Grupie TVN Discovery Polska)

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

Anonymus
Bywalec
Bywalec

Post autor: Anonymus »

doktorfaustus1 pisze:Nie rozumiem Was. PrzecieÂż Tomasz Lis wyraÂźnie ÂłamaÂł umowĂŞ zawartÂą z TVN.
:arrow: Zgadzam siĂŞ z tobÂą doktorfaustus1
Dobrze wiedziaÂł Lis co robiÂł i Âże robiÂł Âźle to nie ma co go broniĂŚ. TVN moÂże trochĂŞ za szybklo go wywaliÂł z pracy ale z jedej strony moÂże i dobrze, nauczka jakaÂś dla Lisa.
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

Tak, pamiĂŞtam znikniĂŞcie Lisa. Nie byÂło go chyba przez caÂły luty i marzec 2001. Wszyscy siĂŞ zastanawiali co takiego siĂŞ staÂło, a potem wreszcie wyszÂło, Âże to po pierwsze ujawniÂła siĂŞ alergia na Miecugowa, ktĂłry wrĂłciÂł do TVN by poprowadziĂŚ Big Brothera, a po drugie, Âże Grzesiu ma tworzyĂŚ nowy program informacyjny, a Lisisko bĂŞdzie staĂŚ w miejscu :D
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Wiêc jasno z tego wynika, ¿e stosunki miêdzy szefami i w³aœcicielami TVN a Tomaszem Lisem od dawna nie nale¿a³y do najlepszych. Wniosek - wczeœniej czy póŸniej i tak podziêkowa³by za wspó³prace.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Tak ale tvn nie mĂłgÂł dopuÂściĂŚ przecieÂż do tego by to On odszedÂł lepiej byÂło go zgnojiĂŚ... zresztÂą logika tvn-u jest zawsze pokrĂŞtna...
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Czemu nie móg³? Widocznie mia³ powody. Odys³am do wywiadu w przekroju, jaki yu¿ po odejœciu Lisa Piotrowi Najsztubowi udzieli³ Mariusz Walter. Bardzo interesuj¹ca jest czêœÌ, w której by³y prezes TVN mówi o ogromnych ambicjach swojego podw³adnego - tak wielkich, ¿e nawet nie chcia³ dzieliÌ siê dy¿urami ze swoimi kolegami i kole¿ankami z redakcji (mimo, ¿e dostawa³ sta³¹ pensje, niezale¿nie od iloœÌ wyst¹pieù). Czemu np taka Patrycja Redo lub ktoœ inny nie mog³a poprowadziÌ g³ównego wydania Faktów 20. 03. 2003r - kiedy to USA zaatakowa³y Irak? Jak wiadomo akcja rozpoczê³a siê w nocy - w studiu od 24 dy¿ur mia³ Paw³owski, a pan Lis pojawi³ siê oko³o 6.00 rano - wiadomo wówczas wiêkszoœÌ Polaków zerwa³a siê z ³ó¿ek aby sprawdizÌ czy jest wojna i kto iich przywita³? Kto spi³ ca³¹ œmietankê? Wiadomo T. Lis, a Marcin Paw³owski wróci³ sobie do domu. Pamiêtam, ¿e wóczas specjalne wydania Wiadomoœci prowadzili na zmianê: Ma³gorzata Prokopuk oraz S³awek Jeneralski. Ten ostatni pojawi³ siê tak¿e w g³ównym wydaniu - a przecie¿ mogli zawo³aÌ Pieùkowsk¹ - wiadomo - lepsza, sprawdzona w takich wydaniach etc.

OczywiÂście wiem, Âże Fakty byÂły autorskim dizennikiem Lisa, ale chyba w trosce o dobro stacji mĂłgÂł dopuÂściĂŚ do najwaÂżniejszych wydarzeĂą takÂże innych prezenterĂłw. Przeciez mĂłgÂł zachorowaĂŚ etc, a w razie nagÂłych wydarzeĂą ktoÂś powinnien poprowadziĂŚ ten program tak samo sprawnie jak Lis.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Anonymus
Bywalec
Bywalec

wczoraj ogl¹da³em lisa, w sumie to nie widzia³êm go odk¹d odszed³ z TVN-u, zmieni³ fryzurê i wygl¹da jeszcze gorzej :evil: teraz to jeszcze bardziej go nie lubiê
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
Anonymus
Bywalec
Bywalec

