Kazimiera Szczuka

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
lilika
Początkujący
Początkujący

Post autor: lilika »

Aleksandra pisze:
jak drzewem
poruszajÂą mnÂą wiatry
mej obsesji
chcĂŞ
byĂŚ roÂślinÂą
bezwÂładnym liÂściem
w atmosferze
Twojego zpachu
cudnego spojrzenia
byĂŚ jak
wieczny kwiat
ktĂłrego nikt
juÂż nie opuÂści
w tym stanie
egzystencji
chcĂŞ trwaĂŚ
na zawsze...
dla Ciebie...
Droga Olu,mniemam iÂż taki wÂłaÂśnie utwĂłr zainteresowana przeczytaÂła,bÂądÂź podobny,jaka wiĂŞc byÂła Jej reakcja?

Z racji Twojego mÂłodego wieku nie braÂłabym uwag krytycznych na temat pisania do siebie,lekkoÂści ,obycia i doÂświadczenia w tym temacie nabiera siĂŞ z czasem,wiĂŞc wszystko przed TobÂą.
OsobiÂście uwaÂżm,Âże na "PoetykĂŞ" jest jeszcze za wczeÂśnie.
pozdrawiam :D
"...powiedz mi o co ci w ogole chodzi..."
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Aleksandra »

MoÂże ja sama zdecydujĂŞ od czego bĂŞdĂŞ zaczynaĂŚ. Nie znasz mnie w ogĂłle, nie wiesz jaka jestem i kim jestem. PomyliÂłaÂś listy w "Zadrze". Ten list o ktĂłrym mĂłwiÂłaÂś, byÂł listem mojej znajomej z Gender! I to nie jest forum poetyckie, ale fan club Szczuki o ile siĂŞ nie mylĂŞ. WiĂŞc raczej nie Tobie oceniaĂŚ moje Âżycie. DziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ. To tyle.
Frakcja wkurzona. Bez dwĂłch zdaĂą
Awatar użytkownika
bambi
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bambi »

Fusiak pisze:Patrzcie, patrzcie :!: Fanki Kazimiery siê k³óc¹ :shock: 8) :lol: :evil2: ;P

To ju¿ coœ, chocia¿ mo¿na odnieœÌ wra¿enie, ¿e Oleùka jest leciutko przewra¿liwiona, reaguj¹c krzykiem na pochwa³y.
Ale widaÌ kobieca solidarnoœÌ zaczyna pêkaÌ (no, mo¿e na razie trzeszczeÌ) w szwach 8) 8) :lol:
a ciebie tio cieszy Fusiaczku? mysle ze kobieca solidarnosc ma sie dobrze :lol: przynajmniej u mnie w realu, ja kÂłotni wsrĂłd babek nie lubie,ale w jednym masz racje Ola jest zbyt przewrazliwiona, jak kazde mÂłode dziecko :?
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

Fusiak pisze: Ale widaÌ kobieca solidarnoœÌ zaczyna pêkaÌ (no, mo¿e na razie trzeszczeÌ) w szwach 8) 8) :lol:
Trzeszczy w szwach.Hmmm... :roll: JakiÂś neologizm utworzyÂłeÂś.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Nic nie pĂŞka, moi mili, wy siĂŞ lepiej solidarnoÂściÂą jÂąder zajmijcie, bo wam cos zaraz peknie. I wolĂŞ nie wiedzieĂŚ co :D
WiadomoœÌ w domyœle do Fusiaka. I reszty facetów z takimi pogl¹dami
Awatar użytkownika
lilika
Początkujący
Początkujący

Re: Polecam

Post autor: lilika »

bambi pisze:
Aleksandra pisze:W "Zadrze" jest jeszcze mój list ))-: Myœla³am, ze zabijê Beate Kozak za to, zê go tam umieœci³a. Jest przegl¹d feministycznych blogów, wywiad z Magdalen¹ Œrod¹, parê dobrych artyku³ów jak zawsze. "Matka Polka" te¿ œwietna. I "Pocztówka" S³awki(na która te¿ jestem wkurzona). JAk zwykle super.
Pozdrawiam
to ty jestes olka? mÂłode dziecko z ciebie :) akurat na to forum :)

Olu ,drogie dziecko,pomyliÂłaÂś osoby,i proszĂŞ o dokÂładne czytanie postow bo moim zamiarem nie bylo ocenianie Ciebie,wrĂŞcz przeciwnie..Nie znam CiĂŞ i nigdy nie poznam(mam nadzieje)-uwaga teraz oceniam! jesteÂś konfliktowa i przewraÂżliwiona na swoim punkcie,niedowartoÂściowana,ale wybaczam MÂłodziutka!
Acha w jednym siĂŞ z TobÂą zgodzĂŞ-to nie jest forum poetyckie!
to pisaÂłam ja Lilika!Âżeby nie byÂło niedomĂłwieĂą
"...powiedz mi o co ci w ogole chodzi..."
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

kazimiera szczuka fan

WiadomoœÌ do Aleksandry.Tak siê dziecinko sk³ada ¿e akurat ja popieram sam¹ ideê feminizmu,a zarzucasz mi coœ zupe³noie odwrotnego.Przeczytaj moje poprzednie posty to mo¿e siê czegoœ dowiesz o moich pogl¹dach.Ja napisa³em tylko ¿e nies³sza³em takiego zwi¹zku frazeologicznego jak trzeszczy w szwach.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

kazimiera szczuka fan

Fusiak pisze: Ale widaÌ kobieca solidarnoœÌ zaczyna pêkaÌ (no, mo¿e na razie trzeszczeÌ) w szwach 8) 8) :lol:
Dobrze zrozumie³aem fusiak.To ty pope³ni³eœ b³¹d.Jeœli byœ chcia³ poprawnie konstrukcyjnie u³o¿yÌ to zdanie to powinno ono brzmieÌ tak:

(nie zaczyna siĂŞ nowego zdania od ale)
WidaÌ kobieca solidarnoœÌ zaczyna pêkaÌ w szwach,a przynajmniej coœ w niej trzeszczy.

WiĂŞc Fusiak nie pouczaj mnie mĂłwiÂąc Âże ja czegoÂś nie rozumiem. :]
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: kazimiera szczuka fan

salladyn pisze:WiadomoœÌ do Aleksandry.Tak siê dziecinko sk³ada ¿e akurat ja popieram sam¹ ideê feminizmu,a zarzucasz mi coœ zupe³noie odwrotnego.Przeczytaj moje poprzednie posty to mo¿e siê czegoœ dowiesz o moich pogl¹dach.Ja napisa³em tylko ¿e nies³sza³em takiego zwi¹zku frazeologicznego jak trzeszczy w szwach.
Ale ja do Ciebie nic nie mam ;) Pisa³am do Fusiaka! Przecie¿ rozumiem, o czym napisa³es. I ok. Pod moim wpisem widniej informacja, ¿e post by³ do Fusiaka. A Lilki czepiaÌ siê nie powinnam to fakt, przepraszam. Fajniej by by³o jakbyœmy siê nie k³ócili na tym forum, bo nie ma to ¿adnego sensu. Tylko osoby z zewn¹trz nieprzychylne Kazi maj¹ radochê. Dziêkujê za uwagê. Frakcja, która nie bêdzie siê zas³aniaÌ teraz okresem
PS. ChciaÂłam tylko dodaĂŚ, ze ja nie wyzywaÂłam nikogo, a Wy uÂżywacie do nazywania mnie jakichÂś nieprzychylnych i nieprawdziwych rzeczownikĂłw. To tyle.
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

kazimiera szczuka fan

O.K. ja siê pod tym podpisujê,te¿ nie lubiê k³ótni.Tylko apelujê,¿eby feministki niedyskfalifikowa³y facetów tylko dlatego ¿e nimi s¹.Nie wszyscy faceci traktuj¹ kobietê jak przedmiot.Pozdrawiam.
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

salladyn pisze:O.K. ja siê pod tym podpisujê,te¿ nie lubiê k³ótni.Tylko apelujê,¿eby feministki niedyskfalifikowa³y facetów tylko dlatego ¿e nimi s¹.Nie wszyscy faceci traktuj¹ kobietê jak przedmiot.Pozdrawiam.
Czekaj, czekaj... Ja napisaÂłam "(...)i reszty facetĂłw Z TAKIMI POGLÂĄDAMI". Wiesz, ja nawet mam kumpli, ktĂłrzy sÂą feministami, wiĂŞc za nic w Âświecie nie generalizujĂŞ :)
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

kazimiera szczuka fan

No to cieszĂŞ siĂŞ Âże w koĂącu ktoÂś zauwaÂżyÂł Âże nie wszyscy faceci sÂą jednakowo beznadziejni :wink: Pozdrawiam.
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

salladyn pisze:No to cieszĂŞ siĂŞ Âże w koĂącu ktoÂś zauwaÂżyÂł Âże nie wszyscy faceci sÂą jednakowo beznadziejni :wink: Pozdrawiam.
Czyli, ze mam jednak jakiÂś jeden plusik? ChoĂŚby malutki?
;)
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

kazimiera szczuka fan

Masz u mnie du¿y plus i liczê na wzajemnoœÌ :)
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

salladyn pisze:Masz u mnie du¿y plus i liczê na wzajemnoœÌ :)
OczywiÂście duzy plus dla Ciebie za zauwaÂżenie plusa u mnie :D
(Jak ja kocham zagmatwanÂą polszczyznĂŞ...)
ODPOWIEDZ