Aktualne sprawy forum
Moderator: Łukasz
Re: Aktualne sprawy forum
Jak najbardziej jest na to jeszcze szansa, stąd też wcześniej zostały opublikowane zmiany ;-)
Najciekawszą metamorfozę można by jeszcze rozszerzyć dodatkowo o programy a nawet stacje telewizyjne. Poza tym wszystko OK.
To też jest bardzo ogólne. Proponuję zamiast tego:1. Najlepsze w telewizji – programy, jednorazowe wydarzenia
- Najlepszy program informacyjny/publicystyczny
- Najlepszy program rozrywkowy
Jeśli musi być to "jednorazowe wydarzenie", to można to nazwać "Wydarzenie roku".
Tu by się jeszcze dało wydzielić publicystów do oddzielnej kategorii, ale może już to zostawmy3. Najlepszy dziennikarz – osoba, która prowadzi programy informacyjne i/lub publicystyczne.

Najciekawsza metamorfoza do tej pory i tak obejmowała również programy czy stacje telewizyjne jak i inne podmioty, (2 zwycięstwa w ramach historii Forumerów - Fakty oraz Tygodnik Wprost), opis był niedoprecyzowany, w ramach tej kategorii, a nie oddzielnej, również można głosować na "nie osoby" 
Najlepsze w telewizji rozdrobnimy tak jak Meteor proponuje. I to na tyle.

Najlepsze w telewizji rozdrobnimy tak jak Meteor proponuje. I to na tyle.
Dlaczego nie ma kategorii Miss srebrnego ekranu oraz Mister srebrnego ekranu ?
-
- Fan Forum

Taką decyzję podjęliśmy - w tym roku kategorie dotyczące ludzi mediów mają bardziej "rzeczowy" charakter, same nazwy Miss/Mister wskazywały nie dokonania zawodowe, a urodę i sympatie

Liczą się tylko Fakty.
Nazwy kategorii może i były trochę nietrafione, ale oddzielne kategorie dla kobiet i mężczyzn miały sens i warto byłoby do tego wrócić za rok.
Dziennikarz - dziennikarka, reporter - reporterka, prezenter - prezenterka? Nie przesadzajmy. Ten podział miał sens kilka lat temu - kiedy to forum żyło trochę inaczej, a tematy paru dziennikarek eksploatowane były dzień w dzień praktycznie od świtu od nocy.
-
- Fan Forum
Szkoda, że tak mało osób podało dotąd swoje propozycje do Forumerów.
To tylko moje skromne zdanie
Zawsze tak było, że najwięcej nominacji pojawiało się w ostatnich dniach.
Dokładnie. Jak są terminy pewnych zgłoszeń, to najwięcej zawsze jest w ostatnich dniach. Zresztą teraz to czas przedświątecznej gorączki. Swoje typy ja podam dopiero w okolicach Sylwestra. 

Jeszcze jedna propozycja zmian na forum przyszła mi do głowy. Żeby wzorem działu "TVN | Player", także w dziale "Telewizja" wyodrębnić pozycje archiwalne, bo walanie się tam takich tematów jak "Załóż się", "Ranking gwiazd" czy "Gwiezdny cyrk" niczemu już nie służy.
Tak też zrobimy, możliwie jeszcze przed świętami.
I nie wiem jak inni, przypuszczam że również, nie mam uprawnień do przeglądania tego archiwum w TVN.