TVN a polityka
Moderator: Łukasz
£ukasz.., zgodnie z twoj¹ teori¹., poniewa¿ PiS prze do w³adzy, to powinno siê prezentowaÌ wiêcej szczegó³ów na temat Jego programu. - no w³aœnie !
- a ja jakoÂś nie widzĂŞ prezentacji jego programu gospodarczego na przykÂład..
- jego pomys³ów rodem z lat 60-tych etc etc..- jeœli mówi siê o nim (PiSie) to TYLKO dobrze...- taka £ukasz jest prawda. ..- niestety,nie jestem KRRT ¿eby pilotowaÌ program stacji - a wiêc tu mnie na pewno zagniesz ( swoj¹ drog¹ przypomnia³o mi siê "pilotowanie" radia Maryja przez KRRT - pilotowali i pilotowali i...nic z tego nie wysz³o...-ale to tak tylko,ma³e wtr¹cenie z Cyrku Mont. Python'a
) - ok. zgadzam siĂŞ z TobÂą Âże telewizja prywatna to nie ochronka i musi zarabiaĂŚ., a i takÂże nie WydziaÂł spoÂłecznej socjologi moralnej na Uniwersytecie Nauk Politycznych stanu Iowa
- ale do diaska. - wara jakiejkolwiek partii politycznej od prób wp³ywania na charakter i zawartoœÌ Wiadomoœci. .. - ale....
jestem gotów 'wyk³óciÌ siê' z Tob¹ o to ¿e nie wszystko jest OK.
- ze mnÂą wogĂłle jest dziwna sprawa. ( padniesz jak ci powiem
-otó¿ ja,ze wzglêdów ideologicznych), nie ogl¹dam od ponad 4 lat telewizji
.prawie wogĂłle.
mam gdzieÂś cywilizacjĂŞ obrazkowÂą dzisiejszych czasĂłw ( w stylu : o rany ! za 5 minut 'wiadomoÂści' -niech karetka przyjedzie jak skonczy siĂŞ program...
MUSZĂ to obejrzeĂŚ.) - tak ,kiedyÂś tak byÂło.
-ale teraz. -teraz NIC NIE MUSZĂ.
-ogl¹dam wtedy,gdy mam na to ochotê.- zwykle tylko gdy wpadam na chwilê do przyjació³ czy rodziny na kolacjê . - co jakiœ czas. - no mo¿e co 2 ,3 dni . czasami czêœÌiej. - zerknê na Fakty. zerknê na "Wiadomoœci" ..- ale nie muszê dzieliÌ swojego zycia wed³ug godzin programu. - to jakaœ zbiorowa 'zombi' czy po prostu paranoja.
- moÂże juÂż o wiele bardziej jestem uzaleÂżniony od Internetu.
ale, czy czasami nie jest skutkiem tego to, Âże Âłatwiej mi zauwaÂżyĂŚ pewne rzeczy niÂż innym, wiesz,jak to jest,gdy jesteÂś caÂły czas w tym samym mieszkaniu to juÂż nie zauwaÂżasz brudnych Âścian...( swojÂą drogÂą,przypominajÂą mi siĂŞ 'machajÂące wargi' speakerĂłw , ciÂągle te same zmiany intonacji nieznoÂśnie egzaltowanych komentarzy pewnego Pana o zacisniĂŞtych usteczkach ( czy zawĂłd logopedy jest wogĂłle w Polsce znany..?
) ( to zresztÂą pomyÂłka z prezentowaniem tego Pana na wizji - moÂże lepiej by tylko pisaÂł teksty..?
-sam widzisz. - czy z takim facetem jak ja moÂżna pogadaĂŚ.
-co Âżadnego szacunku dla ÂświĂŞtoÂści ..?
nie ma
a wiĂŞĂŚ ,jak widzisz ÂŁukasz,wyszÂło szydÂło z worka !,- ja wogĂłle nie oglÂądam telewizji ! - a zabieram gÂłos.
--- £ukasz,muszê sie zaj¹Ì moj¹ zaleg³¹ pisanin¹. - dokoùczymy mo¿e temat jutro.
--wogóle to strasznie mi³o ¿e tolerowa³eœ moj¹ obecnoœÌ tutaj.
liczê na ciekaw¹ wymianê pogl¹dów na przysz³oœÌ.
pozdrawiam
(i przepraszam za mĂłj polski- Âłatwiej mi gadaĂŚ po angielsku,niestety.)
Jordan (to nie nick tylko moje prawdziwe imiĂŞ.)
.
.

