Ten ork dla polskiej telewizji byÂł naprawdĂŞ owocny w zmiany. Takich rewolucji jeszcze chyba w Âżadnym roku nie mieliÂśmy.
SUKCESY
-
Justyna Pochanke -zostaje gwiazdÂą FAKTĂW tvn. Prowadzi je w sposĂłb charakterystyczny, taki energiczny jak "Magazyn 24 godziny". Bardzo dobrze, Âże znalazÂła siĂŞ w czoÂłowym programie TVN, na dobrej drodze by dostaĂŚ teogorcznÂą TELe KamerĂŞ 2004
-
Anita Werner - wystarczy jedno stwierdzenie: NajwiĂŞksze odkrycie telewizyjne roku. Na poczÂątku stycznia jeszcze "gwiazdka" FaktĂłw popoÂłudniowych i TVN24, w styczniu podobno obdarzona zaufaniem przez starego Waltera -prowadzi FAKTY g³ówne. ÂŚwietnie sobie radzi, udawadnia, Âże jest profesjonalistkÂą w kaÂżdym calu. Niestety kariera w sztandarowym programie TVN nie byÂła jej pisana, we wrzeÂśniu zdegradowana do FAKTĂW popoÂłudniowych :?
-
Kazimiera Szczuka - po pierwszych doœÌ s³abych odcinkach teleturnieju "Najs³abszego ogniwa" wyrobi³a siê -dziœ II sezon teleturnieju jest ju¿ doskona³y. Polskiej wersji tego formatu nie mo¿na ju¿ sobie wyobraziÌ bez Kazi. Mimo i¿ teleturniej milionów nie gromadzi to i tak jest popularny. Nie ma chyba osoby, która by nie mia³a kontaktu w teleturniejem. Z powodzeniem prowadzi "Wydanie II poprawione" w tvn24.
-
Hubert UrbaĂąski - poraz kolejny udawadnia, Âże my, polscy widzowie jeszcze nie do koĂąca go znamy. "Wyprawa Robinson" bez jego udziaÂłu nie byÂłaby tak dobrym reality show.
-
Szymon Majewski - œwietnie prowadzi "Mamy Ciê", ka¿dy niedzielny wieczór wype³nia du¿¹ dawk¹ rozrywki. Jego zapowiedzi reklam poprostu rozbrajaj¹ widzów.
-
Dorota Gawryluk - odsuniêta od Informacji, ¿egna siê z widzami, potem ponownie j¹ ogl¹damy. We wrzeœniu koùczy z Polsatem. Lis jej nie chce, profesjonalistkê zastêpujê Hani¹ Smoktunowicz. "Wydarzenia" nic nie rezprezetuj¹, Dorota przesz³a do TVP. Dobra decyzja. Teraz jest gwiazd¹ WIADOMOŒCI (tylko z ni¹ mo¿na wg mnie znieœÌ program), dobra prowadz¹ca FORUM. Oby tak dalej
PORAÂŻKI
-
Tomasz Lis - z "WydarzeĂą" chciaÂł zrobiĂŚ FAKTY. Jego za duÂże ambicje nie majÂą nic wspĂłlnego z rzeczywistoÂściÂą - "Wydarzenia" niewiele zwiĂŞkszyÂły oglÂądalnosc, program "Co z ta PolskÂą" nie jest zapowiadanym amerykaĂąskim show. W Faktach nie chciaÂł dopuszczaĂŚ innych do prowadzenia programu, ÂłamaÂł umowĂŞ z TVN, wystepowaÂł czesto u konkurencji -zwolnienie poprostu mu siĂŞ naleÂżaÂło
-
Hanna Smoktunowicz -w "Wydarzeniach" narazie niestety nie prezentuje nic interesujÂącego prĂłcz swoich dÂługich wÂłosĂłw. Nie pasuje siĂŞ na twarz powaÂżnego programu informacyjnego, nalezaÂł by siĂŞ jej jakiÂś luÂźniejszy program. Nie cierpiĂŞ "W imieniu nas wszystkich dziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ" w jej wykonaniu. To przecieÂż hasÂło Lisa na koniec FAKTĂw
-
AUTOMATY czyli o tym jak automaty opanowujÂą polskÂą telewizjĂŞ. Gwiazdy takie jak Danuta Holecka, Jolanta PieĂąkowska, Anita Werner zostajÂą zastÂąpione automatami: DorotÂą WysockÂą, AnnÂą JĂŞdrzejowskÂą czy Grzegorzem Kajdanowiczem.
-
Krzysztof Ibisz -koĂączy siĂŞ kariera pana Ibisza. PiÂąty BAR okazaÂł siĂŞ niewypaÂłem, sam nie prezentuje nic cieakwego. Kojarzy siĂŞ jedynie z rozrywkÂą Telewizji POlsat na bardzo niskim poziomie. Gdzie jakieÂś widowisko, gdzie jakiÂś teleturniej, gdzie coÂś nowego -wszĂŞdzie IBISz :?
-
Magda MoÂłek - miaÂła byĂŚ gwiazdÂą TVN. Obecnie nie prezentuje sobÂą nic ciekawego. NarzekaÂła na SpeÂłniamy marzenia, odmĂłwiÂła prowadzeniu Teleexpressu. Teraz ma MojÂą krew, ktĂłrej nakrĂŞcono zaledwie kilka odcinkĂłw. I co dalej? Mam nadziejĂŞ, Âże postaĂŚ ktĂłrÂą tak lubiĂŞ pokaÂże wiecej w tym roku.
Moje oczekiwania w tym roku: chciaÂłbym, ani zniknĂŞÂły wszystko wrĂłciÂło do normy. Automaciki musza byĂŚ zastÂąpione przez profesjonalistĂłw. Licze na powrĂłt Anity Werner do gÂłownych FAKTĂw (w zasadzie nie moÂżliwe)

, chcia³bym aby bardziej doceniono Patrycjê. Licze na to, ¿eby wiêcej po sobie pokazali Magda Mo³ek i Hanna Smoktunowicz. Licze równie¿ na nowe odcinki Najs³abszego ogniwa z Kazia w roli g³ównej