Ciekawostki telemetryczne
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Nie chce mi siĂŞ robiĂŚ zrzutĂłw, wiĂŞc podaje tylko link - wyniki AGB, zaprezentowane przez Wirtualnemedia.pl
http://www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=219498
http://www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=219498
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Teraz takÂże TVP daje wyniki oglÂądalnoÂści.
23 - 29 maj

[/img]
23 - 29 maj

[/img]
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Nie wiem z czego siĂŞ Âśmiejesz? Z tego, Âże kanaÂł oglÂądany jest przez elitĂŞ tego kraju? JuÂż od miesiÂąca na kaÂżdych zajĂŞciach wszyscy pracownicy naukowi UJ mĂłwiÂą nam o programach i polecajÂą odpowiednie dokument. Z oglÂądalnoÂściÂą naleÂży poczekaĂŚ jeszcze kilka miesiĂŞcy. Zapewniam, Âże i TVN24 nie miaÂł takiej po pierwszym miesiÂącu nadawania.
ÂźrĂłdÂło TVPTVP Kultura - pierwszy miesiÂąc nadawania
Pierwszy miesiÂąc nadawania kanaÂłu TVP Kultura potwierdziÂł, Âże w Polsce jest zainteresowanie programem poÂświĂŞconym wysokiej kulturze, przeznaczonym dla bardziej wymagajÂącego widza. Tak wynika z analiz Biura Programowego TVP S.A.
Mimo krótkiego okresu istnienia TVP Kultura (start nast¹pi³ 24 kwietnia) udzia³y tego programu - bior¹c pod uwagê zasiêg techniczny - s¹ takie same jak dostêpnych w Polsce od kilku lat kana³ów Europa Europa, MTV Classic i Discovery Sci-Trek (0,2 proc.).
TVP Kultura wy¿sze udzia³y osi¹ga w weekendy, szczególnie w niedziele. Udzia³y TVP Kultura wynosz¹ wówczas 0,4 proc. Takie same wskaŸniki ogl¹dalnoœci maj¹ m.in. takie stacje jak Kino Polska i Planete. W niedziele tylko 8 kana³ów tematycznych ma wiêksze udzia³y od TVP Kultura, a 11 - ni¿sze.
Ogl¹dalnoœÌ poszczególnych pozycji programowych jest oczywiœcie zró¿nicowana. Niektóre gromadz¹ przed telewizorami ok. 40-50 tys. Np. nadany 24 kwietnia "Bar pod M³ynkiem" ogl¹da³o 49 tys. osób, a emitowan¹ tego samego dnia rozmowê z Ig¹ Cembrzyùsk¹ - 43 tys. Nie jest to ma³o bior¹c pod uwagê fakt, ¿e program TVP Kultura jest dostêpny dla posiadaczy tunerów cyfrowych i abonentów niektórych sieci kablowych (z wieloma trwaj¹ jeszcze rozmowy w sprawie podpisania umowy z TVP).
Widzowie TVP Kultura to przede wszystkim mieszkaĂący duÂżych miast, w wieku 35-64 lat, z w wyksztaÂłceniem Âśrednim i wyÂższym.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
1) W tekœcie jest b³¹d - powinno byÌ 0,02%
2) WciÂąz nie wytÂłumaczyÂłeÂś mi co CiĂŞ tak bawi w tym wyniku? A moÂże podaĂŚ Ci dane ile razy w roku przeciĂŞtny Polak chodzi do teatru? Czy to oznacza, Âże nie warto utrzymywaĂŚ teatrĂłw?
PS poczekaj, aÂż doroÂśniesz, wĂłczas zrozumiesz o czym mĂłwiÂą na TVP KULTURA.
2) WciÂąz nie wytÂłumaczyÂłeÂś mi co CiĂŞ tak bawi w tym wyniku? A moÂże podaĂŚ Ci dane ile razy w roku przeciĂŞtny Polak chodzi do teatru? Czy to oznacza, Âże nie warto utrzymywaĂŚ teatrĂłw?
PS poczekaj, aÂż doroÂśniesz, wĂłczas zrozumiesz o czym mĂłwiÂą na TVP KULTURA.
JednakÂże TVN24 nie byÂła (i nie jest) kanaÂłem bezpÂłatnym, jak to jest w przypadku TVP Kultura. :pdoktorfaustus1 pisze:(...) Zapewniam, Âże i TVN24 nie miaÂł takiej po pierwszym miesiÂącu nadawania. (...)
WracajÂąc do telemetrii, to fajnie, Âże i TVP udostĂŞpnia te wyniki. Ciekawa jest rubryka "Top 20", gdyÂż takiego zestawienia dotÂąd nigdzie nie publikowano, o ile mnie pamiĂŞĂŚ nie myli.
Ostatnio zmieniony środa 01 cze 2005, 19:55 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
-
- Czasem tu wpada
Na wspĂłlnej lepsze od samego Âżycia klanu BRAWO !!
Ostatnio zmieniony środa 01 cze 2005, 21:57 przez PabloOoOo_90, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczą się tylko FAKTY TVN codziennie o 19:00 w TVN.
Zapraszają : Justyna Pochanke , Piotr Marciniak i Grzegorz Kajdanowicz.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
W pierwszym miesiacu nadawania takÂże TVN24 byÂł kanaÂłem bezpÂłatnym, nadawanym free w systemie analogowym.Maciek pisze:JednakÂże TVN24 nie byÂła (i nie jest) kanaÂłem bezpÂłatnym, jak to jest w przypadku TVP Kultura. :p
pablo_xl pisze:Na wspĂłlnej lepsze od samego Âżycia kalu BRAWO !!
Oh jejujeju czarodzieju-chyba po raz drugi Na wspólnej ma minimalnie wiêksza ogl¹dalnoœÌ......Tylko nie patrzysz na to,¿e Samo ¯ycie jest emitowane o 19:30 kiedy wiêkszoœÌ ludzi jest w tym okresie poza domem?I tak Samo ¯ycie w ca³ym swym dorobku ma wiêksz¹ ogl¹dalnoœÌ

-
- Czasem tu wpada
chyba wiem Âże wiĂŞcej ludzi zwykle oglÂąda ten ..... to moÂże bĂŞdzie lepiej , dlatego cieszy mnie Âże choĂŚ raz jest wiĂŞcej widziĂł NW niÂż tych wieÂśniakĂłw od solorza :]
nie miaÂło byĂŚ "samego Âżycia kalu " kalu tylko KLANU sorrki
nie miaÂło byĂŚ "samego Âżycia kalu " kalu tylko KLANU sorrki

Liczą się tylko FAKTY TVN codziennie o 19:00 w TVN.