Anita Werner
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
Anita rozmawiaÂła z ks. Kazimierzem SowÂą, prezesem Radia Plus. SwojÂą drogÂą dziwne, dalczego do studia TVN 24 nie zapraszajÂą pracownikĂłw Radia Maryja - byÂłoby ciekawiej

Ale chyba (to tylko moje podejrzenie) na poczÂątku poranka wiedziano jedynie, Âże bĂŞdzie rozmowa z jakimÂś ksiĂŞdzem, bo dokÂładne info personalne goÂścia pojawiÂło siĂŞ nietypowo, bo dopiero w okolicach godziny Ăłsmej. Ale do tego czasu byÂło jak zwykle ciekawie, bo Anita zasiadÂła na swoim ''roboczym'' miejscu (:lol:) i byÂła momentami na wizji. A tam juÂż tradycyjnie: klikanie, pisanie, szperanie w gazetach... jedzenie (jogurtu?)
I ostatnio takÂże wÂłosy spiĂŞte i zaczesane w gĂłrĂŞ.
A gdy nastÂąpiÂło preludium - mĂłj ulubiony moment - spacer Anity z Jakubem PoradÂą
Ale nie to, co zwykle skupi³o moj¹ uwagê, czyli nie ró¿nica wzrostu, a wiewaj¹cy po twarzy Anity kosmyk jej w³osów - oj, oj... zabrak³o dla Anity w tvn fryzjera
Ale mniejsza z tym. Wywiad. Zacz¹³ siê punktualnie, wiêc ja zacz¹³em siê zastanawiaÌ, jak przez ponad 20 min mo¿na w kó³ko rozmawiaÌ z jedn¹ osob¹ o ... spekulacjach wokó³ konklawe
Okaza³o siê, ¿e mo¿na. Okaza³o siê te¿, ¿e Anita nie pró¿nowa³a w trakcie poranka i uzbroi³a siê w cytaty, informacje z gazet i internetu - to jej siê chwali 
Ca³¹ rozmowê oceni³bym... dobrze. Myœlê, ¿e gdyby dano Anice wiêcej szans na zaistnienie w takiej w³aœnie formie, mielibyœmy czego pos³uchaÌ. Ale jak wiemy, nie to ''planuje'' dla niej tvn
Ostatnio coraz czêœciej nachodzi mnie i niewiarygodnie boli i zasmuca myœl, ¿e powoli musimy siê chyba oswajaÌ, psychicznie nastawiaÌ na to, ¿e Anita, w niedalekiej przysz³oœci, najpierw zniknie ca³kowicie na miesi¹c, w najgorszym przypadku dwa (jeœli jej program bêdzie mia³ tak¹ formu³ê jak pisali w fakcie), pojawi siê z tym, póki co dziwnym programem, ale w newsach najprawdopodobniej ju¿ nas widok jej twarzy nie bêdzie cieszy³ :sad: Ale póki co cieszy, nie czêsto, ale jednak cieszy.
I tak po poÂłudniu (znowu tradycyjnie
) Anita siedzia³a na swoim miejscu i ponoÌ by³o zabawnie. To ju¿ wiem z relacji Funcky, ¿e m.in podczas serwisu prowadzonego przez Annê Jêdrzejowsk¹, Anita by³a mocno zaanga¿owana w rozmowê z kimœ, a póŸniej, gdy ju¿ by³a sama za³o¿y³a s³uchawki
OczywiÂście ja nie doszukujĂŞ siĂŞ w tym Âżadnych podtekstĂłw
Fakty. PeÂłna profeska - nie mam Âżadnych zastrzeÂżeĂą. No i fryzura - wielki powrĂłt starych dobrych czasĂłw, tylko ta marynara :sad: Do kosza z niÂą
Anita ma tyle Âładnych ÂżakietĂłw, a wkÂłada na siebie takie... nie wiadomo co
Achh... czasami myœlê sobie, ¿e to co pisa³ Fakt, to kolejny, jeœli nie ca³oœciowy frazes, to przynajmniej czêœciowy, i ¿e jest to naprawdê projekt w fazie wstêpnych pomys³ów. I mam nadziejê, ¿e jednak ci ''mêdrcy'' z tvn uznaj¹ ten pomys³ za totalnie zbêdn¹ niedorzecznoœÌ. I mam nadziejê, ¿e wkrótce poznamy nowe, bardziej nas satysfakcjonuj¹ce kulisy. I mam nadziejê, ¿e mimo, i¿ ''w³adze'' tvn maj¹ wy³¹cznie Pochanke na oczach, to zm¹drzej¹ na tyle, ¿e dostrzeg¹ jakim skarbem dla nich jest Anita.

