Olga Orzechowska - Redaktorka portalu tvn24.pl, dzisiaj po raz pierwszy pojawiła się na wizji. Dotychczas robiła głównie reportaże dla "Faktów w południe" i "Faktów po południu".
Skąd pomysł, że jest z portalu? To redaktorka, ale tvn24 - gdyby była z portalu nie robiłaby materiałów do "Faktów w południe". A od Agaty Wolnej jest chyba sporo niższa.
Skąd pomysł, że jest z portalu? To redaktorka, ale tvn24 - gdyby była z portalu nie robiłaby materiałów do "Faktów w południe". A od Agaty Wolnej jest chyba sporo niższa.
Ja miałem bardziej na myśli twarz, sylwetkę, nie tyle wzrost. Możliwe że jest niższa - to by można tylko sprawdzić, gdyby stanęły obok siebie
Pani Olga miała eleganckie skórzane spodnie podczas wczorajszego występu . Mam nadzieję że to nie będzie tylko jeden jej występ na wizji, ona ma newątpliwie duży potencjał.
Będzie mocne uderzenie Olga wraca z miniserialem reporterskim dla TVN24GO pt. "7 żyć" o problemie wypadków drogowych w Polsce. Tytuł nie jest przypadkowy, bo średnio codziennie siedem osób ginie na polskich drogach.
Materiał Olgi Orzechowskiej o zanieczyszczaniu rzeki Bóbr przez ścieki z garbarni w miejscowości Leszno Górne pokazuje, jak cenne jest rzetelne dziennikarstwo i wolne media. Choć o problemie mówiło się tam miesiącami, to dopiero materiał ekipy TVN doprowadził do tego, że sprawą zajął się minister klimatu, następnie wydano decyzję aby zatrzymać zrzut ścieków do rzeki. Na screenach Olga prezentuje słynną próbkę z "Lesznogóranką", którą miał okazję powąchać wcześniej minister Ozdoba, a w studiu także Łukasz i stwierdził, że zapach do przyjemnych nie należy. Warto dodać, że w tym roztworze stężenie metali ciężkich, ołowiu i kadmu przekracza znacząco obowiązujące normy.