Kobiety TVN w plebiscycie lesbijskiego portalu
Moderator: Łukasz
Szkoda,Âża ja nie umiem malowaĂŚ, w tym temacie jestem caÂłkowitym bestalenciem
To mi przypomina malarstwo Starowiejskiego,takie mam skojarzenie 
Oglądaj "Wydanie drugie poprawione" na: http://www.onet.tv/
-
- Czasem tu wpada
osobiœcie uwa¿am plakat za ciekawy, nie na tyle jednak by M. Œroda robi³a darmow¹ reklamê twórcom i publicznie ocenia³a ich prowokacjê. ja tego bynajmniej nie odbieram jak pani minister i obra¿anie siê na autorów jest tu raczej nie na miejscu. plakat generalnie wg mnie zachêca do debaty nad stereotypami, trzeba do tego podchodziÌ na ch³odno i z rozwag¹. na Boga, nie przyk³adajmy r¹k do jeszcze g³êbszego osadzania siê tych stereotypów!
...and a Happy New Year!
Say_No_To_Compromise pisze:osobiœcie uwa¿am plakat za ciekawy, nie na tyle jednak by M. Œroda robi³a darmow¹ reklamê twórcom i publicznie ocenia³a ich prowokacjê. ja tego bynajmniej nie odbieram jak pani minister i obra¿anie siê na autorów jest tu raczej nie na miejscu. plakat generalnie wg mnie zachêca do debaty nad stereotypami, trzeba do tego podchodziÌ na ch³odno i z rozwag¹. na Boga, nie przyk³adajmy r¹k do jeszcze g³êbszego osadzania siê tych stereotypów!
WÂłaÂśnie popieram jak wyÂżej,mi siĂŞ plakacik bardzo podoba,fajny jest namalowany z poczuciem humoru

Oglądaj "Wydanie drugie poprawione" na: http://www.onet.tv/
strategia o ktorej piszesz nie jest taka z³a, ale z drugiej strony czy wyobra¿asz sobie, ¿e na plakat przedstawiaj¹cy ¯yda jako starego, z pejsami, chciwego brudasa œrodowiska ¿ydowskie powinny zareagowac jako zachêta do debaty? chyba nie, po prostu poni¿ej pewnego poziomu nie powinno sie schodziÌ, ponizej poziomu, który jest obraŸliwy.Say_No_To_Compromise pisze:osobiœcie uwa¿am plakat za ciekawy, nie na tyle jednak by M. Œroda robi³a darmow¹ reklamê twórcom i publicznie ocenia³a ich prowokacjê. ja tego bynajmniej nie odbieram jak pani minister i obra¿anie siê na autorów jest tu raczej nie na miejscu. plakat generalnie wg mnie zachêca do debaty nad stereotypami, trzeba do tego podchodziÌ na ch³odno i z rozwag¹. na Boga, nie przyk³adajmy r¹k do jeszcze g³êbszego osadzania siê tych stereotypów!
Będę z wami szczera
Najlepsza jest Kazimiera
Najlepsza jest Kazimiera
te babki z plakatu maja bardzo Âładne nogi i biusty jak wszyskie feministki zreszta
taka cecha jak wredna to tylko zaleta w tym popieprzonym kraju a to czy ktos jest brzydki czy nie to kwestia gustu a leniwa to ja jestem jak najbardziej, chyba ze dostane kopa. Najwazniejsze miec dobre samopoczucie babki!
ale moze tu nie ma moderatora? bo w koncu nikt nie zwrĂłciÂł uwagi na zmiane tematu? Ja regularnie gÂłosuje na kazie, ona poprawia mi samopoczucie, ale kinge tez lubie ale i tak kazia jest najsexy z wszystkich feministek czyÂż nie

ale moze tu nie ma moderatora? bo w koncu nikt nie zwrĂłciÂł uwagi na zmiane tematu? Ja regularnie gÂłosuje na kazie, ona poprawia mi samopoczucie, ale kinge tez lubie ale i tak kazia jest najsexy z wszystkich feministek czyÂż nie

