Magnetowid do PC.
Moderator: Łukasz
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Magnetowid do PC.
Mam pytanko. Za pomoc¹ jakiego kabla pod³¹czacie magnetowid do PC? I czy to musi byÌ jakiœ specjalny model (magnetowidu) ?
Ja trochê nietypowo to robiê, bo tym samy kablem co do antenty pod³¹czam magentowid z PC. :? Wtedy jest obraz, ale nie ma dŸwiêku. Wiêc muszê pod³¹czyÌ do magnetowidu specjalny kabel mojej w³asnej roboty - sam lutowa³em, bo nie mog³em nigdzie dostaÌ.
Mianowicie: ze strony magnetowidu takie coÂś jak "czincze", a ze strony karty tv do takiego wejÂścia jak na sÂłuchawki.
Inni to chyba robiÂą bardziej profesjonalnie. W kaÂżdym razie u mnie to dziaÂła i nic siĂŞ nie spaliÂło.

Inni to chyba robiÂą bardziej profesjonalnie. W kaÂżdym razie u mnie to dziaÂła i nic siĂŞ nie spaliÂło.

-
- Stały bywalec
- Kontakt:
hmm.. nic z tego, nie mam karty tv :/ :/ :/£ukasz pisze:Ja trochê nietypowo to robiê, bo tym samy kablem co do antenty pod³¹czam magentowid z PC. :? Wtedy jest obraz, ale nie ma dŸwiêku. Wiêc muszê pod³¹czyÌ do magnetowidu specjalny kabel mojej w³asnej roboty - sam lutowa³em, bo nie mog³em nigdzie dostaÌ.Mianowicie: ze strony magnetowidu takie coœ jak "czincze", a ze strony karty tv do takiego wejœcia jak na s³uchawki.
![]()
DziĂŞki

-
- Fan Forum
- Kontakt:
£ukasz pisze:Ja trochê nietypowo to robiê, bo tym samy kablem co do antenty pod³¹czam magentowid z PC. :? Wtedy jest obraz, ale nie ma dŸwiêku. Wiêc muszê pod³¹czyÌ do magnetowidu specjalny kabel mojej w³asnej roboty - sam lutowa³em, bo nie mog³em nigdzie dostaÌ.Mianowicie: ze strony magnetowidu takie coœ jak "czincze", a ze strony karty tv do takiego wejœcia jak na s³uchawki.
![]()
A ja mam taki kabel. Mo¿na sobie zamówiÌ w sklepie lub pojechaÌ na gie³dê komputerow¹. No ale gratulujê umiejêtnoœci obs³ugi lutownicy. Czy w szko³ach wci¹¿ s¹ Zajêcia techniczno - praktyczne (ZPT) ?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Jak nie masz karty telewizyjnej,karty graficznej z wejÂściem video (tzw karty graficzne vivo - Video In Video Out) albo specjalnej karty video do komputera to niestety nie zgrasz materiaÂłu z kamery/video do komputera (no chyba Âże masz magnetowid albo kamerĂŞ cyfrowÂą ale to inna bajka).Polecam zakup karty TV sÂą dosyĂŚ tanie.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
a moÂżna jÂą tak oddzielnie kupiĂŚ?kolumbus pisze:Polecam zakup karty TV sÂą dosyĂŚ tanie.
doktorze, podaj jego nazwê i œredni¹ cenê jeœli mo¿esz, to bêdê ju¿ wszystko wiedzia³ i nie bêdzie potrzeby dopytywania siê póŸniejA ja mam taki kabel. Mo¿na sobie zamówiÌ w sklepie lub pojechaÌ na gie³dê komputerow¹. No ale gratulujê umiejêtnoœci obs³ugi lutownicy. Czy w szko³ach wci¹¿ s¹ Zajêcia techniczno - praktyczne (ZPT) ?

A ja zapyta³em w sklepie w pobli¿u, nie mieli, to nie chcia³o mi siê szukaÌ i polutowa³em sobie sam ze starych kabli.doktorfaustus1 pisze:A ja mam taki kabel. Mo¿na sobie zamówiÌ w sklepie lub pojechaÌ na gie³dê komputerow¹. No ale gratulujê umiejêtnoœci obs³ugi lutownicy. Czy w szko³ach wci¹¿ s¹ Zajêcia techniczno - praktyczne (ZPT) ?

aX, sorry, nie zwrĂłciÂłem uwagi. MyÂślaÂłem, Âże masz kartĂŞ.

-
- Fan Forum
- Kontakt:
ÂŁukaszu niestety nie wiem czy sÂą, czy ich nie ma. Dlatego wÂłaÂśnie pytam. W starym sytstemie szkolnym miaÂłem ZPT jeszcze w siĂłdmej klasie podstawĂłwki - lutowaliÂśmy, robiliÂśmy na drutach, szyliÂśmy, rzeÂźbiliÂśmy w drewnie, gotowaliÂśmy etc. Najgorsze byÂły ĂŚwiczenia z pisma technicznego.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
prawie dokladnie tak samo robie, tylko, ze dŸwiek udalo mi sie uzyskac w inny sposob. do eurozl¹cza w wideo podl¹czam przewod od kamery i l¹cze nim wideo z pc. mowa o tym kabelku audio£ukasz pisze:Ja trochê nietypowo to robiê, bo tym samy kablem co do antenty pod³¹czam magentowid z PC. :? Wtedy jest obraz, ale nie ma dŸwiêku. Wiêc muszê pod³¹czyÌ do magnetowidu specjalny kabel mojej w³asnej roboty - sam lutowa³em, bo nie mog³em nigdzie dostaÌ.Mianowicie: ze strony magnetowidu takie coœ jak "czincze", a ze strony karty tv do takiego wejœcia jak na s³uchawki.
![]()
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Kamuii myœ³a³em, ¿e Tobie bardziej odpowiada³y druty ni¿ lutownica, lub cheblowanie desekkamuii pisze:dok³adnie tak... masakra.. nikomu to potrzebne nie by³o... jeszcze lutownica rozumiem ale druty ??? po cholerê :?

Szkoda, Âże nikt inny nie chce rozmaiwaĂŚ z nami o ZPT