[TV4] Dziennik
Moderator: Łukasz
Veto! Co jest?! Ludzie, gdzie Wy macie oczy. 
Moim zdaniem "Dziennik" TV4 to jedn z najlepszych programów informacyjnych w Polsce. Jako jedyny pokazuje te informacje, których nie zobaczy siê na innych stacjach. Jest ciekawym uzupe³nieniem "Informacji" Polsatu. Nie jest ich wiern¹ kopi¹, choÌ tak przecie¿ móg³by byÌ realizowany. Swego czasu oglad¹³em go codziennie i szybko przekona³em siê, ¿e nie ma drugiego tak ciekawego serwisu. Smutna prawda. TVN 24 co pó³ godziny pokazuje dok³¹dnie to samo. "Fakty" - wiecej publicystyki ni¿ informacji, nierzadko emanuj¹ tani¹ sensacj¹... "Wiadomoœci" - wiej¹ nud¹... "Informacje" - obiektywne, profesjonalne i rzetelne... A "Dziennik" stawiam tu¿ za nimi.

Moim zdaniem "Dziennik" TV4 to jedn z najlepszych programów informacyjnych w Polsce. Jako jedyny pokazuje te informacje, których nie zobaczy siê na innych stacjach. Jest ciekawym uzupe³nieniem "Informacji" Polsatu. Nie jest ich wiern¹ kopi¹, choÌ tak przecie¿ móg³by byÌ realizowany. Swego czasu oglad¹³em go codziennie i szybko przekona³em siê, ¿e nie ma drugiego tak ciekawego serwisu. Smutna prawda. TVN 24 co pó³ godziny pokazuje dok³¹dnie to samo. "Fakty" - wiecej publicystyki ni¿ informacji, nierzadko emanuj¹ tani¹ sensacj¹... "Wiadomoœci" - wiej¹ nud¹... "Informacje" - obiektywne, profesjonalne i rzetelne... A "Dziennik" stawiam tu¿ za nimi.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Buchachacha chachacha INFORMACJE i obiektywizm z profesonalizmem, tak a ja jestem biskupem buchachachacha Porfesionalny jest Jaros³aw Guga³a i jego fatalna dykcja, obiektywny kumpel Walendziaka Piotr Miachalak, dawniej czo³owy dziennikarz TV PULS, pseudo gwaizda Dorota Gawryluk, i jak¿e dosadne oraz g³êbokie stand upy. Profesionalne s¹ róniê¿ czêste wpadki i awariê sprzêtu, sieÌ korespondentów na ca³ym œwiecie ( a raczej jej brak) i te setki dziennikarzy w Polsce
A zresztÂą moÂże Majkell ma racje, moÂże juÂż od wrzeÂśnia Informacje dowodzone przez Tomka Lisa (jako szef programowy moÂże wszytko) bĂŞdÂą czymÂś innym niÂż tym przaÂśnym programem, ktĂłrym sÂą dzisiaj. WieĂŚ moÂże juÂż waryto je chwaliĂŚ, tylu tu miÂłoÂśnikĂłw T. Lisa.

A zresztÂą moÂże Majkell ma racje, moÂże juÂż od wrzeÂśnia Informacje dowodzone przez Tomka Lisa (jako szef programowy moÂże wszytko) bĂŞdÂą czymÂś innym niÂż tym przaÂśnym programem, ktĂłrym sÂą dzisiaj. WieĂŚ moÂże juÂż waryto je chwaliĂŚ, tylu tu miÂłoÂśnikĂłw T. Lisa.
Tja, najlepsze "Fakty" i ich sensacyjne komentarze do newsĂłw.
Ekipa TVN wykrywa zÂła i spiski tego zÂłego Âświata. Buahahahaha.
OczywiÂście, lubiĂŞ "Fakty" i czasem oglÂądam. Ale jako ciekawostkĂŞ, bo Âżeby czegoÂś siĂŞ dowiedzieĂŚ, ogladam "Informacje". To tak samo jak porĂłwnywaĂŚ "ÂŻycie na gorÂąco", ktĂłre czyta siĂŞ dla relaksu i "GazetĂŞ wyborczÂą" na przykÂład.
A o zabawnych pomy³kach. Najlepsze b³êdy s¹ te, których autor nie widzi.
Do dziÂś nie wiem, jakim cudem - wedÂług "FaktĂłw" - Komisja ÂŚledzcza zasiadaÂła w posÂłance Beger
(bo to mniej wiĂŞcej wynikaÂło z tego ich fatalnego nagromadenia zaimkĂłw "ona", "jÂą", "jej"
).

