TVN24 BIS - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
- Maciek_POZ
- Guru
Re: TVN24 BIS - dyskusja ogólna
Przy okazji znika "poszatkowany" DnŻ. Przyznaję, że rzadko oglądam TVN24 w sobotnie popołudnia więc ciężko mi powiedzieć, co dzieje się dalej po DŚM, zwłaszcza że EPG (jak sam wiesz) ściemnia i nie polegam na nim jak na Zawiszy.
Nieoficjalny fanklub Agnieszki Cegielskiej - o pogodzie i nie tylko
http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!

W soboty to DŚM jest dla mnie jedyną pozycją wartą uwagi i dlatego tak przyzwyczaiłem się do powtórek w BIS - jak nie mogę oglądać, to zawsze ustawiam nagrywarkę i wszystko elegancko mieści się między 15.10 a 16.00. Nocna ramówka z EPG też nie do końca pokrywa się z rzeczywistością - dość często jest przesunięcie w czasie i zwykle ucina mi początek. A na Playerze po prostu nie lubię oglądać, zwłaszcza, że tam pojawia się dopiero w poniedziałek koło południa.
Generalnie na skutek sytuacji politycznej pasmo sobotnie w TVN24 powinno teraz gdzieś do 15.00 wyglądać jak w dni robocze. Może niebawem, wraz z weekendowymi "Faktami po południu", wprowadzą wreszcie jakieś zmiany. Dotychczas chaos zdarzał się w tylko w okresie przedwyborczym, a teraz KOD trochę namieszał.
Generalnie na skutek sytuacji politycznej pasmo sobotnie w TVN24 powinno teraz gdzieś do 15.00 wyglądać jak w dni robocze. Może niebawem, wraz z weekendowymi "Faktami po południu", wprowadzą wreszcie jakieś zmiany. Dotychczas chaos zdarzał się w tylko w okresie przedwyborczym, a teraz KOD trochę namieszał.
- Maciek_POZ
- Guru
KOD nie musiałby się konstytuować, gdyby nie odpał, jaki robią miło(m)ściwie nam rządzący. Trzecie prawo dynamiki mówi w skrócie, że akcja rodzi reakcję. Gdyby PiS nie wariował i rządził z poszanowaniem prawa, to i powodów do wychodzenia na ulicę byłoby mniej i ludzie by bardziej spokojni byli. Jednak ta partia ma podżeganie i szczucie w genomie (i w akronimie hehe) i o spokoju w polityce możemy zapomnieć na lata. Z jednej strony dla dziennikarzy czy prawników to może być całkiem przyzwoity okres, bo gorących tematów i rozpraw będzie pod dostatkiem.
W każdym razie mogłoby tak być tak w sobotę: 11-12 DŚM, 12-15 DnŻ, 15 podsumowanie tygodnia 16 "Fakty po południu weekend"
W każdym razie mogłoby tak być tak w sobotę: 11-12 DŚM, 12-15 DnŻ, 15 podsumowanie tygodnia 16 "Fakty po południu weekend"

-
- Fan Forum
Dziś zamiast Faktów o 19, oglądaliśmy cd. Magazynu 24 godziny po południu.
To tylko moje skromne zdanie
Na Instagramie powstał oficjalny profil kanału.
Trochę czasu minęło już od zmiany TVN24 Biznes i Świat na TVN24 BIS. Wydawałoby się, że zmiana kosmetyczna, jednak to BIS nieco mówi o stacji. Wypowiem się głównie o paśmie "Poranek na BIS" bo jest rzeczywiście na BIS. Przed zmianami, fajne dynamiczne pasmo informacyjne - krótki serwis informacyjny, przegląd prasy z dyskusją obu prowadzących, i szybka prognoza pogody. Przyjemnie się to oglądało. A teraz? Dłuższe serwisy informacyjne, przegląd prasy prowadzi już tylko jedna osoba, po tym co najmniej 5 minutowy fragment Kropki nad i lub Faktów po Faktach i prognoza pogody. Te wstawki z powtórkami są bardzo słabe, przegląd prasy prowadzony przez jedną osobę też wprowadza nieco monotonii, znużenia w tym paśmie, że nie jest już tak świeżo jak dawniej. Kolejnych pasm po Poranku na BIS nie mam okazji aby często oglądać, więc się nie wypowiem, ale poziom trzymają za to 24 godziny. No i ciekawe jak nowe "Fakty z zagranicy" od poniedziałku i Jolanta Pieńkowska w nowej roli 

