Tomasz Lis

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Dziœ w "Co z t¹ Polsk¹" by³o jak zwykle bardzo sympatycznie i interesuj¹co. Ju¿ sam pocz¹tek by³ bardzo zabawny. Po tym jak Lis w typowy dla siebie sposób wszed³ do studia i zaprosi³ goœci, równie¿ Roman Giertych zamiast usi¹œÌ na fotelu zacz¹³ po kolei witaÌ siê z ka¿dym na wzór Lisa. Gdy Lepper to zauwa¿y³, zrobi³ podobnie - tyle, ¿e od drugiej strony sali. Giertych jest najczêœciej zapraszanym przez Lisa goœciem. Nic wiêc dziwnego, bo w studiu "Co z t¹ Polsk¹" czuje siê jak u siebie w domu. Ostatnio popisywa³ siê znakomitymi i inteligentymi ¿artami w stosunku do pierwszej damy PO i Frasyniuska, a dzisaij postatnowi³ tak siê przywitaÌ. Nawet Lisek siê z tego g³oœno œmia³.

Potem by³o jeszcze kilka fajnych kawa³ków. Np. gdy Lepper nazwa³ Millera "Starym Lisem" i od razu zacz¹³ przepraszaÌ prowadz¹cego. :D W ogóle Lisa bardzo czêsto wpl¹tywano w dyskusjê. Giertych ma go ju¿ prawie za kumpla. Dzisiaj gdy k³ócili siê z Lepperem o to, jak wygl¹da w USA bank centralny Giertch o wsparcie poprosi³ Lisa, bo wiadomo, ¿e ten siê na tym zna. Ciekawa by³a te¿ wymiana zdaù pomiêdzy Giertychem, a Gwiazdowskim. Gierych ironicznie nazywa³ go ekspertem, a ten z kolei Giertycha mecenasem. Okaza³o siê te¿, ¿e program Samoobrony przedstawiony przez antyliberalnego Leppera jest identyczny z tym, co proponuje libera³ Gwiazdowski z Centrum im. A. Smitha.
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

Co z t¹ polsk¹ staje sie nudne jak flaki z olejem i, jak zauwa¿y³ £ukasz, jest sympatycznie. Nie ma to jak czterech facetów przed godzinê robi¹cych sobie nawzajem loda... Giertych, Lepper i Wa³êsa to sta³y zestaw programu Lisa. I szczerze przyznam- nie mozna juz patrzeÌ na to bo co tydzieù te same mordy gadaj¹ce g³upoty. Lis nie jest szo³menem i nie bedzie nim. Ciekawe kiedy to zauwazy..... :evil2:
MAKEPOVERTYHISTORY
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

W czwartek w "Co z tÂą PolskÂą" w pierwszej czĂŞÂści programu rozmowa o aferach w PZPN, a w drugiej wywiad z Jerzym Dudkiem w jednym z pubĂłw:

Obrazek

Obrazek
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

heheh.. oglÂądaÂłem i rozÂśmieszyÂł mnie improwizujÂąc na stojÂąco taniec Dudka w bramce :D
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Ale caÂła rozmowa bardzo ciekawa i pytania takie typowe dla Lisa, jak na przykÂład to:
"Jak czuje siĂŞ chÂłopak, ktĂłry jeszcze kilkanaÂście lat temu pracowaÂł w kopalni w jakimÂś maÂłym miasteczku, gdzieÂś w Polsce, a dziÂś jest na okÂładkach Âświatowych gazet, jako zwyciĂŞzca Ligi MistrzĂłw?"

Pewnie kiedyœ Lis to wykorzysta w swojej nastêpnej ksi¹¿ce, bo idealnie pasuje to do myœli przewodniej "Co z t¹ Polsk¹"...
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

ÂŁukasz pisze:Ale caÂła rozmowa bardzo ciekawa i pytania takie typowe dla Lisa, jak na przykÂład to:
"Jak czuje siĂŞ chÂłopak, ktĂłry jeszcze kilkanaÂście lat temu pracowaÂł w kopalni w jakimÂś maÂłym miasteczku, gdzieÂś w Polsce, a dziÂś jest na okÂładkach Âświatowych gazet, jako zwyciĂŞzca Ligi MistrzĂłw?"

Pewnie kiedyœ Lis to wykorzysta w swojej nastêpnej ksi¹¿ce, bo idealnie pasuje to do myœli przewodniej "Co z t¹ Polsk¹"...
nie zaprzeczam Âże rozmowa byÂła ciekawa..

Lis ma swĂłj styl; zadaje specyficzne, charakterystyczne dla niego pytania co mi siĂŞ niekiedy podoba :D
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Wczoraj przypadkowo skaczÂąc po kanaÂłach trafiÂłem na coÂś co nazywa siĂŞ POlsat2 i przypadkowo byÂł Lis. I dziÂś- z pewnoÂściÂą moge Ja tobi-ktĂłrego idolem byÂł Lis a godzina 19 KomuniÂą ÂŚwiĂŞtÂą pozwole sobie na stwierdzenie, Âże nic on dla mnie juÂż nie znaczy.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

A Ty ze skrajnoœci w skrajnoœÌ, czy¿ nie? :devil2:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Maciek pisze:A Ty ze skrajnoœci w skrajnoœÌ, czy¿ nie? :devil2:

mo¿liwe. Mi tam...niech robi co chce. Jest to obojêtne ale pozytywnie jego osby ju¿ ne ocenie. Wiêc chyba nie w skarajnoœÌ, bo szanuje to co i ja obecnie robi lecz nie popieram. I tyle.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 49340.html
ChociaÂż w necie sÂą mÂądrzy ludzie. :D
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Przedwczoraj goÂściem Lisa byÂł m.in. Stan TymiĂąski.