Ale chyba (to tylko moje podejrzenie) na poczÂątku poranka wiedziano jedynie, Âże bĂŞdzie rozmowa z jakimÂś ksiĂŞdzem, bo dokÂładne info personalne goÂścia pojawiÂło siĂŞ nietypowo, bo dopiero w okolicach godziny Ăłsmej. Ale do tego czasu byÂło jak zwykle ciekawie, bo Anita zasiadÂła na swoim ''roboczym'' miejscu (:lol:) i byÂła momentami na wizji. A tam juÂż tradycyjnie: klikanie, pisanie, szperanie w gazetach... jedzenie (jogurtu?)

A gdy nastÂąpiÂło preludium - mĂłj ulubiony moment - spacer Anity z Jakubem PoradÂą

Ca³¹ rozmowê oceni³bym... dobrze. Myœlê, ¿e gdyby dano Anice wiêcej szans na zaistnienie w takiej w³aœnie formie, mielibyœmy czego pos³uchaÌ. Ale jak wiemy, nie to ''planuje'' dla niej tvn

Ostatnio coraz czêœciej nachodzi mnie i niewiarygodnie boli i zasmuca myœl, ¿e powoli musimy siê chyba oswajaÌ, psychicznie nastawiaÌ na to, ¿e Anita, w niedalekiej przysz³oœci, najpierw zniknie ca³kowicie na miesi¹c, w najgorszym przypadku dwa (jeœli jej program bêdzie mia³ tak¹ formu³ê jak pisali w fakcie), pojawi siê z tym, póki co dziwnym programem, ale w newsach najprawdopodobniej ju¿ nas widok jej twarzy nie bêdzie cieszy³ :sad: Ale póki co cieszy, nie czêsto, ale jednak cieszy.
I tak po poÂłudniu (znowu tradycyjnie

Fakty. PeÂłna profeska - nie mam Âżadnych zastrzeÂżeĂą. No i fryzura - wielki powrĂłt starych dobrych czasĂłw, tylko ta marynara :sad: Do kosza z niÂą

Achh... czasami myœlê sobie, ¿e to co pisa³ Fakt, to kolejny, jeœli nie ca³oœciowy frazes, to przynajmniej czêœciowy, i ¿e jest to naprawdê projekt w fazie wstêpnych pomys³ów. I mam nadziejê, ¿e jednak ci ''mêdrcy'' z tvn uznaj¹ ten pomys³ za totalnie zbêdn¹ niedorzecznoœÌ. I mam nadziejê, ¿e wkrótce poznamy nowe, bardziej nas satysfakcjonuj¹ce kulisy. I mam nadziejê, ¿e mimo, i¿ ''w³adze'' tvn maj¹ wy³¹cznie Pochanke na oczach, to zm¹drzej¹ na tyle, ¿e dostrzeg¹ jakim skarbem dla nich jest Anita.
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Black Jack '62 pisze:A gdy nast¹pi³o preludium - mój ulubiony moment - spacer Anity z Jakubem Porad¹Ale nie to, co zwykle skupi³o moj¹ uwagê, czyli nie ró¿nica wzrostu, a wiewaj¹cy po twarzy Anity kosmyk jej w³osów - oj, oj... zabrak³o dla Anity w tvn fryzjera
![]()
to siê nazywa naturalnoœÌ. Mo¿e nieobecnoœÌ Kolendy przyczyni siê do wiêkszej iloœci jej wywiadów. Zaintrygowa³o mnie skupienie ks. Sowy nad Anit¹, choÌ raz wydawa³o siê mie ¿e siê uœmia³ stwierdzeniemm jej czy teza. Nie pamiêtam nad jakim to by³o pytaniem.
Black Jack '62 pisze: To ju¿ wiem z relacji Funcky, ¿e m.in podczas serwisu prowadzonego przez Annê Jêdrzejowsk¹, Anita by³a mocno zaanga¿owana w rozmowê z kimœ, a póŸniej, gdy ju¿ by³a sama za³o¿y³a s³uchawkiOczywiœcie ja nie doszukujê siê w tym ¿adnych podtekstów
![]()
![]()

