Przekazuję prośbę od Pani Olgi Olesek o niepublikowanie prywatnych zdjęć z Instagrama i Facebooka. Screeny z TVN24 jak najbardziej mogą pozostać, ale prywatnych zdjęć nie publikujemy.
Pisałem o tym problemie chyba już z milion razy. Po co kopiować zdjęcia z prywatnych profili i wklejać tutaj. Prosty i jasny przekaz który powinien być stosowany do wszystkich osób których wątki są na forum. Bo z forum fanów robi się forum psychofanow. Właśnie zobaczyłem to na insta Olgi. Szkoda że musiała aż sama interweniować.
Też jestem tego samego zdania tym bardziej, że często ludzie wrzucają zdjęcia z osobami prywatnymi,a nie oszukujmy się,nie kazdy chce aby jego zdjęcia latały po różnego rodzaju forach :-) Jedyne nad czym można ubolewać to to,ze juz pani Olga nie przyjmuje zaproszeń na Instagramie :-D
ukrytaprawda pisze: środa 03 mar 2021, 22:27
Pisałem o tym problemie chyba już z milion razy. Po co kopiować zdjęcia z prywatnych profili i wklejać tutaj. Prosty i jasny przekaz który powinien być stosowany do wszystkich osób których wątki są na forum.
Oczywiście, tego typu interwencje w ogóle nie powinny być potrzebne. Zasada jest prosta: jak się nie ma się jasno wyrażonej zgody na publikację prywatnego zdjęcia, to się go nie publikuje. Jeśli ktoś ma wątpliwości, to odsyłam do art. 81. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, żeby później nie było zdziwienia.
e900 pisze: czwartek 04 mar 2021, 00:52
Jedyne nad czym można ubolewać to to,ze juz pani Olga nie przyjmuje zaproszeń na Instagramie :-D
Patrząc na działalność niektórych jakoś mnie to dziwi
Meteor pisze: czwartek 04 mar 2021, 01:41
Patrząc na działalność niektórych jakoś mnie to dziwi
Tak też jak widzę posty pod niektórymi zdjęciami to dostaje przysłowiowego raka. Spostrzegłem tez,że bardzo często to "starsi" mężczyźni pisza, tak w granicach pięćdziesiątki. Pamiętam jak w artykule związanym z tvn24 jakaś kobieta napisala, że zgłosi panią Kukułę do zarządu stacji bo na antenie powiedziała ze psy sa lepsze od kotów :-D
e900 pisze: czwartek 04 mar 2021, 01:54
Pamiętam jak w artykule związanym z tvn24 jakaś kobieta napisala, że zgłosi panią Kukułę do zarządu stacji bo na antenie powiedziała ze psy sa lepsze od kotów :-D
Czytałem to. Ktoś jej nawet wysłał drastyczne nagranie ze znęcaniem się nad kotem lub coś w tym rodzaju. Jak widać nie tylko polityka budzi skrajne emocje.
A to o tym nagraniu nie słyszałem.Swoją drogą trzeba mieć naprawdę nierówno pod kopułą żeby takie coś zrobić,to samo tyczy się zboczonych komentarzy pod zdjęciami.