Dziś usłyszeliśmy od Natalii Skawińskiej relację o próbie zorganizowania zjazdu AfD (Alternative für Deutchland) w hotelu Radisson Blu (tego detalu akurat nam oszczędziła) w Szczecinie. Ze zdumieniem usłyszałem, że manifestację protestacyjną organizował KOD. Na stronie wydarzenia
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 641&type=3
możemy przeczytać, ze organizatorami byli Filip Przytulski (stowarzyszenie Refugees), Bogna Czałczyńska (Dziewuchy Dziewuchom i Kongres Kobiet) i Paweł Jackowski (niezrzeszony). dwoje ostatnich to zdecydowani antagoniści władz KOD, tak regionalnych jak i krajowych, którzy wystąpili z KOD po zmanipulowanych przez Magdę Filiks wyborach regionalnych. Wszedłem do grupy facebookowej lokalnego KOD by sprawdzić czy może coś było, o czym nie wiem. Znalazłem ta pytanie działacza KOD, z 27 czerwca "Czy ktoś wie, gdzie ta niemiecka prawicowa partia ( klub poselski partii AfD w Bundestagu ) będzie obradować w Szczecinie???" oraz informację gw, że szczecińskie hotele odmówiły im gościny. Na stronie fb, regionalnego KOD, brak jakichkolwiek informacji o AfD.