jestem gotów 'wyk³óciÌ siê' z Tob¹ o to ¿e nie wszystko jest OK.
- ze mnÂą wogĂłle jest dziwna sprawa. ( padniesz jak ci powiem

-otó¿ ja,ze wzglêdów ideologicznych), nie ogl¹dam od ponad 4 lat telewizji
.prawie wogĂłle.
mam gdzieÂś cywilizacjĂŞ obrazkowÂą dzisiejszych czasĂłw ( w stylu : o rany ! za 5 minut 'wiadomoÂści' -niech karetka przyjedzie jak skonczy siĂŞ program...

-ale teraz. -teraz NIC NIE MUSZĂ.
-ogl¹dam wtedy,gdy mam na to ochotê.- zwykle tylko gdy wpadam na chwilê do przyjació³ czy rodziny na kolacjê . - co jakiœ czas. - no mo¿e co 2 ,3 dni . czasami czêœÌiej. - zerknê na Fakty. zerknê na "Wiadomoœci" ..- ale nie muszê dzieliÌ swojego zycia wed³ug godzin programu. - to jakaœ zbiorowa 'zombi' czy po prostu paranoja.
- moÂże juÂż o wiele bardziej jestem uzaleÂżniony od Internetu.
ale, czy czasami nie jest skutkiem tego to, Âże Âłatwiej mi zauwaÂżyĂŚ pewne rzeczy niÂż innym, wiesz,jak to jest,gdy jesteÂś caÂły czas w tym samym mieszkaniu to juÂż nie zauwaÂżasz brudnych Âścian...( swojÂą drogÂą,przypominajÂą mi siĂŞ 'machajÂące wargi' speakerĂłw , ciÂągle te same zmiany intonacji nieznoÂśnie egzaltowanych komentarzy pewnego Pana o zacisniĂŞtych usteczkach ( czy zawĂłd logopedy jest wogĂłle w Polsce znany..?

-sam widzisz. - czy z takim facetem jak ja moÂżna pogadaĂŚ.
-co Âżadnego szacunku dla ÂświĂŞtoÂści ..?

a wiĂŞĂŚ ,jak widzisz ÂŁukasz,wyszÂło szydÂło z worka !,- ja wogĂłle nie oglÂądam telewizji ! - a zabieram gÂłos.
--- £ukasz,muszê sie zaj¹Ì moj¹ zaleg³¹ pisanin¹. - dokoùczymy mo¿e temat jutro.
--wogóle to strasznie mi³o ¿e tolerowa³eœ moj¹ obecnoœÌ tutaj.
liczê na ciekaw¹ wymianê pogl¹dów na przysz³oœÌ.
pozdrawiam
(i przepraszam za mĂłj polski- Âłatwiej mi gadaĂŚ po angielsku,niestety.)
Jordan (to nie nick tylko moje prawdziwe imiĂŞ.)

.
.
no nie.., Fusiak.
my tu personifikujemy aksjomaty - a ty tak , nie z grubej rury tylko, ale z DWURURKI nawet.
- dobra,dobra.., prawicowa,nie prawicowa..
ciesz siĂŞ Âże wogĂłle jest. kiedyÂś byÂła tylko jedna.- jedynie sÂłuszna.
-w sumie-nie masz racji.
i jeszcze jedno. - jest co prawda wolnoœÌ wypowiedzi w Polsce., ale nie b e z tr o s k a wypowiedzi. - chyba ,¿e sam nie bardzo rozumiesz co oznacza s³owo 'faszyzm'.
-gdyby nie Pan KaczyĂąski ( miĂŞdzy innymi) to do dzisiaj byÂś grzÂązÂł w Hufcach Pracy socjalistycznej SÂłuÂżbie OjczyÂżnie i wcinaÂł parĂłwki z koniny.
a tak moÂżesz nam siĂŞ tu wywnĂŞtrzaĂŚ
wiec nie pier...ol o 'faszyzmie'.
bo blade masz chyba o nim pojĂŞcie chÂłoptasiu.
Howdy !
.
.
my tu personifikujemy aksjomaty - a ty tak , nie z grubej rury tylko, ale z DWURURKI nawet.

- dobra,dobra.., prawicowa,nie prawicowa..
ciesz siĂŞ Âże wogĂłle jest. kiedyÂś byÂła tylko jedna.- jedynie sÂłuszna.
-w sumie-nie masz racji.
i jeszcze jedno. - jest co prawda wolnoœÌ wypowiedzi w Polsce., ale nie b e z tr o s k a wypowiedzi. - chyba ,¿e sam nie bardzo rozumiesz co oznacza s³owo 'faszyzm'.
-gdyby nie Pan KaczyĂąski ( miĂŞdzy innymi) to do dzisiaj byÂś grzÂązÂł w Hufcach Pracy socjalistycznej SÂłuÂżbie OjczyÂżnie i wcinaÂł parĂłwki z koniny.
a tak moÂżesz nam siĂŞ tu wywnĂŞtrzaĂŚ

wiec nie pier...ol o 'faszyzmie'.
bo blade masz chyba o nim pojĂŞcie chÂłoptasiu.

Howdy !
.
.
Ostatnio zmieniony wtorek 02 sie 2005, 00:23 przez Jordan, łącznie zmieniany 1 raz.
Jordan, a jak skomentujesz to, Âże w lutym 2004 mĂłwiÂło siĂŞ, Âże Lis odszedÂł, bo zagraÂżaÂł KwaÂśniewskiej. MĂłwiÂło siĂŞ teÂż, Âże Walter i KwaÂśniewscy to dobrzy znajomi, a Piotr Najsztub pytaÂł, czy to w porzÂądku, Âże prezes Walter w dniu wyborĂłw, po godzinie 22:00 jedzize do sztabu wyborczego Aleksandra KwaÂśniewskiego i mu gratuluje. Nawet gdyby Twoja teoria byÂła sÂłuszna, to wierzysz w tak wielkÂą zmianĂŞ? Z lewicowych sympatii prezesa w skrajnie prawicowe?
Poza tym na forum mamy tak¹ zasadê, ¿e nie piszemy dwóch postów pod rz¹d. Wiêc na przysz³oœÌ, jak chcesz jeszcze coœ dodaÌ, to edytuj swojego poprzedniego posta. Chyba, ¿e ju¿ ktoœ po Twoim ostatnim poœcie coœ napisa³, to wtedy mo¿esz zacz¹Ì now¹ wiadomoœÌ. Jutro te dwa posty, które s¹ obok siebie z³¹czê Ci w jeden.
Poza tym na forum mamy tak¹ zasadê, ¿e nie piszemy dwóch postów pod rz¹d. Wiêc na przysz³oœÌ, jak chcesz jeszcze coœ dodaÌ, to edytuj swojego poprzedniego posta. Chyba, ¿e ju¿ ktoœ po Twoim ostatnim poœcie coœ napisa³, to wtedy mo¿esz zacz¹Ì now¹ wiadomoœÌ. Jutro te dwa posty, które s¹ obok siebie z³¹czê Ci w jeden.
sie wie.
sie przystosuje.
(i sorki )
.ÂŁukasz.., ty mnie NAPRAWDĂ rozczulasz..
albo RZECZYWIÂŚCIE jesteÂś idealistÂą.
-a oglÂądaÂłeÂś ty moÂże taki film "Cabaret"..?
tam jest taka piosenka, taka scena ..,kiedy wodzirej odciÂąga lekko spodnie w pasie..- by byÂło miejsce na wpadniĂŞcie czegoÂś...z charakterystycznym dÂżwiĂŞkiem...
- czy pamiĂŞtasz jego twarz z charakterystycznym makijaÂżem clown'a...?
eeeh., idealista z Ciebie..
.
sie przystosuje.

(i sorki )
.ÂŁukasz.., ty mnie NAPRAWDĂ rozczulasz..
albo RZECZYWIÂŚCIE jesteÂś idealistÂą.
-a oglÂądaÂłeÂś ty moÂże taki film "Cabaret"..?
tam jest taka piosenka, taka scena ..,kiedy wodzirej odciÂąga lekko spodnie w pasie..- by byÂło miejsce na wpadniĂŞcie czegoÂś...z charakterystycznym dÂżwiĂŞkiem...

eeeh., idealista z Ciebie..
.
chcia³am jeszcze przypomnieÌ ¿e materia³ z Borowskim i Tuskiem tez nie by³ wcale obiektywny. Tuska i jego spotu prawie tam nie by³o natomiast Borowski siê zareklamowa³. Ale TVN ma krótka pamiêc i zdolnoœÌ ferowania wyroków to ju¿ z inej beczki ale np. Ryman wie lepiej od sêdziów ze Beata K zabi³a tego kolesia z warszawskiego Butiku i rani³a jego ¿onê... Jak ka¿da telewizja maja swoje zobowi¹zania i nigdy nie beda obiektywni. Trzeba pokazywac tych których popiera KRRiT oraz znajomi politycy Walterni.
Android <3
tak. wszystko to bardzo smutne. - a jeszcze bardziej smutne Âże ubrane w Âładne ubranko pod tytuÂłem : - wolne media. - 'wolne' ? no way.
mentalnoœÌ ,o której mówi³ prof. Tischner nadal trwa. - trzeba na to jedno pokolenie. - i nie jest tu wyt³umaczeniem ¿e w Stanach czy gdzie indziej jest podobnie. - nie wiem do cholery komu nale¿y na takiej polaryzacji mediów,czy te¿ sceny politycznej...
ale Polska to taka dziwna kraj - prawicowy kandydat na prezydenta ma socjalistyczne (czy te¿ wprost komunistyczne) przekonania gospodarcze - a lewicowy kandydat zupe³nie prawicowe-uw³aszczaj¹c swoich kumpli w biznesie narodowo-prywatnym czy te¿ wysy³aj¹c swoje dzieci na studia do wroga ideologicznego (za ocean) ..-no wiesz.., bo Oni nie mog¹ wysy³aÌ swoich dzieci na studia do Baku na przyk³ad czy na inny Krym ..- obrzydliwoœÌ.
a w tym kontekÂście gra ktĂłrÂą prowadzÂą Fakty jest baaardzo ryzykowna.
-bo ryzykujemy NASZÂĄ przyszÂłoÂściÂą.
Pan W. zawsze siĂŞ wyÂżywi.
.my nie.
.
mentalnoœÌ ,o której mówi³ prof. Tischner nadal trwa. - trzeba na to jedno pokolenie. - i nie jest tu wyt³umaczeniem ¿e w Stanach czy gdzie indziej jest podobnie. - nie wiem do cholery komu nale¿y na takiej polaryzacji mediów,czy te¿ sceny politycznej...
ale Polska to taka dziwna kraj - prawicowy kandydat na prezydenta ma socjalistyczne (czy te¿ wprost komunistyczne) przekonania gospodarcze - a lewicowy kandydat zupe³nie prawicowe-uw³aszczaj¹c swoich kumpli w biznesie narodowo-prywatnym czy te¿ wysy³aj¹c swoje dzieci na studia do wroga ideologicznego (za ocean) ..-no wiesz.., bo Oni nie mog¹ wysy³aÌ swoich dzieci na studia do Baku na przyk³ad czy na inny Krym ..- obrzydliwoœÌ.
a w tym kontekÂście gra ktĂłrÂą prowadzÂą Fakty jest baaardzo ryzykowna.
-bo ryzykujemy NASZÂĄ przyszÂłoÂściÂą.
Pan W. zawsze siĂŞ wyÂżywi.
.my nie.
.
Fusiak - .. no no..co ty takie czarnowidztwo uprawiasz...?
- swoj¹ drog¹ to masz wiele racji - choc tê racjê tak doœÌ obcesowo przedstawiasz
- ale z jednym nie mogĂŞ siĂŞ z TobÂą zgodziĂŚ. - a upewnia mnie w tym kapitalne podsumowanie przez Lisa w dzisiejszym Fakcie ,sytuacji politycznej w Polsce....
otó¿ ,moim zdaniem,i nie tylko moim,moze doœÌ do niespodzianki..
i Prezydentem nie zostanie ani KaczyĂąski ani Cimoszenko.....a w wyborach nie zwyciĂŞÂży PiS.
- to moÂże byĂŚ bardzo przykra niespodzianka dla niektĂłrych...
mĂłwisz : "koniunkturalizm"
--oj,chyba sprawa jest trochĂŞ bardziej skomplikowana.
tak sobie myÂślĂŞ ,Âże elity polityczne w Polsce majÂą w zasadzie dwa powaÂżne problemy.
BOROWSKI(koÂściÂą w gardle SLD) i Platforma(koÂściÂą w gardle UW i warszawki).
--te dwie sprawy idÂą trochĂŞ w poprzek ukÂładĂłw,zwyczajĂłw i bezpiecznej , przewidywalnej przyszÂłoÂści.
decyzja ,Âże te dwie sprawy sÂą przeznaczone do ODSTRZAÂŁU moim zdaniem juz dawno zapadÂła.
-i nic tu juÂż nie pomoÂże.
a Fakty, to tylko d r o b n y wyrobnik w tej caÂłej sprawie.
jest tylko jedno pytanie.
na ile spo³eczeùstwo jest ju¿ dojrza³e by przejrzeÌ grê elit.( i to zarówno tych a lewicy,jak i z prawicy..- bez ró¿nicy)
moim zdaniem,j e s z c z e nie.
- a to dlatego ,Âże "krĂŞgosÂłup" tej spoÂłecznej dojrzaÂłoÂści,ktĂłry mogÂła by decydowaĂŚ o w peÂłni Âświadomym i dojrzaÂłym wyborze drogi dla naszego kraju,leÂży na dnie doÂłu z roztrzaskanymi gÂłowami w lasku katyĂąskim.
pamiĂŞtam,jak Ojciec opowiadaÂł mi jaki margines spoÂłeczny,meneli i szumowin, braÂł udziaÂł w ,50-cio czy 100 -tu osobowych pochodach 1 majowych przed wojnÂą. -i po wojnie ci ludzie objĂŞli stery wÂładzy !!
i teraz,po 1989 roku , ubierajÂąc kapitalistyczne smokingi ,udajÂą wielkich propagatorĂłw wolnoÂści. - trzeba byĂŚ Âślepym by nie zobaczyĂŚ,Âże to 'diabeÂł na mszĂŞ dzwoni' .....
i wiesz co najbardziej powoduje Âże zbiera mi siĂŞ na wymioty..? a to mianowicie , Âże sÂłuÂżymy wÂłaÂśnie taki ludziom nadal., na przykÂład w taki a nie inny sposĂłb konstruujÂąc wiadomoÂści FaktĂłw. - uniemoÂżliwiajÂąc tworzenie siĂŞ w Polsce prawdziwej,z prawdziwego zdarzenia,klasy Âśredniej
-dla mnie to haĂąba. - i dziaÂłanie antypolskie.
to typowy syndrom 'carskiej rosji' - to my juÂż wolimy byc batoÂżeni przez Pana - ale on siĂŞ nami opiekuje i zwalnia nas od odpowiedzialnoÂści..
-- dla mnie,ani SLD to nie lewica , ani PiS to nie prawica ( bo pies nie wydra...) - a i w Âśrodku nie pozwalamy na utworzenie siĂŞ czegokolwiek...
-no wiêc jaka przysz³oœÌ nas czeka ?
mam na to swojÂą teoriĂŞ.
-ale nie chcê obra¿aÌ naszych pradziadów którzy walczyli o wolnoœÌ Polski spod zaborów czy innych zagro¿eù,kieruj¹c siê mi³oœci¹ ojczyzny...i którzy chcieli by taki kraj jak Polska mia³ .mimo wszystko swoj¹ paùstwowoœÌ...
smutne to wszystko..
.