Black Jack '62 pisze: Achh... czasami myœlê sobie, ¿e to co pisa³ Fakt, to kolejny, jeœli nie ca³oœciowy frazes, to przynajmniej czêœciowy, i ¿e jest to naprawdê projekt w fazie wstêpnych pomys³ów. I mam nadziejê, ¿e jednak ci ''mêdrcy'' z tvn uznaj¹ ten pomys³ za totalnie zbêdn¹ niedorzecznoœÌ.
to niby po co tyle przygotowaĂą i hucznych zapowiedzi nad wyczerpujÂącÂą niezmiernie pracÂą Anite
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
-
- Czasem tu wpada
TrochĂŞ capsĂłw z dzisiejszych faktĂłw

Black Jack '62 pisze:
To ju¿ wiem z relacji Funcky, ¿e m.in podczas serwisu prowadzonego przez Annê Jêdrzejowsk¹, Anita by³a mocno zaanga¿owana w rozmowê z kimœ, a póŸniej, gdy ju¿ by³a sama za³o¿y³a s³uchawki Oczywiœcie ja nie doszukujê siê w tym ¿adnych podtekstów

"Nie sposób odpowiedzieć na argumenty płynące z pięknych ust." (Addison)
z tego co mi wiadomo Anita nadal pozostanie w newsach, wiem to od niej samejBlack Jack '62 pisze:Ostatnio coraz czêœciej nachodzi mnie i niewiarygodnie boli i zasmuca myœl, ¿e powoli musimy siê chyba oswajaÌ, psychicznie nastawiaÌ na to, ¿e Anita, w niedalekiej przysz³oœci, najpierw zniknie ca³kowicie na miesi¹c, w najgorszym przypadku dwa (jeœli jej program bêdzie mia³ tak¹ formu³ê jak pisali w fakcie), pojawi siê z tym, póki co dziwnym programem, ale w newsach najprawdopodobniej ju¿ nas widok jej twarzy nie bêdzie cieszy³ :sad:
.

-
- Fan Forum
Wczoraj totalnie pochÂłonĂŞÂły mnie wydarzenia w Watykanie - o dziwo wszystko poszÂło po mojej myÂśli
Nawet do g³owy mi nie przysz³o, ¿eby usi¹œÌ przed komputerem i napisaÌ coœ o faktach (dziêki Yotomasz za capsy
). Ale juÂż doszedÂłem do siebie i mogĂŞ stwierdziĂŚ, Anita jest w coraz lepszej formie - prowadzenie wczoraj byÂło nienaganne. I pomyÂśleĂŚ, Âże gdyby kardynaÂłowie przyspieszyliby o godzinĂŞ wybĂłr, to Anita jeszcze bardziej mogÂłaby poexcytowaĂŚ siĂŞ dymem pÂłynÂącym z komina. Niestety Grass miaÂł wiĂŞcej szczĂŞÂścia... a wÂłaÂściwe, to nie chciaÂłbym, aby p. Pochanke potraktowaÂła AnitĂŞ tak, jak potraktowaÂła Grassa, czyli przerwaÂła mu w poÂłowie sÂłowa i ''wskoczyÂła'' na wizjĂŞ, Âżeby opiewaĂŚ, iÂż prowadzi ''historyczne fakty''
NiektĂłrym przydaÂłaby siĂŞ lekcja pokory (np. od papieÂży: Jana PawÂła II, czy obecnego Benedykta XVI - chyba zbyt duÂże wymagania
) - ''historyczne fakty''
, a moÂże naleÂżaÂło powiedzieĂŚ: ''Fakty w historycznym dniu''
AleÂż skÂąd, to przecieÂż Fakty przejdÂą do histoii, a nie nowy papieÂż
WracajÂąc zaÂś do sedna - jednak dobrze, Âże to nie Anita musiaÂła (znowu) speedem ustĂŞpowaĂŚ miejsca p. Pochanke
JeÂśli nie (
), to z pewnoÂściÂą wiesz o wiele wiĂŞcej (:lol:) - podziel siĂŞ tym z nami - proszĂŞ

