Anita Werner

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

to ona juÂż jest tak ÂświĂŞta jak ksiÂądz?
Ksiê¿a s¹ zwyk³ymi ludŸmi, nie s¹ œwiêci, tylko tak jak my d¹¿¹ do œwiêtoœci. Mniejszoœci siê to udaje, wiêkszoœci niestety nie. Czy uda siê to Anicie albo nam? Mo¿e siê przekonamy.

Jeœli kiedyœ za³o¿eniem pomys³odawcy by³o umiejscowienie popo³udniowych Faktów bli¿ej Teleexpresu, a co za tym idzie zwiêkszenie ogl¹dalnoœci, to poza godzin¹ emisji nic tych dwu programów nie ³¹czy³o. Dzisiaj by³o nieco inaczej. Wiêcej ni¿ zwykle tematów, wiêksza liczba reporterów, no i w koùcu trochê wiêkszy wk³ad Anity w kszta³t i formê tych materia³ów. To nie dziwi, zw³aszcza, kiedy widzia³o siê, jak zapiekle pracowa³a ca³y dzieù :smile: Przyznacie, ¿e nie ma aktualnie drugiej tak konsekwentnie, czysto i elokwentnie czytaj¹cej prezenterki! Mo¿a by jej s³uchaÌ godzinami. Jak Czubówna pójdzie na emeryturê, to Anita powinna przej¹Ì jej fach i u¿yczaÌ g³osu w ró¿norakich produkcjach, nie tylko przyrodniczych. I oczywiœcie w reklamach Telekomunikacji (:lol:)
Na razie jednak Fakty, najbliÂższy termin - jutro.

MaÂły epizod z zaplecza FaktĂłw, ktĂłry skojarzyÂł mi siĂŞ z moimi doÂświadczeniami. BodajÂże podczas serwisu o trzeciej, ktoÂś podszedÂł do Anity, pokrĂłtce ona schyliÂła siĂŞ, poszperaÂła w torebce (plecaku) i wyjĂŞÂła coÂś, co wyglÂądaÂło jak portfel, byĂŚ moÂże z dokumentami od auta. Gdy to zobaczyÂłam, od razu przypomniaÂł mi siĂŞ mĂłj kolega, ktĂłry notorycznie wpada do mojego gabinetu i pyta: ,,PoÂżyczysz na piĂŞĂŚ minut samochĂłd?''. No i poÂżyczam zarĂłwno samochĂłd, jak i dokumenty. Ciekawe, czy o to chodziÂło w tej sytuacji? :lol:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

MoÂże Anita zeby dorobiĂŚ na mieszkanie zostaÂła dealerkÂą :D :twisted:
A bardziej prawdopodobna wersja to taka ze poprostu postanowiÂła siĂŞ posiliĂŚ i wysÂłaÂła kogoÂś po kanapki :D WzglĂŞdnie PieczyĂąskeimu zabrakÂło na benzynĂŞ a Âże nie wozi siĂŞ na pewno brykÂą o niÂższym standardzie niz Alfa Romeo to poÂżyczyÂł od Anity Âżeby skoczyĂŚ na sat oil :twisted:

Co do g³osu masz racje g³os ANity jest rewelacyjny nie jest monotonny tylko g³êboki i taki ¿e chce sie go s³uchaÌ nie wydziera siê na pó³ studia nie pieje tylko czyta :D . A co do podk³adania g³osu to moze bedzie podk³adaÌ w Fucktach pod wszystkich reporterów i prowadz¹cych :D

Wydawca- Justyna Pochanke/Ryman/Grzegorz Kajdanowicz
Grzegorz JĂŞdrzejowski
GÂłosu uÂżyczyÂła Anita Werner :D:D

Ehh no ale nie Âżyczmy jej takiego upokoÂżenia z 2 strony coÂś czujĂŞ ze to jedyna moÂżliwosĂŚ by jeszcze kiedyÂś jÂą usÂłyszeĂŚ o 19.00
Android <3
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

Ja ju¿ chyba nawet nie chcê jej ogl¹daÌ w g³ównych (a ju¿ na pewno niechcê jej obecnoœci w takiej formie, któr¹ Kamuii proponujesz :wink:), nie chcê jej ogl¹daÌ w tvn-ie... tylko gdzie :?: :roll:
MoÂże To jest dobry pomysÂł :wink: :
Funckyrella pisze:Jak Czubówna pójdzie na emeryturê, to Anita powinna przej¹Ì jej fach(...)