Tymiùski, jak z pewnoœci¹ wiêkszoœÌ wie, o Polsce posiada wiedzê mniejsz¹ ni¿ przeciêtny uczeù gimnazjum. Na pytanie o unijny bud¿et odpowiedzia³, ¿e trzeba naprawiÌ sytuacjê polityczn¹ w kraju. Na pytanie o wybory w Niemczech, odpowiedzia³, ¿e skupi siê na Polsce. Ale to jeszcze nic, ¿e nie umia³ niczego powiedzieÌ i o niczym nie mia³ pojêcia. Najlepsze by³o na koùcu:

TL - To sprawy polskie. Jakie ma pan zdanie w sprawie reformy KRUS-u?
ST - Reformy..?
TL - KRUS-u.
ST - Jak to KRUS-u?
TL - Ubezpieczenia dla rolnikĂłw.
ST - Ach. Przepraszam. ZUS nie KRUS.
TL - Nie, ZUS to...
ST - Dobrze, zostawimy to sÂłownictwo. ZUS zdecydowanie trzeba zreformowaĂŚ do tego stopnia, Âże bĂŞdzie skontrolowany.

:D :D :D :D :D

ByÂło jeszcze jedno ciekawe zdanie:

TL - PowiedziaÂł pan, Âże bĂŞdzie prowadziÂł kampaniĂŞ w stylu polskim, amerykaĂąskim i chiĂąskim. Ten chiĂąski najbardziej mnie interesuje.
ST - Powiem panu, Âże to byÂła kwestia wymowy. W tej kampanii chciaÂłbym, Âżeby mĂłj styl byÂł stylem samurajskim.
TL - Co to znaczy?
ST - To znaczy, ¿e jestem przygotowany na wszystko. Opowiem smutn¹ opowieœÌ z Japonii, któr¹ wszyscy Japoùczycy znaj¹. Pewien samuraj k¹pa³ siê w wannie, by³a na niego zasadzka, 30-stu samurajów czeka³o na niego i on siê z tego wykaraska³. Ja mam podobn¹ sytuacjê tutaj, w tej kampanii.
TL - A wie pan, co robi samuraj jak mu siĂŞ nie udaje?

:D
Ostatnio zmieniony sobota 11 cze 2005, 22:48 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mikasur
Bywalec
Bywalec

Post autor: mikasur »

WidziaÂłam tĂŞ pierwszÂą sytuacjĂŞ i rĂŞce po prostu mi opdaÂły. I ktoÂś taki moÂże zostaĂŚ prezydentem Polski??? :x Wiem, Âże polityka od dawna schodzi na psy, ale to juÂż przesada :!:

Za to bardzo podoba³a mi siê koùcówka zajawki na pocz¹tku programu, gdzie Lis powiedzia³ mniej wiêcej coœ takiego: "... porozmawiamy o mê¿ach stanu i Stanie Tymiùskim". Niez³a gra s³ów :D - Lis zawsze by³ w tym rewelacyjny :D :D :D I za to faceta ceniê :D
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

mikasur pisze:Lis powiedzia³ mniej wiêcej coœ takiego: "... porozmawiamy o mê¿ach stanu i Stanie Tymiùskim". Niez³a gra s³ów :D - Lis zawsze by³ w tym rewelacyjny :D :D :D I za to faceta ceniê :D
I ja rĂłwnieÂż. W Faktach takiej gry byÂło peÂłno: "O tym kto wiedziaÂł, a nie powiedziaÂł i o tym, kto nie wiedziaÂł, a powiedziaÂł - Grzegorz Kajdanowicz" albo: "NajwyraÂźniej niektĂłrzy politycy lepiej od papieÂża wiedzÂą, co papieÂż wie" (to o poÂśle PĂŞku, ktĂłry stwierdziÂł, Âże papieÂż zapewne nie zna traktatu akcesyjnego i dlatego go poparÂł). :D :D :D

Tylko Lisek tak potrafi:
http://www.tvn.tivi.pl/stan/stan.wmv

Tutaj zapowiedÂź wejÂścia TymiĂąskiego:
http://www.tvn.tivi.pl/stan/stan2.wmv

A tutaj KRUS, ZUS i "zostawmy sÂłownictwo":
http://www.tvn.tivi.pl/stan/stan3.wmv

A w ogĂłle wspaniaÂłe byÂło to, co Stan odpowiedziaÂł na temat ZUSu... "Trzeba go zreformowaĂŚ do tego stopnia, Âże bĂŞdzie skontrolowany" :D :D :D
regoat
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: regoat »

Zauzazyliscie dzisiaj w 'Co z ta Polska' ze Kaczynski odpowiadajac na porste pytanie zaczynal dÂługÂą wypowieĂŚ gdzie mĂłwiÂł o niczym i koĂączyl jednym sÂłowem ktĂłre to byÂło faktycznÂą odpowiedziÂą koĂączyÂł. WidaĂŚ Âże chÂłop nie zna siĂŞ zabardzo na tym co prubĂłje sprzedaĂŚ i jest tylko marionetkÂą swojej ekipy z pis.
ODPOWIEDZ