A z tematĂłw aktualniejszych: JakimÂż miÂłym akcentem byÂło pojawienie siĂŞ Anity w Poranku po tak dÂługiej przerwie i nie wiem dlaczego nie mogÂłem dzisiaj podczas Poranka podzieliĂŚ mojej uwagi i skupiĂŚ siĂŞ na czĂŞÂści merytorycznej programu
Nie, nie by³em skupiony wy³¹cznie na wygl¹dzie Anity, bo nie da siê ukryÌ, ¿e profesjonalnie prowadzi³a Poranek, ale faktem jest, i¿ wspaaaaaniale siê dziœ prezentowa³a
Ca³y czas mam przed oczyma m.in. rozmowê przeprowadzon¹ na tych niezbyt wysokich fotelach - biedna Anita musia³a niemal¿e ''owin¹Ì'' nogi wokó³ fotela
Tak piêknie siê zacz¹³ ten tydzieù i tak móg³by trwaÌ i tak siê skoùczyÌ. Smutnym jest jednak¿e to, i¿ Anita pracowa³a codziennie od poniedzia³ku, wiêc te ''ustawowe'' 3 dni z Anit¹ mamy ju¿ za sob¹ i zapewne ju¿ siê w tym tygodniu nie pojawi na wizji :sad: A mo¿e jutro w Poranku...

To, Âże wiesz to od niej samej, to ÂżartKaMil pisze:z tego co mi wiadomo Anita nadal pozostanie w newsach, wiem to od niej samej

A z tematĂłw aktualniejszych: JakimÂż miÂłym akcentem byÂło pojawienie siĂŞ Anity w Poranku po tak dÂługiej przerwie i nie wiem dlaczego nie mogÂłem dzisiaj podczas Poranka podzieliĂŚ mojej uwagi i skupiĂŚ siĂŞ na czĂŞÂści merytorycznej programu

Tak piêknie siê zacz¹³ ten tydzieù i tak móg³by trwaÌ i tak siê skoùczyÌ. Smutnym jest jednak¿e to, i¿ Anita pracowa³a codziennie od poniedzia³ku, wiêc te ''ustawowe'' 3 dni z Anit¹ mamy ju¿ za sob¹ i zapewne ju¿ siê w tym tygodniu nie pojawi na wizji :sad: A mo¿e jutro w Poranku...
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
Nie, Âżart to nie jest, po co miaÂłbym "ÂżartowaĂŚ" w tak istotnych sprawachBlack Jack '62 pisze:To, Âże wiesz to od niej samej, to ÂżartKaMil pisze:z tego co mi wiadomo Anita nadal pozostanie w newsach, wiem to od niej samejJeÂśli nie (
), to z pewnoÂściÂą wiesz o wiele wiĂŞcej (:lol:) - podziel siĂŞ tym z nami - proszĂŞ
![]()
![]()

Faktycznie, Anita Âświetnie prezentowaÂła siĂŞ w dzisiejszym poranku, aczkolwiek nie aÂż tak (i dobrze) abym nie mĂłgÂł siĂŞ skupiĂŚ na treÂści przekazywane przez niÂą...

Black Jack '62 pisze: Ale juÂż doszedÂłem do siebie i mogĂŞ stwierdziĂŚ, Anita jest w coraz lepszej formie - prowadzenie wczoraj byÂło nienaganne
czego prowadzenie?? auta...nie czepiaj siĂŞ pojedyĂączych zwrotĂłw bo nikt z nas nie jest nieomylny...nawet Anitka....
Black Jack '62 pisze: a wÂłaÂściwe, to nie chciaÂłbym, aby p. Pochanke potraktowaÂła AnitĂŞ tak, jak potraktowaÂła Grassa, czyli przerwaÂła mu w poÂłowie sÂłowa i ''wskoczyÂła'' na wizjĂŞ, Âżeby opiewaĂŚ, iÂż prowadzi ''historyczne fakty''![]()
NiektĂłrym przydaÂłaby siĂŞ lekcja pokory (np. od papieÂży: Jana PawÂła II, czy obecnego Benedykta XVI - chyba zbyt duÂże wymagania
) - ''historyczne fakty''
, a moÂże naleÂżaÂło powiedzieĂŚ: ''Fakty w historycznym dniu''
AleÂż skÂąd, to przecieÂż Fakty przejdÂą do histoii, a nie nowy papieÂż
![]()
WracajÂąc zaÂś do sedna - jednak dobrze, Âże to nie Anita musiaÂła (znowu) speedem ustĂŞpowaĂŚ miejsca p. Pochanke
![]()
Có¿..móg³bym tylko powtórzyÌ to co napisa³em wy¿ej...nie rób z siebie i nie uwa¿aj siê za wielkiego nieomylnego polonistê znaj¹cego wszelakiego rodzaju zasady polskiej pisowni bo naprawdê tak nie jest...Nikt z nas nie jest nieomylnym...A zwrot "historyczne fakty" mo¿na zrozumieÌ jako Fakty z du¿ej litery czyli program TVN a mo¿na te¿ z ma³ej jako fakty czyli czyt. wiadomoœci!!!
WiĂŞc nie atakuj innych z powodu jakiejÂś swojej dziwnej teorii...teorii, ktĂłra mĂłwi, Âże wszyscy sÂą beeee a Pani Anita Werner jest ze wszech stron pokrzywdzona....
ZIMA
-
- Fan Forum
To byÂło coÂś w rodzaju: ''oglÂądajÂą paĂąstwo historyczne Fakty''(myÂślĂŞ, Âże tu chodziÂło o program informacyjny) - przepraszam, Âże wyÂżej napisaÂłem ten wyraz z maÂłej litery - ale to z przyzwyczjenia
Fakt faktem, wysz³o nie tak, jak mia³o wyjœÌ 
GdybyÂś wiedziaÂł jakim skromnym, wraÂżliwym i peÂłnym pokory czÂłowiekiem jestem, nie pisaÂłbyÂś takich raniÂących mnie komentarzy...

