Zaraz przypomniał mi się żarcik z czasów trójki z Dortmundu: Co robi Piszczu kiedy musi coś załatwić? Idzie do Kloppa

Oczywiście, jak najbardziej szanuję tego trenera, choć w naszym języku pewne zestawienia brzmią lekko dwuznacznie

Moderator: Łukasz
To prawda, Asia już ma wieloletni staż w TVN24 i myślę, że równie dobrze mogłaby sama prowadzić poranki. Łukaszowi do Marcina jeszcze sporo brakuje.Maciek_POZ pisze: niedziela 03 cze 2018, 01:33 Powiem tak - widać wyraźną dysproporcję pomiędzy nimi - Asia jest swobodniejsza, bardziej wygadana, co jest pewnie efektem większego doświadczenia i rzeczywiście można odczuć wrażenie zdominowania Łukasza. Brakuje mi tej charakterystycznej zwady, dowcipu, który jest reprezentowany przez wiadomo kogo.
Dobrze że akurat o Radku wspomniałeś, on moim zdaniem też mógłby wypaść dobrze w duecie z AsiąMaciek_POZ pisze: niedziela 03 cze 2018, 01:33 Moim zdaniem mamy dwie opcje - albo dajemy temu duetowi się "dotrzeć" albo próbujemy np. z duetem podlaskim - Radek/Asia.
Zarówno Olga jak i Łukasz zebrali już sporo doświadczenia odpowiednio od Marcina i Asi. Zresztą kilkugodzinne prowadzenie programu na żywo i tak jest nie lada wyzwaniem. A i tak myślę, że w przypadku nagłej sytuacji zarówno Kasia jak i Agata uratowałyby sytuację.Maciek_POZ pisze: niedziela 03 cze 2018, 01:33 Duetu Olgi O. z Łukaszem bym nie chciał - żadne z nich nie ma "otrzaskania" w samodzielnym prowadzeniu poranków, co akurat może być przydatne, bo taka osoba wie, że musi przez kilka godzin gadać, zaciekawiać telewidza, prowadzić rozmowy z gośćmi, a czasem wręcz walczyć w pojedynkę, gdy wydarzy się coś ważnego i jest wydanie specjalne - bo wtedy serwisy i inne tematy zostają znacząco okrojone. Ponadto jeśli zakładamy, że ktoś może być "przytkany" nową rolą, to zazwyczaj ten z mniejszym stażem, a tutaj moglibyśmy mieć dwójkę "przytkanych". I wtedy co, będąca na serwisie Kasia lub Agata by ratowały sytuację?!
A ja na miejscu szefostwa jeszcze dałbym Igorowi szansę współprowadzenia poranka z Olgą jak i Asią. On ma znacznie większe doświadczenie w roli prezentera od Łukasza, mimo iż pracuje na kolei, chociaż nie wiem czy ci ludzie z managementu wybaczyli mu już przejście do TVP w 2015 roku.Maciek_POZ pisze: niedziela 03 cze 2018, 01:33 Jest jeszcze opcja trzecia - z Igorem (ma doświadczenie z wcześniejszych lat, potrafi, że się wyrażę, wyluzować), ale tu wchodzą inne względy, czyli jego drugi etat, ponadto w jego przypadku może działać tzw. ograniczone zaufanie, bo ludzie z managementu pewnie mają w pamięci, że poszedł do TVP. Przykłady mamy w polityce: prezes raczej nie ufa w 100% Zbigniewowi, bo pamięta że w trudnym momencie go opuścił. Nie bez powodu ktoś dawno temu powiedział, że nie powinno się dwa razy wchodzić do tej samej rzeki...
Rozumiem, że nie przepadasz z jakiegoś powodu za Olga i masz do tego prawo. Ale nie odmawiaj jej doświadczenia - jest w WiW od roku bodajże i to nie przy czytaniu serwisów a przy prowadzeniu więc chyba jest całkiem "do przodu". Jutro zresztą prowadzą razem z Łukaszem i jestem przekonany, że będzie bardzo dobrze choc oczywiście Marcina brakuje bo to jeden z tych, których bardzo trudno zastąpić.Maciek_POZ pisze: niedziela 03 cze 2018, 15:42 Łukasz bardziej nabierał doświadczenia z Martą w porankach i on jest bardziej "do przodu" w porównaniu z Olgą. Radek z Asią juz kiedyś byli we "Wstajesz i wiesz" - pamiętam np. podlaskie trio wraz z Anią Dec. Z kolei Igor (hehe) z Asią mogliby być wybuchową parą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości