Anna Kalczyńska

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Kosik pisze:Podziwiam j¹ za jej profesjonalizm i bieg³a znajomoœÌ jêzyka francuskiego. Dodam, ¿e ten jêzyk jest bardzo, bardzo trudny. :roll:

za to fascynujÂący, a wÂładanie nim bardzo przyjemne i uÂżyteczne. Rzadko polscy dziennikarze mĂłwiÂą po francusku.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Kosik :D
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kosik :D »

za to fascynujÂący, a wÂładanie nim bardzo przyjemne i uÂżyteczne. Rzadko polscy dziennikarze mĂłwiÂą po francusku.
[/quote]

:D :D :D :D :D :D :D

bardzo dobrze to napisaÂłeÂś. Ja dopiero zaczynam siĂŞ uczyĂŚ tego jĂŞzyak. Jestem nim naprawdĂŞ zafascynowany. Wiem, Âże w jego naukĂŞ bĂŞdĂŞ musiaÂł wÂłoÂżyĂŚ bardzo duÂżo pracy, ale wierzĂŞ w swoje moÂżliwoÂści. :D

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

JAK MYSLICIE CZY NASI KOCHANI PREZENTERZY Z TVN-U I TVN24 ZAGLÂĄDAJÂĄ CZASEM NA TO FORUM? :)
~*~ :) Anna Kalczyńska i Marta Kuligowska TVN24 :) ~*~

Co Wy ode mnie chceta? :D:D:D
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

Kosik pisze: bardzo dobrze to napisaÂłeÂś. Ja dopiero zaczynam siĂŞ uczyĂŚ tego jĂŞzyak. Jestem nim naprawdĂŞ zafascynowany. Wiem, Âże w jego naukĂŞ bĂŞdĂŞ musiaÂł wÂłoÂżyĂŚ bardzo duÂżo pracy, ale wierzĂŞ w swoje moÂżliwoÂści. :D

Ja uczĂŞ siĂŞ francuskiego od marca, mimo tego umiem tylko siĂŞ przedstawiĂŚ (tzn. imiĂŞ, wiek, wzrost, waga itp.), policzyĂŚ do stu, powiedzieĂŚ co lubiĂŞ, a czego nie, odmieniĂŚ czasownik byĂŚ i mieĂŚ. To naprawdĂŞ truuuuudny jĂŞzyk. A ciekawe ile nasza ulubiona prowadzÂąca siĂŞ go uczyÂła :?:
niss
Początkujący
Początkujący

Post autor: niss »

NauczyĂŚ siĂŞ -to jedno, wymĂłwiĂŚ -to drugie :) Jak usÂłyszaÂłem z jej ust "Le Figaro" to troche zwÂątpiÂłem w ten jĂŞzyk :)
Tak wiĂŞc powodzenia w nauce...
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Kosik pisze: bardzo dobrze to napisaÂłeÂś. Ja dopiero zaczynam siĂŞ uczyĂŚ tego jĂŞzyak. Jestem nim naprawdĂŞ zafascynowany. Wiem, Âże w jego naukĂŞ bĂŞdĂŞ musiaÂł wÂłoÂżyĂŚ bardzo duÂżo pracy, ale wierzĂŞ w swoje moÂżliwoÂści. :D

Ja uczĂŞ siĂŞ francuskiego od marca, mimo tego umiem tylko siĂŞ przedstawiĂŚ (tzn. imiĂŞ, wiek, wzrost, waga itp.), policzyĂŚ do stu, powiedzieĂŚ co lubiĂŞ, a czego nie, odmieniĂŚ czasownik byĂŚ i mieĂŚ. To naprawdĂŞ truuuuudny jĂŞzyk. A ciekawe ile nasza ulubiona prowadzÂąca siĂŞ go uczyÂła :?:
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

niss pisze:NauczyĂŚ siĂŞ -to jedno, wymĂłwiĂŚ -to drugie :) Jak usÂłyszaÂłem z jej ust "Le Figaro" to troche zwÂątpiÂłem w ten jĂŞzyk :)
Tak wiĂŞc powodzenia w nauce...
o co chodzi :?:
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
niss
Początkujący
Początkujący

Post autor: niss »

Chodzi o to, ¿e jêzyk ten jest trudny w wymowie. Je¿eli ktoœ ogl¹da³ referendum we Francji to us³ysza³ ró¿nicê w wymowie s³owa Le Figaro przez Kalczyùsk¹ a innymi prowadz¹cymi z tvn24.
Dlatego jestem peÂłen podziwu dla tych osĂłb ktĂłre potrafiÂą nie tylko coÂś napisaĂŚ ale i porzÂądnie wymĂłwiĂŚ sÂłowo w danym jĂŞzyku (w tym wypadku j. francuski) :)
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Chodzi o to, Âże jedni mĂłwiÂą "Le Figaro". I mĂłwiÂą Âźle. Powj\inno siĂŞmĂłwiĂŚ "Le Figacho". :D Sam mĂłwiÂąc po francusku (teÂż sÂłabo zam ten jĂŞzyk) zamieniam r na ch. :D Ale to nie wystarczy. Trzeba mieĂŚ po prostu akcent. :D Ja podobno mam. :lol: Anna KalczyĂąska na pewno.
redix
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: redix »

Jestem pod du¿ym wra¿eniem umiejêtnoœci Ani Kalczyùskiej :) , bardzo dobrze radzi sobie jako prezenterka / reporterka i g³os równie dobry, wywiady tak¿e ma ciekawe. Gdyby trafi³a do Faktów g³ównych na 100% œwietnie poradzi³aby sobie.
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

Ja daje jej maÂłe szanmse na poprowadzenie "FaktĂłw" o 19:00, ale do popoÂłudniowych czemu nie.
Wróciłem!!
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

WidziaÂł ktoÂś moÂże jej nowÂą fryzurĂŞ (przefarbowaÂła sobie na blond i splotÂła w kitkĂŞ). MoÂże ktoÂś by strzeliÂł capsa (dzisiaj jest reporterkÂą i nadaje relacje sprzed polskiego MSZ). Teraz, to wyglÂąda jak moja ciocia :wink: tzn. jak typowa trzydziestolatka.
mac
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mac »

Francuski jest bardzo trudny. PrzykÂładem moja osoba, 4 lata nauki w liceum i umiem o sobie powiedziec ze 20 zdaĂą, ale za to gramatyka tego jĂŞzyka wchodziÂła mi do gÂłowy wyjÂątkowo sprawnie.
PS. Zdaje mi siĂŞ, Âże w jakimÂś wywiadzie rĂłwnieÂż Justyna Pochanke wspominaÂła, Âże angielski ma opanowany tak sobie, natomiast francuski juÂż o wiele lepiej.
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Maciekw »

Witam,
Ma ktoÂś capsy z dzisiejszej relacji, naprawy promu Discovery, ktĂłrÂą prowadziÂła Anna KalczyĂąska?
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

bardzo dobrze jej szÂło :)
ciekawy wywiad i wogĂłle. nie wiem jak Ania mĂłwi po francusku ale za to na pweno Âświetnie mĂłwi po angielsku i do tego z bardzo bardzo dobrym akcentem ;)
ja siê francuskiego uczy³am rok i mia³am doœÌ prze¿uci³am siê na niemiecki :D
Android <3
ODPOWIEDZ