Anita pokrzywdzona jest, to juÂż przerabialiÂśmy. A czy nie zauwaÂżyÂłem w poprzednim poÂście, Âże tym razem to ÂŁukasz Grass padÂł ofiarÂą nierĂłwnego traktowania pracownikĂłw - uwaÂżam, Âże wczoraj potraktowali go bardzo chamsko przerywajÂąc mu w poÂłowie zdaniaTVN_FAN pisze:(...)Âże wszyscy sÂą beeee a Pani Anita Werner jest ze wszech stron pokrzywdzona....

TVN_FAN pisze:nie rĂłb z siebie i nie uwaÂżaj siĂŞ za wielkiego nieomylnego polonistĂŞ znajÂącego wszelakiego rodzaju zasady polskiej pisowni(...)
GdybyÂś wiedziaÂł jakim skromnym, wraÂżliwym i peÂłnym pokory czÂłowiekiem jestem, nie pisaÂłbyÂś takich raniÂących mnie komentarzy...
myœlisz...ale jest to rzecz odbioru s³ów...a z tym ró¿nie mo¿e byÌ...Black Jack '62 pisze:(myœlê, ¿e tu chodzi³o o program informacyjny) -
pokrzywdzona..nie pokrzywdzona...nie wiem...rzecz gustu...Black Jack '62 pisze:Anita pokrzywdzona jest, to juÂż przerabialiÂśmy. A czy nie zauwaÂżyÂłem w poprzednim poÂście, Âże tym razem to ÂŁukasz Grass padÂł ofiarÂą nierĂłwnego traktowania pracownikĂłw - uwaÂżam, Âże wczoraj potraktowali go bardzo chamsko przerywajÂąc mu w poÂłowie zdania
A co do przerywania w po³owie zdania...có¿...zacze³y siê Fakty i akurat prowadzi³a je Justyna Pochanke...czy mia³byœ takie same zdanie gdyby na jej miejscu siedzia³a Anita??Troszkê obiektywizmu...
ZIMA
-
- Fan Forum
ZacznĂŞ od tego, iÂż ufam, Âże gdyby Anita miaÂła takÂą ''wÂładzĂŞ'' jak p. Pochanke, z pewnoÂściÂą nigdy nie wynosiÂłaby siĂŞ ponad resztĂŞ zaÂłogi, a gdyby jednak to robiÂła nie tolerowaÂłbym tego - moÂżesz mi wierzyĂŚ. A p. Pochanke juÂż wielokrotnie daÂła wyraz swojej ''wyÂższoÂści'' nad innymi pracownikami stacji. PrzykÂład inny niÂż osoba Anity: parokrotnie (druga tura wyborĂłw na Ukrainie, oczekiwanie na ÂśmierĂŚ Jana PawÂła II) odebraÂła weekendowe Fakty a+omatowi - no chyba Âże on sam, z wÂłasnej i nie przymuszonej woli, odstÂąpiÂł jej wydania w tak waÂżnych dniach
PS Obiektywizm, to mĂłj chleb powszedni

PS Obiektywizm, to mĂłj chleb powszedni