Też mnie dziwią te przeglądy prasy solo prowadzone, tak w BIS, jak i w WiW, bo w duetach (od niedawna i triach) robi to konkurencja, podobnie większość stacji radiowych. I w takich konfiguracjach wypada to dużo, dużo lepiej.
- Maciek_POZ
- Guru
Akurat to fakt z 24-ma godzinami, że są jednym z najlepszych programów w TVN24 BiS - zabrzmię teraz nieco obrazoburczo, bo rzucę się na pozycje, która w grafiku głównego TVN24 jest od lat, ale może puszczenie tego programu podwójnie na obu antenach o 18:00 byłoby lepsze niż "Tak jest", a A. Morozowski mógłby naszych polityków maglować w "Faktach po Faktach"...
Duety się sprawdzają, co pokazuje "Wstajesz i weekend" - jakoś przyjemniej płynie czas przy słuchaniu Małgosi i Marcina, bo jest interakcja, momentami się uzupełniają. Podobne rzeczy widziałem w zawieszonym "Studiu Active". Tam też próbowano robić zdrowotne przeglądy prasy - przykład Jakuba Porady, gdy pasmo prowadziła Marta Kuligowska.
Duety się sprawdzają, co pokazuje "Wstajesz i weekend" - jakoś przyjemniej płynie czas przy słuchaniu Małgosi i Marcina, bo jest interakcja, momentami się uzupełniają. Podobne rzeczy widziałem w zawieszonym "Studiu Active". Tam też próbowano robić zdrowotne przeglądy prasy - przykład Jakuba Porady, gdy pasmo prowadziła Marta Kuligowska.

Dziś zamiast "Świata technologii" zadebiutował nowy program "Pokaż nam świat". Program poprowadziła Kamila Kalińczak (prowadząca wieczorne serwisy informacyjne). W programie wykorzystywane są zdjęcia z platformy Kontakt24.
-
- Fan Forum
Od maja, zdaje się, nowa ramówka i nie będzie Świata Technologii, serwis informacyjny już o 20. 50 (po Faktach z Zagranicy), a wieczorny Magazyn 24 Godziny o 21. 30.
Przywróciliby na 21.00 "Epicentrum" i byłoby pięknie.
Kolizja "Polski i świata" oraz "24 godzin" absolutnie niepotrzebna.

O 21:00 nowa odsłona 24 Godzin. Prowadzą Michał Sznajder i Kamila Kalińczak.
Co się stało z Moniką Tomasik? Do Sznajdera w roli prowadzącego nie przyzwyczaiłem się mimo czasu jaki spędził on już w studio więc dla mnie zmiana na minus.
Co się stało z Moniką Tomasik? Do Sznajdera w roli prowadzącego nie przyzwyczaiłem się mimo czasu jaki spędził on już w studio więc dla mnie zmiana na minus.
Monika Tomasik od dawna prowadzi wydania o 18:00, chociaż w tym tygodniu jest Agata Wolna w popołudniowych 24 godzinach.
Nie oglądałem wieczornych wydań dosyć dawno więc zakładałem, że skoro pojawia się o 18:00 to wieczorem też. 

-
- Fan Forum
Ile trwały wczoraj 24 godziny?avatar pisze:O 21:00 nowa odsłona 24 Godzin. Prowadzą Michał Sznajder i Kamila Kalińczak.