-
- Czasem tu wpada
rozumiem Ciebie i teÂż masz racjĂŞ. problem leÂży jednak w ustaleniu co jest obraÂźliwe, a co nie. dla mnie np. ten plakat w ogĂłle nie jest obraÂźliwy; wiem jaka jestem i nie identyfikujĂŞ siĂŞ z postaciami z plakatu - to mnie nie dotyczy, dotyczy mnie jednak feministyczne podejÂście do Âżycia.zadra pisze:strategia o ktorej piszesz nie jest taka zÂła, ale z drugiej strony czy wyobraÂżasz sobie, Âże na plakat przedstawiajÂący ÂŻyda jako starego, z pejsami, chciwego brudasa Âśrodowiska Âżydowskie powinny zareagowac jako zachĂŞta do debaty? chyba nie, po prostu poniÂżej pewnego poziomu nie powinno sie schodziĂŚ, ponizej poziomu, ktĂłry jest obraÂźliwy.
tak na marginesie, czy te 3 'lasencje' z plakatu wyglÂądajÂą strasznie? nie powiedziaÂłabym.
jeÂśli chodzi o ÂŻydĂłw - nie mĂłw hop; z tego co wiem, to nie jest pierwsza taka akcja autorĂłw i z pewnoÂściÂą nie ostatnia - kaÂżdy ma szansĂŞ na oberwanie od nich

wybacz Âże ja tak po chamsku, ale ile moÂżna natrzaskaĂŚ postĂłw na temat zmian w jakimÂś gÂłosowaniu?; oddaÂłaÂś gÂłos na takÂą a takÂą i zestawienie teraz wyglÂąda tak i tak... ok! cieszymy siĂŞ, wiĂŞc teÂż skaczemy tam zagÂłosowaĂŚ. i tu siĂŞ sprawa zapĂŞtla.bambi pisze:ale moze tu nie ma moderatora? bo w koncu nikt nie zwrĂłciÂł uwagi na zmiane tematu?

Od moeratora: Nie wolno pisaĂŚ dwĂłch postĂłw pod rzÂąd! Sklejone!
...and a Happy New Year!
ja tez nie widze problemu! grunt, Âżeby dyskusja trwaÂła!Say_No_To_Compromise pisze:wybacz Âże ja tak po chamsku, ale ile moÂżna natrzaskaĂŚ postĂłw na temat zmian w jakimÂś gÂłosowaniu?; oddaÂłaÂś gÂłos na takÂą a takÂą i zestawienie teraz wyglÂąda tak i tak... ok! cieszymy siĂŞ, wiĂŞc teÂż skaczemy tam zagÂłosowaĂŚ. i tu siĂŞ sprawa zapĂŞtla.bambi pisze:ale moze tu nie ma moderatora? bo w koncu nikt nie zwrĂłciÂł uwagi na zmiane tematu?

Będę z wami szczera
Najlepsza jest Kazimiera
Najlepsza jest Kazimiera
alez pewnie ze to nudne tak pisac ciagle o tym samymSay_No_To_Compromise pisze:wybacz Âże ja tak po chamsku, ale ile moÂżna natrzaskaĂŚ postĂłw na temat zmian w jakimÂś gÂłosowaniu?; oddaÂłaÂś gÂłos na takÂą a takÂą i zestawienie teraz wyglÂąda tak i tak... ok! cieszymy siĂŞ, wiĂŞc teÂż skaczemy tam zagÂłosowaĂŚ. i tu siĂŞ sprawa zapĂŞtla.bambi pisze:ale moze tu nie ma moderatora? bo w koncu nikt nie zwrĂłciÂł uwagi na zmiane tematu?

kobiety tvn w plebiscycie portalu
Ja gor¹co i stanowczo popieram feminizm ale niestety nie polskie feministki(z ma³ymi wyj¹tkami;Porozumienie Kobiet 8 Marca,Kazimiera Szczuka,Kinga Dunin).Czemu feministki zamiast walczyÌ o to by kobieta która urodzi³a dziecko mia³a tak¹ szansê znaleŸÌ pracê jak kobieta która dziecka nie urodzi³a,debatuj¹ n.p. nad jak to okreœli³y skrajnie szowinistyczn¹ kampani¹ reklamow¹ Radio 94(teraz nowa nazwa to Antyradio).Nomen omen zrobi³y temu radio darmow¹ reklamê.Czy bardziej uw³aczaj¹ce dla kobiety jest pokaznie jej cia³a gdzie w miejsce kobiecych sutków s¹ pokrêt³a od radia,czy to ¿e jest dyskryminowana w pracy najczêœciej przez mê¿czyzn i nierzadko molestowana seksualnie 

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
he, he!Marcin pisze:Ja tu zagl¹dam niemal codziennie i jestem przera¿ony. £ukasz sam kaza³ tego nei mdoerowaÌ, bo sie po prostu nie da. I ma racjê. :oops: Du¿o trzebaby po prostu skasowaÌ. Po za tym ja ju¿ siê nawet nie ³¹pioê o co fanom Sczuki chodzi. :? Czytam ich posty i nic nie rozumiem. :?

