Brak reklam przed "Faktami"
Moderator: Łukasz
Brak reklam przed "Faktami"
W¹tek o braku reklam by³ gdzieœ na forum poruszany ale chcia³bym omówiÌ trochê inn¹ sprawê. Chodzi o to, ¿e wg. cennika TVN-u najdro¿sze ceny za reklamy s¹ zawsze w godz mniej wiêcej od 19-20 a szczegó³nie przed Faktami.
TVN jako komercyjna telewizja utzymujÂąca siĂŞ gÂłownie od reklamodawcĂłw na reklamach zarabia i to bardzo duÂżo a szczegĂłlnie zarabiaÂła przed Faktami najwiĂŞcej. Teraz tych reklam juÂż nie ma. Mi to osobiÂście nie przeszkadza ale uwaÂżam, ze TVN sporo na tym straci a szczegĂłlnie na pieniÂądzach...bo nieÂźle zarabiali a teraz sami sobie to skrĂłcili.
Co wy o tym sÂądzicie?
TVN jako komercyjna telewizja utzymujÂąca siĂŞ gÂłownie od reklamodawcĂłw na reklamach zarabia i to bardzo duÂżo a szczegĂłlnie zarabiaÂła przed Faktami najwiĂŞcej. Teraz tych reklam juÂż nie ma. Mi to osobiÂście nie przeszkadza ale uwaÂżam, ze TVN sporo na tym straci a szczegĂłlnie na pieniÂądzach...bo nieÂźle zarabiali a teraz sami sobie to skrĂłcili.
Co wy o tym sÂądzicie?
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
Mi tam to bardzo pasuje choc i tak przyznaje siĂŞ Âże i tak Âśledze poczynania Polsatu i WYDARZEĂ.
Poza tym moÂżna jeszcze dodaĂŚ Âże oprĂłcz zaprzestania reklam na pkt 19, tj. jedynki ma Kolenda-Zaleska lub Sekielski. Same gruber fische FaktĂłw. I tak o 19 przeÂłaczam na FAKTY. Aczkolwiek dziÂś po materiale KaÂśki wrĂłciĂŞÂłm do WYDARZEĂ.
TVN robi co moÂże, bo Fakty TVN upadajÂą...To im wrĂłzyÂłem
Poza tym moÂżna jeszcze dodaĂŚ Âże oprĂłcz zaprzestania reklam na pkt 19, tj. jedynki ma Kolenda-Zaleska lub Sekielski. Same gruber fische FaktĂłw. I tak o 19 przeÂłaczam na FAKTY. Aczkolwiek dziÂś po materiale KaÂśki wrĂłciĂŞÂłm do WYDARZEĂ.
TVN robi co moÂże, bo Fakty TVN upadajÂą...To im wrĂłzyÂłem

TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Mi pasuje brak reklam przed "Faktami" - widzowie nie odchodzÂą od telewizora po "Rozmowach w toku", tylko od razu ogladajÂą serwis TVN.
No i ten zegar odliczaj¹cy czas te¿ mi siê podoba, ale trochê szkoda (a nawet bardzo), ¿e pod koniec "Rwt" kiedy pokazuj¹ sponsorów to go wy³¹czaj¹ na 20 sekund przed koùcem odliczania. Tylko w weekendy 'leci' spokojnie do zera.
Poza tym "Fakty" siê ostatnio czêsto reklamuj¹ na wizji. Poza ¿ó³tymi rekamówkami ca³ego pasma wieczornego (Rozmowy, Fakty, Uwaga) widzia³em jeszcze coœ w stylu tych promosów z TVN24 (ka¿dego dnia dzieje sie historia, jesteœmy po to by ja pokazaÌ... oczywiœcie w faktowskich zapowiedziach jest inny tekst [chyba coœ takiego]: wszystkie fakty... o 19:00)
Dodatkowo w czasie niektórych programów TVN pojawiaj¹ siê na dole belki, które tak¿e reklamuj¹ propozycje z godzin 17:50 - 20:10, no i raz mia³em przyjemoœÌ zobaczyÌ, jak w prawym dolnym rogu w ma³ym okienku pojawi³a siê koùcówka czo³ówki "Faktów", z dopiskiem "Licz¹ siê tylko Fakty - 19:00"
PS: Wg mnie powinni wywaliÌ "Fakty" z TVN24, ewentualnie mogliby nadawaÌ je o dwudziestej. Na pewno w zasiêgu TVN24 wszyscy maj¹ TVN, a tak to ogl¹dalnoœÌ siê niepotrzebnie dzieli na dwoje. Gdyby "Fakty" by³y tylko w macierzystej stacji to widz ogladaj¹cy serwis na kanale informacyjnym musia³by przerzuciÌ siê na TVN co mo¿e w jakimœ ma³ym stopniu zwiêkszy³oby ich ogladalnoœÌ.
No i ten zegar odliczaj¹cy czas te¿ mi siê podoba, ale trochê szkoda (a nawet bardzo), ¿e pod koniec "Rwt" kiedy pokazuj¹ sponsorów to go wy³¹czaj¹ na 20 sekund przed koùcem odliczania. Tylko w weekendy 'leci' spokojnie do zera.
Poza tym "Fakty" siê ostatnio czêsto reklamuj¹ na wizji. Poza ¿ó³tymi rekamówkami ca³ego pasma wieczornego (Rozmowy, Fakty, Uwaga) widzia³em jeszcze coœ w stylu tych promosów z TVN24 (ka¿dego dnia dzieje sie historia, jesteœmy po to by ja pokazaÌ... oczywiœcie w faktowskich zapowiedziach jest inny tekst [chyba coœ takiego]: wszystkie fakty... o 19:00)
Dodatkowo w czasie niektórych programów TVN pojawiaj¹ siê na dole belki, które tak¿e reklamuj¹ propozycje z godzin 17:50 - 20:10, no i raz mia³em przyjemoœÌ zobaczyÌ, jak w prawym dolnym rogu w ma³ym okienku pojawi³a siê koùcówka czo³ówki "Faktów", z dopiskiem "Licz¹ siê tylko Fakty - 19:00"