Zw³aszcza, ¿e pani Krystyna ma dobre zdanie o Anicie, a g³ównie jej g³osie :!: Mo¿e j¹ poleci na swoje miejsce :D
kamuii pisze:MoÂże Anita zeby dorobiĂŚ na mieszkanie zostaÂła dealerkÂą :D :twisted:

Taaa... i rozprowadza towar na wizji :lol: :lol: :lol: To by³by b³¹d w ''sztuce'' dealerskiej :lol:

Owszem, zgodzĂŞ siĂŞ co do jednego Funcky - dzisiejsze fakty mocno przypominaÂły Teleexpress. I nie przeszkadzaÂłoby mi to, gdybym nie musiaÂł w nich oglÂądaĂŚ Anity (zwÂłaszcza w tej marynarze zdjĂŞtej z Rymana). Zamiast traciĂŚ czas na jakieÂś prymitywne materiaÂły o striptizerkach, poÂświĂŞciliby wiĂŞcej miejsca dzisiejszym wydarzeniom w sejmie... , a raczej w OÂświĂŞcimiu. Ale dziĂŞki temu, wreszcie doszedÂłem do wniosku, odkryÂłem, z czym mi siĂŞ formuÂła popoÂłudniowych kojarzy w swej powierzchownoÂści i braku komfortu jakoÂści - z tzw. szybkim sexem w toalecie :!: Przykro mi, ale te dzisiejsze materiaÂły, sposĂłb i tempo ich przedstawiania mnie natchnĂŞÂły i nakierowaÂły na taki tok myÂślenia :lol:
I co mnie zastanawia i niepokoi to to, ¿e Anita spêdza przed komputerem spor¹ czêœÌ dnia i nie s¹dzê, ¿e ca³y czas pracuje nad faktami. Mo¿e odpisuje na listy znajomym, rodzinie, albo t³umaczy i przepisuje treœÌ artyku³ów prasowych, które s¹ póŸniej cytowane w przegl¹dach prasy zagranicznej, bo efektów tej ciê¿kiej pracy (przynajmniej na ekranie) nie widaÌ, przynajmniej czasowo. Bo ile czasu mo¿e jej zaj¹Ì u³o¿enie 4 - 5 sekundowej zapowiedzi :?:
A czy nie mogÂłaby w tym czasie pojawiaĂŚ siĂŞ w serwisach (chociaÂż) na przemian z Grassem, kiedy nasza ''ulubienica'' JĂŞdrzejowska najwyraÂźniej przebywa na urlopie :?:

PS Cholera - nie spĂŞdziliÂśmy ani jednego Poranka z AnitÂą w tym tygodniu :sad: :twisted: ;/
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Obrazek
Android <3
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Odpoczniecie sobie od Blacka kilka dni, wiĂŞc ja postaram siĂŞ zamortyzowaĂŚ choĂŚ trochĂŞ ten brak :wink: :lol:
Anita zaczyna znowu eksperymentowaÌ z fryzurami - fajnie - myœlê, ¿e do jej stworzenia chyba nie jest potrzebna zbyt intensywna ingerencja stylisty? Mam tylko nadziejê, ¿e nie jest ona skutkiem tego, ¿e styliœci w tvn potrafi¹ na g³owie prezenterek stworzyÌ jedynie coœ å la je¿ozwierz :lol: Jestem pewna, ¿e Anita na to nie pójdzie :lol: To zabrzmi banalnie, ale mo¿e ta kontrowersyjna(?) fryzura Anity to tak¿e pewien symptom, powrotu œwietnoœci trochê podupad³ej formy dziennikarskiej? Co ciekawe, w momencie kiedy Anita przesta³a prowadziÌ g³ówne Fakty, przesta³a tak¿e zaskakiwaÌ swoimi - czasem kontrowersyjnymi - fryzurami! Cios za ciosem i wczorajsze Fakty znacznie lepiej wypad³y i prezentowa³y siê, ni¿ te czwartkowe.
A czy nie mogÂłaby w tym czasie pojawiaĂŚ siĂŞ w serwisach (chociaÂż) na przemian z Grassem
Okazuje siĂŞ, Âże nie, bo na przykÂład to kochanica Andrzeja Pochanke dostaÂła Magazyn 24h w paÂśmie, ktĂłre m.in. on przygotowywaÂł. Ale z drugiej strony, jeÂśli jest zgodne z prawdÂą to, Âże Anita odmawia przeprowadzania wywiadĂłw (w co nadal trudno mi uwierzyĂŚ), to naleÂżaÂłoby siĂŞ jej porzÂądne sÂłowne lanie :!: Ja na szczĂŞÂście daleka jestem od takiej sÂłownej brutalnoÂści. Ale do cholery, czy nie mogÂłaby porozmawiaĂŚ rano, albo o osiemnastej. PrzecieÂż profesor Staniszkis, to wspaniaÂła rozmĂłwczyni, i nawet jeÂśli Anita ma jakieÂś hamulcowe lĂŞki, obawy, niepokoje, Âże moÂże sobie nie poradziĂŚ, to przecieÂż nie powinna ich odczuwaĂŚ przed rozmowÂą z ludÂźmi typu ww. pani profesor.
Teraz znowu trochê bulwarowo, z drugiej strony, gdyby Anita ba³a siê polityki i polityków, a znaj¹c jej zami³owania do samochodów, to jeœli by chcia³a mog³aby chyba pójœÌ za swoim boyfriendem i pracowaÌ w TVNTurbo? Dlatego trudno jest mi poj¹Ì, ¿e Anita mo¿e odmawiaÌ prowadzenia Studia, a zadowalaj¹ j¹ takie, maj¹ce charakter flash'owy, Fakty? Wszystko mo¿e nie by³o takie zagmatwane, gdyby nie fakt, ¿e Anita ca³y czas upiera siê, ¿e ciê¿ko... za ciê¿ko pracuje! Z tego, co my - widzowie - mo¿emy zaobserwowaÌ, to jej praca do najciê¿szych nie nale¿y: siedzi sobie prawie ca³y dzieù przed komputerkiem, coœ tam wystukuje na klawiaturce, koledzy i kole¿anki wspó³tworz¹cy Fakty coœ tam jej donosz¹, o czymœ ze sob¹ rozmawiaj¹. Trudno to nazwaÌ ciê¿k¹ prac¹! Wiêc czegoœ nie widzimy. Ale jak wyczerpuj¹ce Anitê - czasowo i fizycznie - mog¹ byÌ przygotowania do tego ,,nowego programu'? Bo chyba to j¹ tak wyczerpuje? A mo¿e praca na dzia³ce ogrodowej? Zajêcia na si³owni? Ehh... to ostatnie chyba nie a¿ tak bardzo, bo podczas ostatniego Poranka prowadzonego przez Anitê (kiedy to by³o?!) zauwa¿y³am niebezpiecznie odk³adaj¹ce siê w jej talii (w nieznacznym stopniu) ,,ko³o ratunkowe' - czy¿by cellulitis? :wink: :lol: Wiem, jestem okrutna, có¿ - my kobiety w tych kwestiach takie ponoÌ jesteœmy Ale zaskakuje mnie to tym bardziej, ¿e jeszcze wczoraj, gdy na moment zerknê³am na ,,ZostaÌ miss' o podobnej przypad³oœci mowy nie mog³o byÌ. Anita by³a trochê szczuplejsza w tym czasie!
WiĂŞc godziny spĂŞdzone na siÂłowni odpadajÂą, a przesiedzenie tylu godzin praktycznie w bezruchu robi swoje.
A tak na serio, to jestem potworn¹ zazdroœnic¹, zazdroszczê Anicie sylwetki i czepiam siê drobnych szczegó³ów :lol: Przepraszam.
Dobrze, mo¿e wrócê do sedna i powa¿niejszych spraw. Chyba nieuchronnie zbli¿amy siê do koùca Faktów popo³udniowych? Mam na myœli koniec przed wakacjami oczywiœcie, a mo¿e jednak ostateczny? Bez wzglêdu na to jaki koniec, emisjê popo³udniowych co roku koùcz¹ chyba w drugiej po³owie czerwca - jak przez mg³ê pamiêtam po¿egnanie Partycji z tamtego roku. Tym Faktom zosta³o wiêc ju¿ tylko trochê ponad miesi¹c ,,¿ycia'. A w wakacje wielka loteria dy¿urów? A po wakacjach? Zbawiennymi by³yby s³uchy o tym, ¿e ktoœ z pracowników TVN wybiera siê na czysto formalny urlop dla poratowania zdrowia :lol: Np. któryœ z prowadz¹cych g³ówne Fakty...
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