OczywiÂście, lubiĂŞ "Fakty" i czasem oglÂądam. Ale jako ciekawostkĂŞ, bo Âżeby czegoÂś siĂŞ dowiedzieĂŚ, ogladam "Informacje". To tak samo jak porĂłwnywaĂŚ "ÂŻycie na gorÂąco", ktĂłre czyta siĂŞ dla relaksu i "GazetĂŞ wyborczÂą" na przykÂład.
A o zabawnych pomy³kach. Najlepsze b³êdy s¹ te, których autor nie widzi.

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Majkell czy ja w kĂłrymÂś miejscu wychwalaÂłem Fakty? Chyba nie, ale jak nie wierzysz to przeczytaj wszytkie moje posty - na tym forum masz takie moÂżliwoÂści. I proszĂŞ Cie nie opowiadaj takich bzdur, Âże Informacje moÂżna porĂłwnywaĂŚ z GazetÂą wyborczÂą lub RzeczpospolitÂą, bo chyba tych gazet nie czytasz czĂŞsto. ProszĂŞ rĂłwnieÂż o komentarz do obiektywnoÂści i bezstronnoÂści redaktora P. Michalaka.
Tak mi siĂŞ nasunĂŞÂło. W koĂącu to Forum TVN i jeÂśli ktoÂś wyÂśmiewa "Informacje", to pewnie woli "Fakty". JeÂśli siĂŞ pomyliÂłem, to pewnie dlatego, Âże znam wiele osĂłb Âślepo i bezkrytycnzie zapatrzonych w "Fakty".doktorfaustus1 pisze:Majkell czy ja w kĂłrymÂś miejscu wychwalaÂłem Fakty?

No bo mam przecieÂż "Informacje".doktorfaustus1 pisze:I proszĂŞ Cie nie opowiadaj takich bzdur, Âże Informacje moÂżna porĂłwnywaĂŚ z GazetÂą wyborczÂą lub RzeczpospolitÂą, bo chyba tych gazet nie czytasz czĂŞsto.

Sprawy nie znam... Ale skoro pracowaÂł w TV Puls, to bardzo prawdopodobne, Âże w coÂś jest zamieszany... Tamta telewizja swym "obiektywizmem", "bezstronnoÂściÂą" i "niepolitycznoÂściÂą" biÂła wszystkie inne na Âłeb.ProszĂŞ rĂłwnieÂż o komentarz do obiektywnoÂści i bezstronnoÂści redaktora P. Michalaka.

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Fanem Faktów nigdy nie by³em i raczej nie bêdê - wczeœniej nie odpowiada³ mi w nich Lis teraz Rymanowski. Informacje w gruncie rzeczy mog¹ byÌ - materia³y spo³eczne s¹ nawet dobre ale informacje polityczne po prostu le¿¹. Nie wykreowali wielkich gwiazd typu Kolenda Zalewska czy choÌby Sekielski (za niem nie przepadam). Jednak w gruncie rzeczy ¿al mi Informacji, ¿e znikaj¹. Kiedyœ by³y naprawdê z³e, dzisiaj ich poziom siê wyraŸnie podnióœ³ chocia¿ wci¹¿ mo¿na jeszcze wiele w nich poprawiÌ.