PS: Wg mnie powinni wywaliÌ "Fakty" z TVN24, ewentualnie mogliby nadawaÌ je o dwudziestej. Na pewno w zasiêgu TVN24 wszyscy maj¹ TVN, a tak to ogl¹dalnoœÌ siê niepotrzebnie dzieli na dwoje. Gdyby "Fakty" by³y tylko w macierzystej stacji to widz ogladaj¹cy serwis na kanale informacyjnym musia³by przerzuciÌ siê na TVN co mo¿e w jakimœ ma³ym stopniu zwiêkszy³oby ich ogladalnoœÌ.

A dziœ na przyk³ad przerwano na TVN24 transmisje obrad Sejmowej Komisji Œledczej po to by wraz z TVN nadawaÌ Fakty popo³udniowe. G³upota. Czy nie mogli ci¹gn¹Ì obrad, przecie¿ kazdy ma chyba TVN i mo¿e prze³¹czyÌ jak go ciekawi¹. Po co na obu kana³¹ch to samoszymcio9 pisze:Wg mnie powinni wywaliÌ "Fakty" z TVN24, ewentualnie mogliby nadawaÌ je o dwudziestej. Na pewno w zasiêgu TVN24 wszyscy maj¹ TVN, a tak to ogl¹dalnoœÌ siê niepotrzebnie dzieli na dwoje. Gdyby "Fakty" by³y tylko w macierzystej stacji to widz ogladaj¹cy serwis na kanale informacyjnym musia³by przerzuciÌ siê na TVN co mo¿e w jakimœ ma³ym stopniu zwiêkszy³oby ich ogladalnoœÌ.
TeÂż wolaÂłbym zegar na ostatnie 20sekund, jak w BBC. Ale nie mogÂą bo to reklama Kruger i prawo na nich wymusza nawet usuniĂŞcie loga stacji.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
I wÂłaÂśnie to mnie trochĂŞ denerwuje w TVN24, Âże na reklamach nie ma loga.
Niech zrobi¹ tak jak National Geographic Channel, który podczas reklam zostawia swój charakterysytyczny, ¿ó³ty prostok¹cik... co prawda nazwa stacji znika, ale znak pozostaje.
W TVN24 logo na czas reklam mog³oby siê robiÌ pó³przezroczyste, czyli takie jak w zwyk³ym TVN.
Niech zrobi¹ tak jak National Geographic Channel, który podczas reklam zostawia swój charakterysytyczny, ¿ó³ty prostok¹cik... co prawda nazwa stacji znika, ale znak pozostaje.
W TVN24 logo na czas reklam mog³oby siê robiÌ pó³przezroczyste, czyli takie jak w zwyk³ym TVN.

No w³aœnie ja te¿ ogl¹da³em w tym czasie TVN24 i tu nagle Fakty popo³udniowetobi pisze: A dziœ na przyk³ad przerwano na TVN24 transmisje obrad Sejmowej Komisji Œledczej po to by wraz z TVN nadawaÌ Fakty popo³udniowe. G³upota. Czy nie mogli ci¹gn¹Ì obrad, przecie¿ kazdy ma chyba TVN i mo¿e prze³¹czyÌ jak go ciekawi¹. Po co na obu kana³ach to samo![]()
Gdyby obrady komisji lecia³y np na g³ównym TVN-ie to wtedy bym siê zgodzi³, ze musieliby przerwac na Fakty bo nie ka¿dy ma TVN24 ale ¿eby na '24 przerwaÌ transmisjê po to tylko ¿eby nadaÌ Fakty, które lec¹ w tym samym czasie na TVN [zreszt¹ ka¿dy wie]. A w popo³udniowych by³o wiêkszoœÌ o komisji œledczej kto zeznaje itp - co wiadoma sprawa ogl¹daj¹cy w ym czasie TVN24 wiedz¹ i nie musieli by Faktów ogl¹daÌ

Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
- michos
- Stały bywalec
- Kontakt:
Ludzie opanujecie siĂŞ
Dajcie spokĂłj z tÂą komisjÂą ktĂłra maÂło kogo obchodfzi i jest jednÂą wielkÂą hucpÂą
Bardzo dobrze zrobili przerywaj¹c program bo zapewniem was ¿e wiele osób po ci¹g³ej i nie przerwanej transmiji mog³a mieÌ doœÌ i chcia³a us³yszeÌ co siê wydarzy³o w ci¹gu dnia
A wczorajsze zeznania by³y ca³kowicie nieistotne dla ca³ej sprawy i wiêkszoœÌ mediów traktowa³a relacjê stamt¹d jako poboczn¹(ja siê nie kieruje tym co powie tvn tylko to co napiszê "GW"
)
A jak jezteÂście tak bardzo spragnieni komisji to napiszcie do tvn-u aby uruchomiÂł kanaÂł :"komisja Âśledcza 24"

Bardzo dobrze zrobili przerywaj¹c program bo zapewniem was ¿e wiele osób po ci¹g³ej i nie przerwanej transmiji mog³a mieÌ doœÌ i chcia³a us³yszeÌ co siê wydarzy³o w ci¹gu dnia

A wczorajsze zeznania by³y ca³kowicie nieistotne dla ca³ej sprawy i wiêkszoœÌ mediów traktowa³a relacjê stamt¹d jako poboczn¹(ja siê nie kieruje tym co powie tvn tylko to co napiszê "GW"

A jak jezteÂście tak bardzo spragnieni komisji to napiszcie do tvn-u aby uruchomiÂł kanaÂł :"komisja Âśledcza 24"

hehmichos pisze: A jak jezteÂście tak bardzo spragnieni komisji to napiszcie do tvn-u aby uruchomiÂł kanaÂł :"komisja Âśledcza 24"

Ju¿ w newsie na stronie pisa³em jak sprawa z reklamami przed wieczornymi dziennikami wygl¹da np. we w³oskiej telewizji (bo t¹ znam bardzo dobrze), wiêc tego powtarzaÌ nie bêdê. Ale jeœli chodzi o ten znaczek to jest podobnie jak w NG. Równie¿ logo stacji w trakcie reklamy nie znika. Co wiêcej, we wszystkich czo³owych kana³ach w³oskiej telewizji nie ma tych zajawek reklamowych (tak jak na TVNie z bombelkami. We w³oszech od razu jest reklama (np. w przerwie filmu) i tylko na dole przezroczysty napis "publicita" przez 3 sekundy.szymcio9 pisze:Niech zrobi¹ tak jak National Geographic Channel, który podczas reklam zostawia swój charakterysytyczny, ¿ó³ty prostok¹cik... co prawda nazwa stacji znika, ale znak pozostaje.
O ró¿nicach pomiêdzy w³osk¹ a polsk¹ telewizj¹ i o stopniowych przenoszeniu standardów zachodnich do Polski (szczególnie do TVN) móg³bym pisaÌ bardzo wiele. Mo¿e kiedyœ taki news na stronie albo coœ...
mnie brak reklam pasuje
im mniej tym lepiej 
za to wkurza mnie reklama (maÂłe logo fucktĂłw) podczas fimu....
Oni musieli zlikwidowaĂŚ te reklamy zeby utrzymaĂŚ widzĂłw i musze przyznac ze jest to ostatnio jedyne posuniĂŞcie tvn... ktĂłre choĂŚ na chwilĂŞ odsĂłwa podejrzenie o chorobĂŞ psychiczna jej szefĂłw...
A przerywanie kretyùskiej komisji zeby nadaÌ fuckty jest normalne... zgadzam sie z michosem zamiast mango niech uruchomi¹ komisja tvn 24 i tyle... ajak ktoœ chce zenuj¹cy kabaret w stylu KS to niech sobie w³¹czy ciao debil...

za to wkurza mnie reklama (maÂłe logo fucktĂłw) podczas fimu....
Oni musieli zlikwidowaĂŚ te reklamy zeby utrzymaĂŚ widzĂłw i musze przyznac ze jest to ostatnio jedyne posuniĂŞcie tvn... ktĂłre choĂŚ na chwilĂŞ odsĂłwa podejrzenie o chorobĂŞ psychiczna jej szefĂłw...
A przerywanie kretyùskiej komisji zeby nadaÌ fuckty jest normalne... zgadzam sie z michosem zamiast mango niech uruchomi¹ komisja tvn 24 i tyle... ajak ktoœ chce zenuj¹cy kabaret w stylu KS to niech sobie w³¹czy ciao debil...
Android <3
-
- Nowicjusz