otó¿ ,moim zdaniem,i nie tylko moim,moze doœÌ do niespodzianki..
i Prezydentem nie zostanie ani KaczyĂąski ani Cimoszenko.....a w wyborach nie zwyciĂŞÂży PiS.
- to moÂże byĂŚ bardzo przykra niespodzianka dla niektĂłrych...
mĂłwisz : "koniunkturalizm"
--oj,chyba sprawa jest trochĂŞ bardziej skomplikowana.
tak sobie myÂślĂŞ ,Âże elity polityczne w Polsce majÂą w zasadzie dwa powaÂżne problemy.
BOROWSKI(koÂściÂą w gardle SLD) i Platforma(koÂściÂą w gardle UW i warszawki).
--te dwie sprawy idÂą trochĂŞ w poprzek ukÂładĂłw,zwyczajĂłw i bezpiecznej , przewidywalnej przyszÂłoÂści.
decyzja ,Âże te dwie sprawy sÂą przeznaczone do ODSTRZAÂŁU moim zdaniem juz dawno zapadÂła.
-i nic tu juÂż nie pomoÂże.
a Fakty, to tylko d r o b n y wyrobnik w tej caÂłej sprawie.
jest tylko jedno pytanie.
na ile spo³eczeùstwo jest ju¿ dojrza³e by przejrzeÌ grê elit.( i to zarówno tych a lewicy,jak i z prawicy..- bez ró¿nicy)
moim zdaniem,j e s z c z e nie.
- a to dlatego ,Âże "krĂŞgosÂłup" tej spoÂłecznej dojrzaÂłoÂści,ktĂłry mogÂła by decydowaĂŚ o w peÂłni Âświadomym i dojrzaÂłym wyborze drogi dla naszego kraju,leÂży na dnie doÂłu z roztrzaskanymi gÂłowami w lasku katyĂąskim.
pamiĂŞtam,jak Ojciec opowiadaÂł mi jaki margines spoÂłeczny,meneli i szumowin, braÂł udziaÂł w ,50-cio czy 100 -tu osobowych pochodach 1 majowych przed wojnÂą. -i po wojnie ci ludzie objĂŞli stery wÂładzy !!
i teraz,po 1989 roku , ubierajÂąc kapitalistyczne smokingi ,udajÂą wielkich propagatorĂłw wolnoÂści. - trzeba byĂŚ Âślepym by nie zobaczyĂŚ,Âże to 'diabeÂł na mszĂŞ dzwoni' .....

