TVN24 - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
Re: TVN24 - dyskusja ogólna (dawniej: Moje zdanie o TVN24)
Nie wiedzieć czemu, TVN24 spóźnił się z relacją na żywo wyboru Marszałka Sejmu i w przeciwieństwie do konkurencji, nadał ją z lekkim poślizgiem.
To tylko moje skromne zdanie
-
- Fan Forum
Na TVP info już się skończyło a tam trwało. Minuta-dwie? Nie sprawdzałem dokladnie.
-
- Czasem tu wpada
http://www.dailymotion.com/video/x3djfyr - muzyka z czołówki Polska i Świat (TVN24) była ostatnio wykorzystana w TVP Info
-
- Czasem tu wpada
Ktoś wie w jaki sposób podczas łączenia reporterów z studiem TVN24 sygnał jest przekazywany na Wiertniczą? Chodzi mi o połączenia reporterów , które są z zagranicy- TVN24 ma tam jakiś wóz transmisyjny ? , czy w inny sposób te połączenia idą do Warszawy ?
Pewnie są tam wozy transmisyjne - jeśli nie własne, to wypożyczone, co wydaje się normalną praktyką między redakcjami.
Co prawda zainspirowany PN2, ale dotyczy to wszystkich stacji newsowych. Irytuje mnie, gdy na ekranie jest jednocześnie napis "powtórka" i "na żywo" albo informacje na belce są już nieaktualne i pasek swoje, a belka swoje. Na prawdę nie idzie zrobić tak, by móc zdjąć poszczególne elementy grafiki w nocnym paśmie? Może szczegół, ale czasami wprowadza niezły chaos.
-
- Fan Forum
To dobrze, że stacja dba o zdrowie swoich reporterów, o czym świadczą kolorowe czapki Łukasika czy Poniatowskiego. Ostatnio w trakcie relacji na żywo z dachu siedziby TVN24, Dagmara Kaczmarek-Szalkow zwróciła uwagę Tomaszowi Zubilewiczowi na... brak szalika. Może to oczywiste, ale jeszcze do niedawna niektórym dziennikarzom wydawało się, że do krawata, "czapy" zakładać nie wypada. Widać niskie temperatury szybko zmieniły punkt widzenia.
Dokumenty emitowane w nocy z piątku na sobotę rozwalają cały układ ramówki powtórkowej znanej z innych dni. Nie podoba mi się to.
-
- Fan Forum
W tygodniu ok. 3.30 też jest powtórka dokumentu.
-
- Czasem tu wpada
Chciałbym dopytać, czy ktoś pamięta "Skróty Informacji" za czasów studia sprzed zmiany? Lata 2005-2006. Był to krótki serwis kwadrans po godzinie i kwadrans przed. Ktokolwiek ma nagranie z tego? Byłbym bardzo wdzięczny.
Ja niestety nie mam nagrania, ale pamiętam, że fajnie pod względem realizacji te skróty się wyróżniały i były chyba tylko na kwadrans przed pełną godziną.
Trzy ekrany ułożone pionowo, które były tłem w trakcie "weekendu na żywo", zostały przestawione w prawo. Pewnie dlatego serwisy w weekend są prowadzone standardowo z ekranami w tle.
Ekrany przestawiono chyba jakoś w zeszłym tygodniu a weekendowe wydania DnŻ prowadzone są w standardowy sposób od dłuższego czasu.
Re: TVN24 - dyskusja ogólna
To co wczoraj zrobili to skandal.Mam na myśli przerwanie "Czarno na Białym" w półzdania Cimoszewiczowi, bo Jarek na miesięcznicy.
Czyli co, demiurg ważniejszy niż poważny człowiek.O co kaman?!
Czyli co, demiurg ważniejszy niż poważny człowiek.O co kaman?!
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !