Jak media relacjonują wydarzenia w Watykanie
Moderator: Łukasz
Re: chamstwo
Nie, tylko nudzi i mêczy mnie ju¿ pow¹tpiewanie i kwestionowanie przez np. feministki, któr¹ zapewne jestes, wszystkiego na czym œwiat stoi. Uszanuj to, ¿e dla wiêkszoœci œmierÌ Papie¿a by³a du¿ym prze¿yciem i mo¿e nie koniecznie mia³y ochotê patrzeÌ na Szczukê, M jak Mi³oœÌ tylko w skupieniu i refleksji prze¿ywaÌ to co sie sta³o. Kaza³ ci ktoœ w³¹czaÌ TV?? Lepiej by³o siê przejœÌ do "sióstr", zrobiÌ laleczke Chacky jakiemuœ facetowi i wbijaÌ mu szpilê w dupe. A, i jeszcze jedno- nie przeproszê Ciê za to, ¿e Papie¿ nie by³ kobiet¹- taki kontekst kulturowy...zadra pisze:jezeli jedyne co masz do zaproponowania to chamstwo i obra¿anie innych to moze lepiej siê nie odzywaj, co?Kubs pisze:Zadra, do lekarza d³ugie kolejki- wiem, ale lepiej siê wybierz...
Sam zauwaÂżyÂłeÂś, Âże to plotkadoktorfaustus1 pisze:1) Kubsjak narazie Twoja plotka prowadzi w konkursie na kaczkĂŞ dziennikarskÂą 2005 r. Takie informacje bardzo szybko siĂŞ rozchodzÂą - gdyby byÂło w niej ziarenko prawdy dzisiejsza wyborcza, RZepa lub Se juÂż by o tym tÂąbiÂły. (O emocjach Jacka PaÂłasiĂąskiego i w ogĂłle emocjach w relacjach telewizyjnych innym razem).

Brawo, strzeliÂłeÂś sobie samobĂłja- TVP, podobnie jak inne stacje, rĂłwnieÂż dawaÂła 24/24 PapieÂża. Ta wspaniaÂła TVP... eh, ja na twoim miejscu zastanowiÂłbym sie nad sensem dalszej egzystencji :evil2:doktorfaustus1 pisze: 2) A oto fragment PrzeglÂądu:
"Czy polskie media elektroniczne sÂłusznie ograniczyÂły informacje do spraw zwiÂązanych ze ÂśmierciÂą papieÂża?"
Marcin Przeciszewski, dyrektor KAI: Ca³kowicie to rozumiem. ŒmierÌ Papie¿a Polaka jest niew¹tpliwie wydarzeniem historycznym. Media informuj¹ nie tylko o chorobie i œmierci, ale dotykaj¹ wszystkich w¹tków pontyfikatu. S¹ w stanie o tym przypomnieÌ z wielk¹ klas¹. To doskona³a robota dziennikarska i publicystyczna. W gruncie rzeczy ani w Polsce, ani na œwiecie nie dokonuj¹ siê inne wydarzenia tej rangi. Œwiat i Polska ¿yj¹ œmierci¹ Papie¿a, o tym siê mówi publicznie, najwiêksi politycy na œwiecie wydaj¹ deklaracje, œl¹ kondolencje, komentuj¹ pontyfikat. Nie jest to jakaœ specjalna decyzja polityczna zarz¹dów polskich mediów, ale po prostu temat dnia, tygodnia, który w naturalny sposób usuwa wszystko na dalszy plan. To kwestia uczciwoœci i warsztatu medialnego. Obowi¹zkiem mediów jest dostarczanie pewnego produktu, którego oczekuje odbiorca. Nie znam ¿adnych g³osów krytycznych, nie ma ich nawet na forach internetowych. To jest przejœciowe. PóŸniej media wróc¹ do stanu normalnego.Prof. Miros³aw Karwat, politolog: To przesada. Robi¹ to ci, którzy chcieliby widzieÌ u nas paùstwo wyznaniowe oraz konformiœci. Ogromna czêœÌ tej monotematycznej kampanii odbywa siê na granicy dobrego smaku, ale nie jest to wytwór fanatyków czy choÌby osób naturalnie wierz¹cych, lecz ludzi, którzy chc¹ siê pokazaÌ i epatowaÌ nadgorliwoœci¹. Skutki tego bêd¹ ¿a³osne, bo powa¿na sprawa zaczyna siê przekszta³caÌ w parodiê. Media oferuj¹ nam wizjê pêpka œwiata w Polsce, a wyznawcom religii uniwersalistycznej oferuj¹ megalomaniê narodow¹ i zaœciankowe kompleksy. Pomija siê nawroty tsunami, problemy palestyùski i iracki, polskie problemy spo³eczne. To znakomita okazja, by odpocz¹Ì od wysi³ku intelektualnego. Politykom z nieba spad³o, ¿e nie musz¹ uwa¿aÌ, przemawiaj¹ unisono, nikt o nic ich nie pyta. Ale potem i tak wszyscy po chrzeœcijaùsku rzuc¹ siê sobie do gard³a. Media krêc¹ sobie sznur na w³asn¹ szyjê, utrwalaj¹c w wielu ludziach infantylizm i brak ciekawoœci.
MAKEPOVERTYHISTORY
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Kubs chyba równie¿ na g³ówkê dzisiaj upad³eœ.
W ktĂłrym momencie strzeliÂłem sobie samobĂłja????? Chyba nie przeczytaÂłeÂś tych wypowiedzi do koĂąca. ZamieÂściÂłem to po to, aby przerwaĂŚ bezsensownÂą dyskusjĂŞ i pokierowaĂŚ jÂą na troszeczkĂŞ inny tor - tj prĂłby oceny postĂŞpowaĂą mediĂłw. LiczyÂłem, Âże ktoÂś podchwyci temat i zaczniemy rozmawiaĂŚ o tym, czy rzeczywiscie naleÂżaÂło podawaĂŚ inne informacjie - np o Iraku, a moÂże sÂłusznie ograniczono siĂŞ tylko do teamtyki zwiÂązanej z Janem PawÂłem II. Czy moÂżna byÂło puÂściĂŚ serial i np przerwaĂŚ go reklamami? Bynajmniej nie zamierzaÂłem "dokopaĂŚ" Âżadnej ze stacji, tym bardziej, Âże wszystkie postÂąpiÂły wedÂług tego samego wzoru.
Jak chesz to dalej prowadŸ bezsensowne k³ótnie i dyskusje, z których nic nie wynika...
W ktĂłrym momencie strzeliÂłem sobie samobĂłja????? Chyba nie przeczytaÂłeÂś tych wypowiedzi do koĂąca. ZamieÂściÂłem to po to, aby przerwaĂŚ bezsensownÂą dyskusjĂŞ i pokierowaĂŚ jÂą na troszeczkĂŞ inny tor - tj prĂłby oceny postĂŞpowaĂą mediĂłw. LiczyÂłem, Âże ktoÂś podchwyci temat i zaczniemy rozmawiaĂŚ o tym, czy rzeczywiscie naleÂżaÂło podawaĂŚ inne informacjie - np o Iraku, a moÂże sÂłusznie ograniczono siĂŞ tylko do teamtyki zwiÂązanej z Janem PawÂłem II. Czy moÂżna byÂło puÂściĂŚ serial i np przerwaĂŚ go reklamami? Bynajmniej nie zamierzaÂłem "dokopaĂŚ" Âżadnej ze stacji, tym bardziej, Âże wszystkie postÂąpiÂły wedÂług tego samego wzoru.
Jak chesz to dalej prowadŸ bezsensowne k³ótnie i dyskusje, z których nic nie wynika...
œrednio mnie interesuj¹ twoje nudy i mêczarnie! obstawia zreszt¹, ¿e innych tez. nic nie usprawiedliwia braku kultury i odsy³ania do lekarza kogoœ tylko dlatego, ¿e nie jestes w stanie poj¹c pewnych rzeczy.Kubs pisze:Nie, tylko nudzi i mêczy mnie ju¿ pow¹tpiewanie i kwestionowanie przez np. feministki, któr¹ zapewne jestes, wszystkiego na czym œwiat stoi. Uszanuj to, ¿e dla wiêkszoœci œmierÌ Papie¿a by³a du¿ym prze¿yciem i mo¿e nie koniecznie mia³y ochotê patrzeÌ na Szczukê, M jak Mi³oœÌ tylko w skupieniu i refleksji prze¿ywaÌ to co sie sta³o. Kaza³ ci ktoœ w³¹czaÌ TV?? Lepiej by³o siê przejœÌ do "sióstr", zrobiÌ laleczke Chacky jakiemuœ facetowi i wbijaÌ mu szpilê w dupe. A, i jeszcze jedno- nie przeproszê Ciê za to, ¿e Papie¿ nie by³ kobiet¹- taki kontekst kulturowy...zadra pisze:jezeli jedyne co masz do zaproponowania to chamstwo i obra¿anie innych to moze lepiej siê nie odzywaj, co?Kubs pisze:Zadra, do lekarza d³ugie kolejki- wiem, ale lepiej siê wybierz...
twoje stereotypy na temat feministek, wiecej mĂłwiĂŚ o tobie niz feminizmie, nie mam wiĂŞc zamiaru prostowac tych bzdur. Dowcip z papieÂżem - cienki.
Co do szacunku dla wiekszosci to mam go a¿ nadmiarze, problem, ze mnie sie nie szanuje w tym kraju. Jesli komuœ w kontemplacji, smutku i zadumie przeszkadza³ zazwyczaj nadawany program móg³ lub mog³a nie w³¹czaÌ telewizora. Ciekawa to zreszta zaduma i refleksja do której niezbêdny jest telewizor (do tego z tym samym programem na ka¿dym kanale)

Jestem tego samego zania po co puszczaÌ by³o ca³y czas filmy i wiadomoœci o Papie¿u skoro mo¿na by³o pusciÌ Ciao Darwin, jak¹œ strzelankê pare mordobic albo program z nadmiarem przekleùstw... Dlaczego stacje w tym dniu nie nada³y normalnych wiadomoœci ? chêtnie obejrza³a bym retrospekcje z kolejnego mordesrtwa albo dowiedzia³a siê kogo okradli nasi politycy... Co tam Papie¿... z reszt¹ tylko przeszkadza³y te programy w odbiorze reklam...!!!!
Android <3
hehe poczytajcie sobie to
tak to dzia³a nasza propagadowa si³a po³¹czonych mediów... jedynie Rydzyk mówi³ prawdê
http://info.onet.pl/1,15,11,11595601,32 ... forum.html

Android <3
Poprostu mĂŞska, szowinistyczna Âświnia, nie prawdaÂżzadra pisze:
Âśrednio mnie interesujÂą twoje nudy i mĂŞczarnie! obstawia zresztÂą, Âże innych tez. nic nie usprawiedliwia braku kultury i odsyÂłania do lekarza kogoÂś tylko dlatego, Âże nie jestes w stanie pojÂąc pewnych rzeczy.

Droga zadro, aleÂż ja nie mam nic przeciwko feministkom- co wiĂŞcej, jestem za absolutnym rĂłwnouprawnieniem, bo nie widzĂŞ powodu, dla ktĂłrego ja mam harowaĂŚ kiedy w tym czasie kobitki siĂŞ obijajÂą nakÂładajÂąc kolejnÂą wartwĂŞ lakieru na paznokcie. Moje stereotypy biorÂą siĂŞ z osobistych, bardzo nieprzyjemnych kontatkĂłw z femnistkami, po ktĂłrych zostaÂło we mnie przekonanie, Âże jedyna normalnÂą femiistkÂą jest Kazimiera Szczuka. Reszta, ehhhh...... ale nie o tym mowa.twoje stereotypy na temat feministek, wiecej mĂłwiĂŚ o tobie niz feminizmie, nie mam wiĂŞc zamiaru prostowac tych bzdur. Dowcip z papieÂżem - cienki.
Co do szacunku dla wiekszosci to mam go a¿ nadmiarze, problem, ze mnie sie nie szanuje w tym kraju. Jesli komuœ w kontemplacji, smutku i zadumie przeszkadza³ zazwyczaj nadawany program móg³ lub mog³a nie w³¹czaÌ telewizora. Ciekawa to zreszta zaduma i refleksja do której niezbêdny jest telewizor (do tego z tym samym programem na ka¿dym kanale)![]()
Co do programu- jesteœ w wielkim b³êdzie jeœli myœlisz, ¿e stacje w czasie przed i po œmierci Papie¿a powinny nadawaÌ normalny program. Wiesz, nie bêdê przytacza³ masy argumentów, bo jesteœ chyba na tyle inteligentn¹ osob¹, ¿e sama bez problemu mo¿esz je znaleŸÌ. Dla mnie to jasne jak s³oùce, ¿e w takim szczególnym dla rzeszy Polaków czasie tv zrezygnowa³a z durnych programów na rzecz programu wspominkowego o Ojcu Swiêtym.
MAKEPOVERTYHISTORY
-
- Fan Forum
- Kontakt:
http://www.tvp.plInformacje o PapieÂżu na stronach iTVP
Ponad milion pobraù materia³ów archiwalnych TVP o Papie¿u na stronach http://www.itvp.pl Interaktywnej Telewizji Polskiej (iTVP) odnotowano od 4 kwietnia - od chwili ich uruchomienia.
Na stronach http://www.itvp.pl zamieszczono wybrane, filmowe materiaÂły archiwalne dotyczÂące Jana PawÂła II, transmisjĂŞ z pogrzebu PapieÂża oraz koncert "W hoÂłdzie Ojcu ÂŚwiĂŞtemu" z krakowskich BÂłoni. Same uroczystoÂści pogrzebowe Ojca ÂŚwiĂŞtego obejrzaÂło (na Âżywo i po ich zakoĂączeniu) okoÂło 60 tys. internautĂłw.
Transmisja zosta³a przeprowadzona w ramach projektu Telewizji Interaktywnej - iTVP przy wykorzystaniu najnowszych osi¹gniêÌ technologicznych. ATM S.A. - operator sieci ATMAN - dostarczy³ nieodp³atnie ³¹cza œwiat³owodowe i urz¹dzenia sieciowe. Poznaùskie Centrum Superkomputerowo-Sieciowe udostêpni³o nieodp³atnie sieÌ Pionier umo¿liwiaj¹c korzystanie ze stron iTVP m.in. oœrodkom naukowym, naukowym sieciom miejskim i akademikom.
Projekt badawczo - wdroÂżeniowy iTVP obejmuje wszelkie dziaÂłania zwiÂązane z uruchamianiem telewizji interaktywnej, udostĂŞpnianej przez Internet. Do 2007 r. projekt ten ma przyczyniĂŚ siĂŞ do stworzenia ogĂłlnokrajowej platformy dla dystrybucji telewizji interaktywnej.(DJ)
nie! stereotypowe myslenie i brak wiedzy nie ma nic wspĂłlnego z pÂłciÂą.Kubs pisze:Poprostu mĂŞska, szowinistyczna Âświnia, nie prawdaÂżzadra pisze:
Âśrednio mnie interesujÂą twoje nudy i mĂŞczarnie! obstawia zresztÂą, Âże innych tez. nic nie usprawiedliwia braku kultury i odsyÂłania do lekarza kogoÂś tylko dlatego, Âże nie jestes w stanie pojÂąc pewnych rzeczy.![]()
![]()
no cĂłz, warto przepracowac stereotypy, nawet kiedy ich trwanie bazuje na wÂłasnym doÂświadczeniu. Poza tym na tyle inteligentny chÂłopiec jak ty powinien wiedzieĂŚ, Âże uogĂłlnianie wÂłasnego doÂświadczenia na caÂła ludzkosĂŚ jest -hm, hm - delikatnie mĂłwiĂŚ niepowaÂżnie i Âśrednio dobrze Âświadczy o tobie.Kubs pisze:Droga zadro, aleÂż ja nie mam nic przeciwko feministkom- co wiĂŞcej, jestem za absolutnym rĂłwnouprawnieniem, bo nie widzĂŞ powodu, dla ktĂłrego ja mam harowaĂŚ kiedy w tym czasie kobitki siĂŞ obijajÂą nakÂładajÂąc kolejnÂą wartwĂŞ lakieru na paznokcie. Moje stereotypy biorÂą siĂŞ z osobistych, bardzo nieprzyjemnych kontatkĂłw z femnistkami, po ktĂłrych zostaÂło we mnie przekonanie, Âże jedyna normalnÂą femiistkÂą jest Kazimiera Szczuka. Reszta, ehhhh...... ale nie o tym mowa.
Co do programu- jesteœ w wielkim b³êdzie jeœli myœlisz, ¿e stacje w czasie przed i po œmierci Papie¿a powinny nadawaÌ normalny program. Wiesz, nie bêdê przytacza³ masy argumentów, bo jesteœ chyba na tyle inteligentn¹ osob¹, ¿e sama bez problemu mo¿esz je znaleŸÌ. Dla mnie to jasne jak s³oùce, ¿e w takim szczególnym dla rzeszy Polaków czasie tv zrezygnowa³a z durnych programów na rzecz programu wspominkowego o Ojcu Swiêtym.
Ja w kaÂżdym razie staram sie nie uogĂłlniaĂŚ i nie zakÂładam, ze wszystkie osoby o nicku "kubs" to ignoranci ;-)
co do durnych programĂłw - zgadzam sie, warto je wyrzuciĂŚ bez wzgledu na ÂśmierĂŚ papieÂża czy jej brak. Nalezy robic wszystko by byÂły same dobre programy, ktĂłre moÂżna nadawaĂŚ zawsze

amen

-
- Fan Forum
- Kontakt: