Aktualne sprawy forum
Moderator: Łukasz
Re: Aktualne sprawy forum
Filip Chajzer na Facebooku zamieścił wyniki Forumerów i podziękował. 

Nowi użytkownicy zaznaczono kolorem żółtym od 1 do 15 postów , a od 15 postów będzie już normalnie kolorem niebieskim ?
Słowo wstępu
Forum służy do prowadzenia dyskusji, wyrażania własnej opinii i wymiany poglądów. Jedynym warunkiem uczestniczenia w dyskusjach na forum jest akceptacja poniższego regulaminu i zarejestrowanie się. Przy rejestracji wymagane jest podanie loginu jaki będzie obowiązywać na forum i prawdziwego adresu e-mail, na który jest wysyłany link aktywacyjny. Każdy nowy użytkownik ma na forum okres przejściowy - do czasu uzyskania 15 postów, użytkownik ten ma ograniczone możliwości korzystania z forum - m.in. brak prywatnych wiadomości jak i ustawienia Sygnatury. Ograniczone funkcje nowych użytkowników związane są z zapobiegnięciem sytuacji związanych z rejestracją dla celów reklamowych bądź stalkingu. Nowo zarejestrowani użytkownicy do momentu uzyskania pełnej możliwości korzystania z forum oznaczeni są takim kolorem nazwy użytkownika. W niektórych przypadkach, uzyskanie pełnej możliwości korzystania z forum może nastąpić później, każdorazowo taki przypadek będzie opisywany w temacie "Aktualne sprawy forum".
Chciałem dowiedzieć czy da zmienić w ustawieniach np. usuwanie konta, ukrywanie online ?
Nie, tak.
Przed chwilą zaktualizowałem forum do najnowszej wersji.
Jest to "inna seria" skryptu phpbb niż dotychczas. W związku z tą aktualizacją zmiany są znacznie większe niż tylko drobne poprawki i względy bezpieczeństwa. Zasadniczą zmianą jest także mobilna wersja forum na smartfony (właśnie testowałem - u mnie działa) oraz inny wygląd forum. Stary szablon jest niekompatybilny. Musimy się z matikiem zastanowić nad grafiką forum. Pamiętam, że poprzednia grafika nawiązująca do barw TVNu miała równie dużo zwolenników, co przeciwników
W najbliższych dniach mogą pojawiać się jakieś błędy, czy niedogodności. W miarę możliwości informujcie nas o tym. Będziemy się starać je usunąć.
Jest to "inna seria" skryptu phpbb niż dotychczas. W związku z tą aktualizacją zmiany są znacznie większe niż tylko drobne poprawki i względy bezpieczeństwa. Zasadniczą zmianą jest także mobilna wersja forum na smartfony (właśnie testowałem - u mnie działa) oraz inny wygląd forum. Stary szablon jest niekompatybilny. Musimy się z matikiem zastanowić nad grafiką forum. Pamiętam, że poprzednia grafika nawiązująca do barw TVNu miała równie dużo zwolenników, co przeciwników

W najbliższych dniach mogą pojawiać się jakieś błędy, czy niedogodności. W miarę możliwości informujcie nas o tym. Będziemy się starać je usunąć.
Myślę, że bez względu czy grafika będzie jasna czy ciemna, jest to tylko kwestia przyzwyczajenia. Ja sam od razu po wprowadzeniu "TVNowskiej" grafiki byłem jednym z krytyków tego rozwiązania. Ale po jakimś czasie zupełnie przestało mi to przeszkadzać. I dzisiaj ciężko mi się przestawić na jasne tło 

- Maciek_POZ
- Guru
Moim zdaniem biała dominanta w kolorystyce za bardzo razi po oczach. Wersja mobilna na plus - może dzięki temu na forum dojdzie jeszcze jeden kolega :-). Czy grafika będzie nawiązywać do barw TVN, to niech już "starszyzna" rozstrzygnie, choć mnie poprzednia kolorystyka się podobała.
Nieoficjalny fanklub Agnieszki Cegielskiej - o pogodzie i nie tylko
http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!

http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!
@Łukasz, Ta strona jest gorzej i nieładnie to wygląda
, przed chwilą było ładnie i super a teraz gorzej 

Mi się ten ciemny, TVNowski styl podobał. Może tylko logo bym nieznacznie zmniejszył 

Podpisuję się w pełni pod tym. Do granatowej wersji już chyba wszyscy zdążyli się przyzwyczaić - i był to dość niestandardowy wyróżnik.Pelikan pisze:Myślę, że bez względu czy grafika będzie jasna czy ciemna, jest to tylko kwestia przyzwyczajenia. Ja sam od razu po wprowadzeniu "TVNowskiej" grafiki byłem jednym z krytyków tego rozwiązania. Ale po jakimś czasie zupełnie przestało mi to przeszkadzać. I dzisiaj ciężko mi się przestawić na jasne tło
Jest taki mały problem, bez logowania pisze ''Nikt dzisiaj nie obchodzi urodzin'' a z logowaniem pisze wszystkiego najlepszego dla kasska (23).
To tak ma być.
Jeśli chodzi o motyw strony to ja z kolei preferuję jasne kolory. 

Ja bym nie rezygnował całkowicie z jasnych kolorów, ale uzupełnił je np. pomarańczem i granatowym, żeby nie było tak blado. No i koniecznie trzeba wstawić nagłówek, bo póki co, to forum wygląda kiepsko 

Liczą się tylko Fakty.