i wiesz co najbardziej powoduje Âże zbiera mi siĂŞ na wymioty..? a to mianowicie , Âże sÂłuÂżymy wÂłaÂśnie taki ludziom nadal., na przykÂład w taki a nie inny sposĂłb konstruujÂąc wiadomoÂści FaktĂłw. - uniemoÂżliwiajÂąc tworzenie siĂŞ w Polsce prawdziwej,z prawdziwego zdarzenia,klasy Âśredniej
-dla mnie to haĂąba. - i dziaÂłanie antypolskie.
to typowy syndrom 'carskiej rosji' - to my juÂż wolimy byc batoÂżeni przez Pana - ale on siĂŞ nami opiekuje i zwalnia nas od odpowiedzialnoÂści..
-- dla mnie,ani SLD to nie lewica , ani PiS to nie prawica ( bo pies nie wydra...) - a i w Âśrodku nie pozwalamy na utworzenie siĂŞ czegokolwiek...
-no wiêc jaka przysz³oœÌ nas czeka ?
mam na to swojÂą teoriĂŞ.
-ale nie chcê obra¿aÌ naszych pradziadów którzy walczyli o wolnoœÌ Polski spod zaborów czy innych zagro¿eù,kieruj¹c siê mi³oœci¹ ojczyzny...i którzy chcieli by taki kraj jak Polska mia³ .mimo wszystko swoj¹ paùstwowoœÌ...
smutne to wszystko..
.
nie pisuje tylko zostaÂł pewnie poproszony o udzielenie swojej opini tak samo udzieliÂł faktowi bogdan rymanowskiFusiak pisze:To Lis pisuje do Faktu teÂż? Do czego to doszÂło
Fusiak pisze:No bo chyba nie rodzina zastĂŞpcza (elpeer) BoÂże broĂą

Ostatnio zmieniony wtorek 02 sie 2005, 10:51 przez pawell, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

poprostu fakt chyba nie ma swoich publicystĂłw albo woli ich ze stacji telewizyjnych jeszcze chyba udzielili im opini:miecugow,gawryluk,durczok i jeszcze paru innych ale juÂż nie pamietamFusiak pisze:To Rymanowski teÂż udzieliÂł![]()
![]()
ÂŁo matko! Do czego to juÂż doszÂło, Âżeby prezenterzy dziennikĂłw byli ekspertami w gazetach
No Fakt, to Fakt przecieÂż

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Fusiak.., ale powiedz mi., ale powiedz mi ..
czemu mam wzbudzaĂŚ panikĂŞ wÂśrĂłd redaktorĂłw ,pardon,wÂłaÂścicieli FaktĂłw..?
- choĂŚ nie ukrywam ,Âże obserwowanie hoÂłdĂłw dla PO bardzo by ÂłaskotaÂło mĂłj egoizm...
-przeczytaj artykuÂł Lisa to Ci siĂŞ rozjaÂśni.
co prawda,nigdy nie byÂłem zwolennikiem 'jego zimnych oczu esessmana z 'Listy Schindlera" - ale czasami chÂłop dobrze gada...
.
czemu mam wzbudzaĂŚ panikĂŞ wÂśrĂłd redaktorĂłw ,pardon,wÂłaÂścicieli FaktĂłw..?

-przeczytaj artykuÂł Lisa to Ci siĂŞ rozjaÂśni.
co prawda,nigdy nie byÂłem zwolennikiem 'jego zimnych oczu esessmana z 'Listy Schindlera" - ale czasami chÂłop dobrze gada...

