Mnie również nie umknął debiut Magdy na dyżurze popołudniowym i choć mi transmisja cięła to coś tam udało mi się zrobić. Swoją ciekawe jest to pierwsze zdjęcie - Magda pewnie jest wysokiego wzrostu i nie zmieniają tego nawet szpilki. Jeszcze ciekawiej wygląda to w porównaniu do stojącej obok Marty Klos. Przy ujęciach z mapkami odpowiedni skrót kamery "wyrównał" proporcje
Postaram się coś zrobić, ale musisz poczekać, bo nie mogę zwalczyć tygodniowego opóźnienia, a przyczyną po prostu domiar pracy w okresie świąteczno-noworocznym i wcześniejsze awarie, choćby ta z września ub. r. która na dwa tygodnie pozbawiła mnie streamingu. Może uda się to częściowo zredukować w styczniu.
Magda mogła to przeczuwać i warto to podkreślić, że była swego rodzaju świadkiem historii meteorologii w Polsce, bowiem dyżurowała w najcieplejszy Nowy Rok od momentu rozpoczęcia pomiarów. Co ciekawe, sama cytowała Tomasza Wasilewskiego, który nie będąc w studiu pisał w internecie, że styczniowy rekord ciepła z 1999 roku został pobity. Mówiła o Głuchołazach i 18,7 st., później okazało się jednak, że stacja na warszawskim Okęciu podbiła ten wynik jeszcze o dwie dziesiąte stopnia!