Zmiany w programie TVN

Dziœ o godz. 20 w³¹czy³em TVN jak zawsze aby ogl¹dn¹Ì Kryminalnych, a póŸniej po 21. jak zawsze w sobotê Ciao Darwin.
A tu zamiast Kryminalnych puœcili CiaoDarwin... rzecz jasna - ogl¹dn¹³em ale nie wiem dlaczego nie by³o Kryminalnych :?:
Napewno wczeÂśniej w reklamie 'Darwina podawali, Âże bĂŞdzie o 20. ale nie zwrĂłciÂłem uwagi, bo myÂślaÂłem, Âże jak zawsze... No cĂłz, nic siĂŞ wielkiego nie staÂło ale przepadÂł mĂłj ulubiony serial :wink:
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

ÂŻadne zmiany :)
Po prostu pierwsza seria "Kryminalnych" siĂŞ juÂż skoĂączyÂła, nowe odcinki bĂŞda emitowane najprawdopobodniej od 7 stycznia.
:)
Anonymus
Bywalec
Bywalec

No ale to, Âże o 20 nie byÂło Kryminalnych to chyba jest jakaÂś zmiana :x
Kryminalni a Ciao Darwin to co innego - jest ró¿nica
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Fajna ta komedia teraz na TVN. OglÂądacie? :D
Anonymus
Bywalec
Bywalec

wiem, ale ona siĂŞ juÂż chwilĂŞ temu zaczĂŞÂła
nie wiem czy jest sens oglÂądaĂŚ od poÂłowy
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

JÂą moÂżna oglÂądaĂŚ nawet od koĂąca. :D Sensu nie ma. ÂŚmieszne sÂą tylko poszczegĂłlne scenki. :D
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Anonymus pisze:No ale to, Âże o 20 nie byÂło Kryminalnych to chyba jest jakaÂś zmiana :x
Kryminalni a Ciao Darwin to co innego - jest ró¿nica
Tak, wiem. ÂŹle siĂŞ wyraziÂłem.
JuÂż siĂŞ tak nie krzyw :D

A komediĂŞ oglÂądam :D
:)
michal
Bywalec
Bywalec

Re: TVN odwoÂłaÂł siĂŞ od decyzji sÂądu...

Post autor: michal »

kamuii pisze: Jestem za Leesem oczywiscie ale rozwaliÂło mnie zdanie... "Ja nie ale dzieci w domu czekajÂą na te pieniÂądze...." :lol: :lol: :lol: wyobraziÂłam sobie te biedne dzieci w willi z basenem i ilomaÂś tam samochodami jak czekajÂą biedne na te pieniÂądze conajmniej jak by w jakiejÂś suterenie mieszkaÂły i im ich brakowaÂło... ;)
Wydaje mi siĂŞ, Âże nie chodzi o jego dzieci. Jak sobie przypominam to on ma te odszkodowanie daĂŚ na cele dobroczynne - dla biednych dzieci.
doktorfaustus1 pisze: Pamiêtam, ¿e wóczas specjalne wydania Wiadomoœci prowadzili na zmianê: Ma³gorzata Prokopuk oraz S³awek Jeneralski. Ten ostatni pojawi³ siê tak¿e w g³ównym wydaniu - a przecie¿ mogli zawo³aÌ Pieùkowsk¹ - wiadomo - lepsza, sprawdzona w takich wydaniach etc.
Takie œci¹ganie Pieùkowskiej mog³o by siê Ÿle skoùczyÌ. W koùcu ka¿dy zna swoj¹ wartoœÌ. Jeneralski jest dobry, a Pieùkosia mia³a zakontratowane pewnie wolne, jest gwiazd¹ i z jakiej racji mia³a by byÌ budzona skoro œwit? Tym bardziej, ¿e roboty i tak mieli mnóstwo z powodu choroby Durczoka. Lis to co innego. On musia³ byÌ jak najszybciej w studiu, bo jego wojenka podnieca. Jeœli by nie zadzwonili po niego to ca³a redakcja mia³aby przechlapane ;)

Co do Jeneralskiego nie mia³bym ¿adnych w¹tpliwoœci, ¿e da radê. Zreszt¹ wtedy ka¿dy prowadz¹cy g³ówne by³ profesjonalny. Teraz by³aby tragedia w razie jakiegoœ wielkiego nag³ego wydarzenia. Wysocka i Gawryluk spali³yby program. Ziemiec te¿ nie b³yszczy...
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Kuna i ÂŻagiel a Walternia : )

Post autor: kamuii »

http://info.onet.pl/1043380,11,item.html

teraz to dopiero bêdzie cyrk i zamieszanie wokó³ tvn... dobry PR
Android <3
ODPOWIEDZ