No w³asnie z jednej strony nam widzom cos trudno zauwa¿yÌ to wielkie zapracowanie Aity. Z drugiej strony nie powinnismy zak³adaÌ ze k³amie. Wiêc trochê to zapêtlone. Z jednej strony widzimy ze Anita siê raczej nie przepracowuje a z drugiej czytamy zapewnienia Ziemca jak to pracuj¹c w tvn 24 wychodzi³ z pracy póŸnym wieczorem... pytanie co tam robi³ ?
A moze ta opona Anitki to nie z braku Ìwiczeù :D ja tam nie wiem bo jej od tali w dó³ czyli w porankach nie widujê :D
No niestey to co mĂłwisz Funky jest przeraÂżajĂŚe powoli koĂączy siĂŞ emisja faktĂłw popoÂłudniowych ;( a z tym bytnoÂśc Anity w naszych domach pewnie caÂłe wakacje jej nie zobaczymy a takÂże po wakacjach nie jest to pewne ;( no chyba ze ktoÂś ma tvn 24 :twisted: :evil:
Android <3
LordTomas
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: LordTomas »

TrochĂŞ capsĂłw z 02.05.05 :D :D :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wieczorem postaram siĂŞ wstawiĂŚ capsy z 04.05.05 , 05.05.05 , 06.05.05 :)
Ostatnio zmieniony sobota 07 maja 2005, 23:06 przez LordTomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie sposób odpowiedzieć na argumenty płynące z pięknych ust." (Addison)
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Ta koszula aÂż prosi siĂŞ o krawat :D
No wÂłasnie z jednej strony nam widzom cos trudno zauwaÂżyĂŚ to wielkie zapracowanie Aity. Z drugiej strony nie powinnismy zakÂładaĂŚ ze kÂłamie
MoÂże przyzwycziÂła siĂŞ do tego, Âże kiedyÂś byÂła zapracowana i teraz mĂłwi o swoim zapracowaniu z przyzwyczajenia.

Faktycznie, dziÂś rocznica Âśmierci Waldemara Milewicza - smutny dzieĂą. A ja mam caÂły czas w pamiĂŞci Fakty prowadzone w tym dniu przez AnitĂŞ. AleÂż ona byÂła wtedy przekonywujÂąca i autentyczna w swoim poruszeniu, I te kondolencje na koniec!
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

wÂłasnie... potrafiÂła siĂŞ dziweczyna zachowaĂŚ
Android <3
LordTomas
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: LordTomas »

Funckyrella pisze:Ta koszula aÂż prosi siĂŞ o krawat :D
Masz racje :D

Tak jak obiecaÂłem capsy z 04.05.05 :D :D :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Jutro bĂŞdÂą z 05.05.05 i 06.05.05
"Nie sposób odpowiedzieć na argumenty płynące z pięknych ust." (Addison)
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

a w dzisiejszych FAKTACH o tym wydarzeniu wspomniano czy nie?
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

oczywiÂście Âże...nie
Android <3
tobi
Zbanowany
Zbanowany

kamuii pisze:oczywiÂście Âże...nie
........to w ramach solidarnoÂści dziennikarskiej :?:

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

w ramach odpÂłacania piĂŞknym za nadobne...
(telekamery)
Android <3
tobi
Zbanowany
Zbanowany

moÂżesz jasniej...wybacz :lol:

ODPOWIEDZ