.
no uparÂł siĂŞ.
czy ja mam za jedyne zajĂŞcie pisaĂŚ na Forum TVN ? (jeÂśli w dodatku telewizja jako taka-i wogĂłle jej oglÂądanie, jest mi obce ideologicznie..?
ale dobra.
cytat z klasyka :
" WÂłodzimierz Cimoszewicz i Lech KaczyĂąski powinni sobie kibicowaĂŚ i obaj powinni zwalczaĂŚ Donalda Tuska , bo to on ma najwiĂŞksze szanse , by pokrzyÂżowaĂŚ im szyki."
etc etc..
ogĂłlna teza Pana Lisa brzmi :
skrajna lewica i skrajna prawica sÂą sobie bezwzglĂŞdnie potrzebne w tych wyborach do Âżycia.
- a Âśmiertelnym zagroÂżeniem dla nich obydwu jest centrum w postaci Doanalda Tuska.
i tu masz klucz do tego dlaczego nie tylko Fakty zwalczajÂą Tuska i PlatformĂŞ...
vide: moje wywody wyÂżej,w poprzednich postach.
i co?
.SLD dawno juÂż nie bedzie ale...w KRRiT czy w innych gremiach decydujÂących o mediach jeszcze DÂŁUGO bĂŞdÂą...- a w Faktach (i na piĂŞterku..)dobrze o tym wiedzÂą..

a czerwoni znajÂą tylko dwa pojĂŞcia : albo ktoÂś jest z nami - (to tym lepiej dla niego) albo jest wyraÂżnie przeciw ( to teÂż fajnie,- jest kogo kupiĂŚ a przeciwnik wyraÂżnie okreÂślony na pozycjach antybolszewickich
)
--ALE jeÂśli do tego wyraÂżnego ukÂładu dwubiegunowego wÂłazi KTOÂŚ TRZECI...o !..to juÂż nie sÂą Âżarty.. - to Âśmiertelne dla nich zagroÂżenie.
Fusiak - jeszcze jedno
jeÂśli KaczyĂąski to ,jak piszesz , faszyzm, to LPR jest .....?
.
.

czy ja mam za jedyne zajĂŞcie pisaĂŚ na Forum TVN ? (jeÂśli w dodatku telewizja jako taka-i wogĂłle jej oglÂądanie, jest mi obce ideologicznie..?

ale dobra.
cytat z klasyka :
" WÂłodzimierz Cimoszewicz i Lech KaczyĂąski powinni sobie kibicowaĂŚ i obaj powinni zwalczaĂŚ Donalda Tuska , bo to on ma najwiĂŞksze szanse , by pokrzyÂżowaĂŚ im szyki."
etc etc..
ogĂłlna teza Pana Lisa brzmi :
skrajna lewica i skrajna prawica sÂą sobie bezwzglĂŞdnie potrzebne w tych wyborach do Âżycia.
- a Âśmiertelnym zagroÂżeniem dla nich obydwu jest centrum w postaci Doanalda Tuska.
i tu masz klucz do tego dlaczego nie tylko Fakty zwalczajÂą Tuska i PlatformĂŞ...
vide: moje wywody wyÂżej,w poprzednich postach.
i co?

.SLD dawno juÂż nie bedzie ale...w KRRiT czy w innych gremiach decydujÂących o mediach jeszcze DÂŁUGO bĂŞdÂą...- a w Faktach (i na piĂŞterku..)dobrze o tym wiedzÂą..

a czerwoni znajÂą tylko dwa pojĂŞcia : albo ktoÂś jest z nami - (to tym lepiej dla niego) albo jest wyraÂżnie przeciw ( to teÂż fajnie,- jest kogo kupiĂŚ a przeciwnik wyraÂżnie okreÂślony na pozycjach antybolszewickich

--ALE jeÂśli do tego wyraÂżnego ukÂładu dwubiegunowego wÂłazi KTOÂŚ TRZECI...o !..to juÂż nie sÂą Âżarty.. - to Âśmiertelne dla nich zagroÂżenie.
Fusiak - jeszcze jedno
jeÂśli KaczyĂąski to ,jak piszesz , faszyzm, to LPR jest .....?

.
.
Ostatnio zmieniony wtorek 02 sie 2005, 11:56 przez Jordan, łącznie zmieniany 1 raz.