po prostu kazia rozsadza TVN od srodka, przerasta nawet to forum

Będę z wami szczera
Najlepsza jest Kazimiera
Najlepsza jest Kazimiera
-
- Czasem tu wpada
najpierw na temat:
wybraÂłam sie wczoraj specjalnie do Empiku po ZadrĂŞ, i co? I nic - nie byÂło!
Chyba tym razem nie bĂŞdÂą mieli zwrotĂłw
i trochĂŞ w okolicach tematu:
zupeÂłnie od niechcenia Âłamiemy konwencje i wprowadzamy relatywistyczny zamĂŞt. jakieÂż to postmodernistyczne

tak jest! z drobnym wyjÂątkiem - to MY je rozsadzamyzadra pisze:he, he!dobre, naprawde cudo
![]()
po prostu kazia rozsadza TVN od srodka, przerasta nawet to forum

zupeÂłnie od niechcenia Âłamiemy konwencje i wprowadzamy relatywistyczny zamĂŞt. jakieÂż to postmodernistyczne
...and a Happy New Year!
mozesz zamĂłwic "ZadrĂŞ" przez internet - ja dostaÂłam w ciagu dwĂłch dni i nigdzie nie musiaÂłam sie ruszacSay_No_To_Compromise pisze:najpierw na temat:
tak jest! z drobnym wyjÂątkiem - to MY je rozsadzamyzadra pisze:he, he!dobre, naprawde cudo
![]()
po prostu kazia rozsadza TVN od srodka, przerasta nawet to forum![]()
a co do tematu to ktos skasowaÂł moja wypowiedz :? jakis ciec :? ,co za straszna cenzura na tym forum dla 17-latkĂłw

kobiety tvn w plebiscycie
Jak widze nikt nie odpowie na moje niewygodne dla was pytanie,ktore zadalem kilka postow wczesniej.[/list]
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
-
- Czasem tu wpada
Re: kobiety tvn w plebiscycie portalu
nie zamierzam wystêpowaÌ tutaj w roli jakiejœ tuby propagandowej œrodowiska, gdy¿ niektóre akcje minister Œrody te¿ nie s¹ mi po drodze. problem w tym ¿e zmiany o których mówisz mam nadziejê, w³aœnie siê dokonuj¹, lecz jest to niezwykle mozolny i czasoch³onny proces. zmiany musz¹ siê dokonywaÌ w zbiorowej œwiadomoœci ca³ego spo³eczeùstwa, inaczej te wszystkie utyskiwania i apele pozostan¹ przys³owiowym g³osem na pustyni. Minister Œroda mo¿e, w najlepszym przypadku, pe³niÌ rolê animatora czy dyrygenta w tym procesie(to chyba jednak zbyt du¿o powiedziane). Mam wra¿enie, i¿ oczekuje siê od niej jakichœ wymiernych, medialnych akcji i dlatego ucieka siê do czegoœ bardzo namacalnego, by nie zostaÌ pos¹dzon¹ o nieróbstwo i poddanie w w¹tpliwoœÌ uzytecznoœci instytucji której piastuje minister Œroda.salladyn pisze:Ja gor¹co i stanowczo popieram feminizm ale niestety nie polskie feministki(z ma³ymi wyj¹tkami;Porozumienie Kobiet 8 Marca,Kazimiera Szczuka,Kinga Dunin).Czemu feministki zamiast walczyÌ o to by kobieta która urodzi³a dziecko mia³a tak¹ szansê znaleŸÌ pracê jak kobieta która dziecka nie urodzi³a,debatuj¹ n.p. nad jak to okreœli³y skrajnie szowinistyczn¹ kampani¹ reklamow¹ Radio 94(teraz nowa nazwa to Antyradio).Nomen omen zrobi³y temu radio darmow¹ reklamê.Czy bardziej uw³aczaj¹ce dla kobiety jest pokaznie jej cia³a gdzie w miejsce kobiecych sutków s¹ pokrêt³a od radia,czy to ¿e jest dyskryminowana w pracy najczêœciej przez mê¿czyzn i nierzadko molestowana seksualnie
moim zdaniem, tych dwĂłch problemĂłw w ogĂłle nie naleÂży zestawiaĂŚ ze sobÂą - to inny ciĂŞÂżar gatunkowy

to co minister robi dla wyrĂłwnania szans(pokÂładam takÂą nadziejĂŞ) odczuwalne bĂŞdzie za lat kilkanaÂście moÂże.
atak na seksistowskie kampanie promocyjne to jest z kolei to co moÂżna zaÂłatwiĂŚ tu i teraz.
...and a Happy New Year!